Γιατί να μην ξαναβάλετε βαζελίνη ή καλλυντικά που την περιέχουν

giati-na-min-xanavalete-vazelini-i-kallyntika-pou-tin-periehoun

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε βαζελίνη Αμέσως! 4 σημαντικότατοι λόγοι που δεν πρέπει ποτέ να ξανά βάλετε την βαζελίνη στο δέρμα σας
Η βαζελίνη είναι ένας πετρελαιοειδής ζελές η οποία, εκτός των άλλων, βρίσκεται επίσης και σε πολλά προϊόντα ομορφιάς που υποτίθεται ότι ενυδατώνουν το δέρμα σας. Το συστατικό αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε καθώς το υλικό αυτό μπλοκάρει τους πόρους του δέρματός σας και ως αποτέλεσμα αυτού είναι να εμποδίζεται η αποβολή των τοξινών από αυτό. Επιπλέον, αποτρέπει και την επούλωση του.
Δείτε και Τι είναι οι τοξίνες και γιατί οφείλουμε να τις αποβάλλουμε;

Τα προβλήματα που δημιουργεί η  βαζελίνη
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η βαζελίνη μπλοκάρει τους πόρους του δέρματός σας, αλλά σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε μερικούς ακόμη τρόπους με τους οποίους σας βλάπτει το πετρελαιοειδές αυτό ζελέ:

Καταστρέφει το κολλαγόνο του δέρματος
Λόγω του γεγονότος ότι σχηματίζει ένα ζελατινώδες φράγμα στο δέρμα, μπορεί να προκαλέσει την καταστροφή του κολλαγόνου. Επίσης η εφαρμογή του στο δέρμα σας αποτρέπει τη θεραπεία (επούλωση), μειώνει τη διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων και τη χρήση των θρεπτικών ουσιών του προϊόντος περιποίησης που χρησιμοποιείτε. Και όχι μόνο καθώς, ακόμη χειρότερα, έχει την ικανότητα να απορροφά την υγρασία και τις θρεπτικές ουσίες από το δέρμα.
Δείτε και Κολλαγόνο: Γήρανση, Δέρμα, Οστά και Αρθρώσεις

Βλαβερούς υδατάνθρακες
Η Βαζελίνη παραμένει ως ένα προστατευτικό στρώμα μέχρι να αφαιρεθεί από μόνη της, επειδή το δέρμα μας δεν μπορεί να το μεταβολίσει. Το σώμα μας απλά δεν είναι σε θέση να το χρησιμοποιήσει όπως το βούτυρο καριτέ ή το λάδι καρύδας, και σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, οι υδατάνθρακες που περιέχει το ζελέ μετατρέπονται σε λιπώδη ιστό στο σώμα. Σύμφωνα με μια μελέτη, «Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι οι υδρογονάνθρακες του ορυκτέλαιου είναι μία από τις μεγαλύτερες μολύνσεις για το ανθρώπινο σώμα, που ανέρχονται σε περίπου 1 g ανά άτομο. Πιθανές οδοί μόλυνσης εκτός της απορρόφησης από το δέρμα, περιλαμβάνουν την εισπνοή μη καθαρού αέρα και την πρόσληψη ανθυγιεινής τροφής».
Δείτε Λάδι Καρύδας … το Θαυματουργό!
και Βούτυρο καριτέ: Βάλσαμο για τις ευαίσθητες επιδερμίδες!

Επικράτηση οιστρογόνων
Η βαζελίνη περιέχει υψηλά επίπεδα οιστρογόνων που μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχή των οιστρογόνων, προκαλώντας έτσι έλλειψη απορρόφησης θρεπτικών συστατικών, αλλεργίες, αυτοάνοσες ασθένειες, προβλήματα εμμήνου ρύσεως, γρήγορη γήρανση και ακόμη και στειρότητα. Επιπλέον, αυτό το ζελέ περιέχει ξενοοιστρογόνα που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα οιστρογόνων στον οργανισμό δρώντας σε υποδοχείς ορμονών.
«Τροφή»: Τα ξενοοιστρογόνα μπορούν να επηρεάσουν την ισορροπία των ορμονών στο σώμα μας και να προκαλέσουν έτσι αύξηση των οιστρογόνων.

