Γιατί οι επεξεργασμένες τροφές διαταράσσουν την υγεία

giati-oi-epexergasmenes-trofes-diatarassoun-tin-ygeia

Ενδεχομένως να μην σας είναι εύκολο να αποφεύγετε τις επεξεργασμένες τροφές, όπως ένα αναψυκτικό ή τα πατατάκια, κ.α., ειδικά αν είναι μέρος της καθημερινής διατροφής σας. Αλλά, αν καταλάβετε πως αυτά τα εθιστικά και επεξεργασμένα τρόφιμα διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του μυαλού σας, του σώματός σας και της ψυχής σας, ίσως αρχίσετε να επιλέγετε πιο υγιεινές τροφές που, αντί να σας φθείρουν, θα σας ωφελούν.
Δείτε Αναψυκτικά: Τι θα συμβεί στην υγιεία σας αφότου τα σταματήσετε
και (δεν αφορά μόνο τα πρινκλς) Καρκίνος σε κουτί: Η συγκλονιστική αλήθεια για τα πατατάκια Pringles!

Δείτε λοιπόν γιατί το να μειώσετε στο ελάχιστο την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών κρύβει σπουδαία οφέλη: Οι επεξεργασμένες τροφές είναι εθιστικές και o οργανισμός μας τις επεξεργάζεται πολύ διαφορετικά απ‘ ότι τα φυσικά τρόφιμα.

Οι μη φυσικές τροφές υπερ-διεγείρουν την παραγωγή ντοπαμίνης (γνωστή και ως «νευροδιαβιβαστής της ευχαρίστησης») πράγμα που σε κάνει να τις αναζητάς συνεχώς.

Έτσι, το σώμα εθίζεται στην κατανάλωση τροφών χαμηλής αξίας, πράγμα το οποίο οδηγεί συχνά σε προβλήματα υγείας και παχυσαρκίας.
Υπάρχουν και άλλοι τρόποι αύξησης της: Φυσική αύξηση ντοπαμίνης για απομάκρυνση της απάθειας, άγχους και κατάθλιψης

Οι τροφές που έχουν υποστεί επεξεργασία πολλές φορές περιέχουν φωσφορικά άλατα. Τα φωσφορικά άλατα βελτιώνουν τη διάρκεια ζωής, τη γεύση, αλλά και την υφή των τροφών. Όμως, παράλληλα επιταχύνουν τη γήρανση, φθείρουν γρήγορα τα νεφρά και μειώνουν την οστική μάζα.
Δείτε με ποιον τρόπο συμβαίνουν όλα αυτά: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΙΝΟΥΜΕ σκευάσματα τύπου COLA. 

Μελέτες δείχνουν ότι συστατικά όπως: φυτικά έλαια, επεξεργασμένα άλευρα, εξευγενισμένα σάκχαρα (επεξεργασμένα) και άλλες επιβλαβείς ουσίες, οι οποίες βρίσκονται σε επεξεργασμένα τρόφιμα, είναι υπεύθυνα για την επιδημία της χρόνιας φλεγμονής, ασθένεια η οποία έχει συσχετιστεί με την αναπνευστική ανεπάρκεια, τα νευρολογικά προβλήματα, την άνοια, τις καρδιακές παθήσεις, ακόμη και τον καρκίνο.
Δείτε Προσοχή: Γιατί τα φυτικά λάδια είναι επικίνδυνα για την υγεία
Τι προκαλούν η ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι (Επεξεργασμένα). 

και βέβαια η πρόκληση φλεγμονών, είναι ότι χειρότερο για τον οργανισμό και πράγματι συνδέονται με όλα τα παραπάνω προβλήματα υγιείας και όχι μόνον: Φλεγμονές ο ΕΧΘΡΟΣ της Υγείας ΜΑΣ. Πως να τις Μειώσουμε
Φλεγμονές και Καρδιακές Παθήσεις
C-αντιδρώσα πρωτεΐνη και ΦΛΕΓΜΟΝΗ: Βραδυφλεγής καρκινική βόμβα
Τι είναι φλεγμονή και ποιος ο ρόλος της στα αυτοάνοσα νοσήματα

Επειδή τα επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν χάσει τα ένζυμα τους, τις φυσικές τους ίνες και τα θρεπτικά συστατικά τους κατά τη ροή τους στον πεπτικό σωλήνα, καταστρέφουν την ευεργετική εντερική χλωρίδα και πανίδα, κάνοντας το πεπτικό σύστημα ευάλωτο σε λοιμώξεις.
Πάρα πολύ σοβαρή επίδραση με επίσης πολύ σοβαρές συνέπειες: Μικροβίωμα: Μικροβιακή Χλωρίδα και η Ιατρική Επανάσταση του Αιώνα

Έρευνες υποστηρίζουν ότι η δυσκολία συγκέντρωσης και σκέψης πολύ πιθανό να συνδέεται με τη διατροφή. Επίσης, μια μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έδειξε ότι η κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών μπορεί να σε κάνει οξύθυμο, αλλά και να μειώσει τη δυνατότητα ανταπόκρισης σε στρεσογόνους παράγοντες. Αντίθετα, οι φυσικές τροφές δίνουν μια αίσθηση ηρεμίας, σταθεροποιούν την ενέργεια σας και συνεισφέρουν στην καλή διάθεση.

Η πλειοψηφία των μεταποιημένων τροφών στην αγορά σήμερα περιέχει γενετικά τροποποιημένα συστατικά που συνδέονται με βαριές επιπτώσεις στην υγεία, όπως η στειρότητα και ο καρκίνος.
Δείτε και Οι κίνδυνοι των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων που τα καθιστούν απαγορευτικά
Η μαύρη λίστα των εταιρειών που χρησιμοποιούν Γενετικά Μεταλλαγμένα
Πώς να προστατευτείτε από τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα

Οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί που περιέχονται στις επεξεργασμένες τροφές συχνά καλλιεργούνται με πολλά φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα. Για παράδειγμα, στα δημητριακά που τρώμε για πρωινό έχουν βρεθεί να περιέχουν μέχρι και 70 είδη φυτοφαρμάκων. Από την άλλη, όταν καταναλώνουμε φυσικές τροφές έχουμε την ευχέρεια να επιλέξουμε ένα βιολογικό προϊόν.
Δείτε και Τοξικό ζιζανιοκτόνο. Είμαστε εκτεθειμένοι χωρίς να το ξέρουμε

Η διατροφική αξία των επεξεργασμένων τροφών είναι τόσο μικρή που πολλές φορές μύκητες, βακτήρια, έντομα και ζώα αρνούνται να τα καταναλώσουν και μένουν αναλλοίωτα άσχετα με την ηλικία τους, πέρα από την χρήση συντηρητικών που είναι εκτενής.
Δείτε και Συντηρητικά – Πρόσθετα τροφίμων, μία ωρολογιακή βόμβα
Τρώμε τουλάχιστον πέντε κιλά συντηρητικά τον χρόνο!

Οι φρέσκες τροφές είναι πιο φτηνές από τις επεξεργασμένες σε αντίθεση με τη γνώμη πολλών. Ειδικά αν σκεφτείτε την ποιοτική διαφορά και τη διαφορετική επίδραση που θα έχουν σε εσάς.

Δείτε ακόμη: Τι λείπει από τον οργανισμό όταν λαχταράτε ανθυγιεινές τροφές;

Οι επτά πιο επεξεργασμένες και ανθυγιεινές τροφές

Αυτοάνοσες ασθένειες και επεξεργασμένα τρόφιμα.


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *