Γιατί τα Ω 3 είναι απαραίτητα στην εμμηνόπαυση

giati-ta-o-3-einai-aparaitita-stin-emminopafsi

Υπάρχουν όλο και περισσότερα στοιχεία που σχετίζονται με τα εμμηνοπαυσιακά συμπτώματα και το πως αντιμετωπίζονται φυσικά. Έχουν αποδειχτεί ότι τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν σε πολλά από τα εμμηνοπαυσιακά συμπτώματα που βιώνουν ορισμένες γυναίκες. Τα χαμηλά επίπεδα στο αίμα των Ωμέγα-3 συνδέονται με φλεγμονή, η οποία προκαλεί πολλά προβλήματα υγείας κατά την εμμηνόπαυση, όπως οστεοπόρωση, καρδιακή νόσο, κολπική ξηρότητα, λέπτυνση του δέρματος και των μαλλιών, πόνο στις αρθρώσεις και ξηροφθαλμία. Τα Ωμέγα-3 μπορεί να καταπραΰνουν τη φλεγμονή.
Δείτε πόσο απολύτως σημαντική είναι η απομάκρυνσις των φλεγμονών από το σώμα μας: Φλεγμονές ο ΕΧΘΡΟΣ της Υγείας ΜΑΣ. Πως να τις Μειώσουμε 
C-αντιδρώσα πρωτεΐνη και ΦΛΕΓΜΟΝΗ: Βραδυφλεγής καρκινική βόμβα 
Τι είναι φλεγμονή και ποιος ο ρόλος της στα αυτοάνοσα νοσήματα
και Η υγιεία είναι στο αίμα μας!

Ορισμένα από τα συμπτώματα που τα Ωμέγα-3 μπορουν να βοηθήσουν είναι:

Εξάψεις
Δύο μελέτες, που έγιναν το 2005 από Ιταλούς επιστήμονες, αναφέρουν “προοδευτική και πολύ σημαντική μείωση” των εξάψεων με την εισαγωγή των Ωμέγα-3, ενδεχομένως λόγω της επιρροής τους στην μεμβράνη των νευρικών κυττάρων, ή ενδεχομένως με τη ρύθμιση της λειτουργίας των νευροδιαβιβαστών. Μια διατροφή υψηλή σε Ωμέγα-3 θεωρείται ότι είναι σημαντική. Οι γυναίκες από την Ιαπωνία (των οποίων η διατροφή είναι πλούσια σε ψάρια και φύκια) έχουν λιγότερα ανεπιθύμητα συμπτώματα από την εμμηνόπαυσης από ό,τι έχουν άλλες γυναίκες.
Προσοχή όμως στα ψάρια που θα καταναλώσετε: 9 λόγοι για να απορρίψετε τα ψάρια των ιχθυοτροφείων

Οστεοπόρωση.
Τα οστά σας πάντα διασπώνται (επιδείνωση) και ξαναχτίζονται. Όταν η φθορά υπερβεί την ανοικοδόμηση, τότε η οστική μάζα επιδεινώνεται και μπορεί να προκαλέσει οστεοπόρωση. Υπάρχουν μερικά Ωμέγα-6 παράγωγα που ρυθμίζουν αυτή την απώλεια. Μπορείτε πάντα να ξεκινήσετε την ανοικοδόμηση υγειών οστών, λαμβάνοντας Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα για την πρόληψη και τη θεραπεία της οστεοπόρωσης.
Δείτε πόσο σημαντικά είναι στην οστεοπόρωση Οστεοπόρωση: αιτίες, συμπτώματα, πρόληψη και αντιμετώπιση
και πόσο, επίσης, σημαντική είναι η ισορροπία ανάμεσα στα ωμέγα λιπαρά, την οποία έχουμε σίγουρα σε μεγάλο βαθμό διαταράξει: Ω 3-6-9: Πόσο σημαντική είναι η αναλογία πρόσληψής τους

Διάθεση και Μνήμη
Η διάθεση και η μνήμη είναι συχνά δύσκολες περιοχές, ιδιαίτερα καθώς οι άνθρωποι γερνούν. Υπάρχει έρευνα που δείχνει την πιθανότητα ότι τα Ωμέγα-3 μπορεί να μειώσουν τα σημάδια από την κατάθλιψη. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν τους ανθρώπους που παλεύουν με τα προβλήματα συμπεριφοράς, όπως η επιθετικότητα. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι τα άτομα με ψηλή περιεκτικότητα σε Ωμέγα-3 στο αίμα τους είχαν περισσότερο φαιά ουσία στους τομείς του εγκεφάλου που συνδέονται με θετικά συναισθήματα και αισθήματα που σχετίζονται με την διάθεση. Επίσης, τα άτομα με ήπια έως μέτρια συμπτώματα κατάθλιψης παρουσίασαν μείωση της φαιάς ουσίας σε αυτές τις ίδιες περιοχές. Μέχρι στιγμής, η έρευνα είναι θετική, όταν πρόκειται για τη διάθεση και την κατάθλιψη. Υγιή επίπεδα Ωμέγα-3 μπορεί να δώσουν μια πιο θετική προοπτική στη ζωή και να μειώσουν το ρυθμό απώλειας μνήμης.
Δείτε 6 σημάδια που προδίδουν ότι πάσχετε από κατάθλιψη
14 τροφές που θα σας φτιάξουν τη διάθεση στη στιγμή!
και Οι 11 καλύτερες τροφές που ενισχύουν τη μνήμη!

Καρδιαγγειακή νόσο
Υπάρχουν γυναίκες, ιδιαίτερα εκείνες άνω των 40, των οποίων το λιπιδικό προφίλ δείχνει μια υψηλή αναλογία τριγλυκεριδίων σε σχέση με την ‘’καλή’’ χοληστερόλη (HDL). Διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο. Συμπληρώματα με ιχθυέλαια είναι πλούσια σε Ωμέγα-3 και προσφέρουν αυξημένη προστασία για την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία με τη μείωση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων και αύξηση της HDL χοληστερόλης. Λήψη Ωμέγα-3 συμπληρωμάτων είναι μια καλή ιδέα ειδικά εάν είστε σε συμβατική θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης (HRT), επειδή το HRT μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων σε επιβλαβή επίπεδα.
Δείτε Τριγλυκερίδια τι είναι και πως θα τα μειώσουμε με απλές διατροφικές αλλαγές! 
Χοληστερίνη: Πότε είναι επικίνδυνη; ~ Δείκτης αθηρωμάτωσης 
Και 6 Ενδείξεις που υποδεικνύουν πιθανά προβλήματα καρδιάς που αγνοούμε
Ω 3 Λιπαρά οξέα, Σύμμαχος για την καρδιά

Δείτε ακόμη: Η έξυπνη γυναίκα αντιμετωπίζει την εμμηνόπαυση φυσικά 

και ω 3 «βόμβες» υγείας! 

Ω 3 λιπαρά οξέα και ρευματοειδής αρθρίτιδα 

Ω 3 λιπαρά οξέα – Μητρικό γάλα – Νευρικό σύστημα και εγκέφαλος

Πηγή: www.superfoods.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.