Υπάρχουν αναφορές ότι τα ξενοοιστρογόνα προκαλούν προβλήματα στην ικανότητα αναπαραγωγής των αρσενικών θηλαστικών, ενώ τα χημικά που ρίχνονται στα ποτάμια και τις θάλασσες προκαλούν με την σειρά τους παρόμοια προβλήματα, όπως η μείωση των σπερματοζωαρίων στα ψάρια, μειωμένη ικανότητα παραγωγής στους αλιγάτορες και στις χελώνες και θηλυκοποίηση των αρσενικών βατραχιών

Αυτές οι ουσίες προκαλούν παρόμοια προβλήματα και στους ανθρώπους, αφού μπορούν να μειώσουν την παραγωγή σπέρματος στους άντρες, ενώ μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο του μαστού και επιθηλιακές διαταραχές (δυστροφίες) του αιδοίου στις γυναίκες.
Δείτε και Σημάδια ότι οι ορμόνες σας δεν είναι σε ισορροπία – Τι να κάνετε
Ορμονικό: Πώς οι άντρες μετατρέπονται σε… θηλυκά
Πώς να εξισορροπήσετε τις ορμόνες σας με φυσικό τρόπο

Τα ξενοοιστρογόνα δένουν με τους υποδοχείς οιστρογόνων σε διαφορετικούς αδένες στο σώμα των ζώων και των ανθρώπων, όπως στους όρχεις (ή στις ωοθήκες), στον υποθάλαμο και στην υπόφυση, ενώ επηρεάζουν και την αρωματοποίηση, την διαδικασία μετατροπής της τεστοστερόνης σε οιστραδιόλη στους άντρες.

Τα οιστρογόνα παράγονται σε διάφορα όργανα του σώματος, με πρώτο το λιπώδη ιστό. Σαν αποτέλεσμα τα περισσότερα οιστρογόνα να αυξάνουν τα λιποκύτταρα, με αποτέλεσμα να παράγονται όλο και περισσότερα οιστρογόνα, κάτι που δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο. Στον λιπώδη ιστό επίσης γίνεται και η αρωματοποίηση των ανδρογόνων.
Δείτε και Βότανα με οιστρογονική δράση

Άλλα προβλήματα
Προϊόντα που περιέχουν βαζελίνη έχουν 1,4 διοξάνιο το οποίο θεωρείται καρκινογόνος ουσία. Αυτό σημαίνει ότι η βαζελίνη μπορεί να προκαλέσει πολυάριθμους τύπους καρκίνου, εξάλλου, μπορεί επίσης να προκαλέσει λιποειδική πνευµονία (οφείλεται στη συσσώρευση λιπιδίων στις κυψελίδες). Αυτή είναι μια σπάνια πάθηση που προκαλείται λόγω της εισπνοής μικρής ποσότητας βαζελίνης η οποία συσσωρεύεται στους πνεύμονες και έτσι προκαλείται φλεγμονή.
Δείτε και Συνταγή καθαρισμού των πνευμόνων από φλέγμα, τοξίνες & φλεγμονές

“Τροφή”: Σταματήστε να αγοράζετε ακόμη και επώνυμα, πολλές φορές, προϊόντα δήθεν περιποίησης και στραφείτε σε πιο αγνά, εξαιρετικότατα προϊόντα, όπως για παράδειγμα η σειρά που εμπιστεύμαι, χρησιμοποιώ και κατά συνέπεια σας προτείνω και που αφορά μία Βιολογική σειρά φροντίδας του δέρματος με μεγάλη ποικιλία σε φυτικά συστατικά βιολογικής γεωργίας, μοναδικά ως προς την αποτελεσματικότητά τους. Τα δραστικά αυτά συστατικά συνδυάζονται μεταξύ τους με τρόπο ώστε να σας προσφέρουν ανανεωμένη, υγιή όψη και νεανική επιδερμίδα.

Φυσικά Χωρίς βαζελίνη, αλλά και χωρίς paraben, χωρίς σιλικόνη, χωρίς συνθετικά αρώματα, χωρίς χρωστικές, χωρίς άλατα αλουμινίου.

Έτσι είμαι σε θέση να εγγυηθώ και για την ασφάλεια, αλλά και για την δραστικότητα τους και ταυτόχρονα αποτελούν μία πολύ καλή επιλογή για τα δώρα που ανταλλάσσουμε κατά την περίοδο των εορτών!!

Όσοι ενδιαφέρεστε, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com 

Και το κακό είναι πως η βαζελίνη δεν είναι το μόνο ανθυγιεινό που χρησιμοποιούν ορισμένοι για να φτιάξουν «προϊόντα περιποίησης»: Επικίνδυνα συνθετικά χημικά συστατικά στα καλλυντικά. Αναγνωρίστε τα!

Parabens & καλλυντικά: Χημικά συντηρητικά που απειλούν την υγιεία 

Πόσο τοξικό είναι το μπάνιο σας; Έρευνα – σοκ στις HΠA: καρκινογόνα κοκτέιλ στα καλλυντικά. 

και δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο σόσο ώστε να τα βάζουν και σε παιδικά Προϊόντα περιποίησης ακόμη και για μωρά με καρκινογόνα παράγωγα πετρελαίου

Πηγή: healthylifevision.com
Παρακαλώ πιθανή αναδημοσίευση να γίνεται με ρητή αναφορά στα:
Επιμέλεια/Μετάφραση: proionta-tis-fisis.com


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *