MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΔιατροφήΓιαούρτι το απαραίτητο, ειδικά μετά από νηστεία

Γιαούρτι το απαραίτητο, ειδικά μετά από νηστεία

Γιαούρτι το απαραίτητο, ειδικά μετά από νηστεία

Γιαούρτι το απαραίτητο, ειδικά μετά από νηστεία 

Το γιαούρτι αναπληρώνει τη φυσιολογική χλωρίδα στο γαστρεντερικό σωλήνα και αποκαθιστά την υγεία στην περιοχή. Υπάρχουν τρισεκατομμύρια βακτήρια στο έντερό μας, που βοηθούν στο να αφομοιώσουμε τις τροφές και το γιαούρτι περιέχει ορισμένα είδη από αυτά τα υγιή βακτήρια (όχι όλων των ειδών τα γιαούρτια). Γιαούρτι το απαραίτητο, ειδικά μετά από νηστεία

Είναι απίστευτα ευεργετικό για το πεπτικό, καθώς παρέχει στο έντερο καλά βακτήρια που βοηθούν στην σωστή πέψη των τροφίμων, ενώ συμβάλλει στην καλή υγεία του γαστρεντερικού και ένα υγιές πεπτικό σύστημα  με την σειρά του, ενισχύει το ανοσοποιητικό, βελτιώνει την υγεία γενικά και ειδικά του δέρματος, εγείρει την καλή διάθεση, αυξάνει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών, κ.λπ. 

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση γιαουρτιού μπορεί

Στο γνωστό ιατρικό περιοδικό Lancet βρίσκει κανείς γραμμένο, στο τεύχος της 2ας Φεβρουαρίου 1957, από τους γιατρούς J. G. Davis και D. Latto ότι υπάρχουν αρκετές αποδείξεις ότι το γιαούρτι κάνει καλό

Ενώ σε άλλο τεύχος ο dr. Raffe αναφέρει την περίπτωση 20 μωρών με γαστρεντερικά, που νοσηλεύονταν στο Βασιλικό Νοσοκομείο Παίδων του Λίβερπουλ. Μέσα σε 3 εβδομάδες γιαουρτοφαγίας οι παθογενείς οργανισμοί είχαν εξαφανισθεί.

Ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματα του γιαουρτιού είναι ότι αποτελεί ένα φυσικό αντιβιοτικό.

Στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο γιάτρευαν με γιαούρτι τις αμοιβάδες και κάθε είδους δυσεντερία. Και σε πειράματα εξακριβώθηκε ότι μέσα σε μια ώρα το γιαούρτι εξουδετερώνει τον τύφο και τον παράτυφο.

Έχει μάλιστα κι ένα προσόν, που αρέσει ιδιαίτερα στις γυναίκες, όπως και σ’ όποιους έχουν ανάγκη να προσέχουν τη σιλουέτα τους. Ενώ είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, είναι φτωχό σε θερμίδες. 

Το γιαούρτι, βοηθάει στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος καθώς τα ένζυμα που περιέχει διευκολύνουν την πέψη και βελτιώνουν την αφομοίωση των τροφών. Επίσης τα ζωντανά και ενεργά βακτήρια ασκούν θετική επίδραση στη μικροχλωρίδα του εντέρου και στην παραγωγή εντερικών αντισωμάτων.
Ένζυμα και Προβιοτικά: Απαραίτητα για την καλή Πέψη 

Το γιαούρτι, μέχρι τον 19ο αιών., ενώ ήταν γνωστό πως γίνεται δεν είχε μελετηθεί καθόλου από ιατρική σκοπιά. Τότε ο Μέτσνικοφ, ερευνώντας ένα βουλγαρικό ποτό με την ονομασία γιαούρθ, απομόνωσε έναν αριθμό μικροοργανισμών και τον σπουδαιότερο απ’ αυτούς τον ονόμασε “Γαλακτοβάκιλλο βουλγαρικό”.

Ελπίζω να μη σας τρόμαξε η λέξη βάκιλος.

Όπως δεν πρέπει να μας τρομάζει πάντα και υποχρεωτικά η λέξη βακτηρίδιο.
Υπάρχουν πολλά είδη βακτηριδίων στον κόσμο, καλά και κακά. Κι αν το στομάχι και το εντερό μας μπορούν να προσβληθούν από βακτηρίδια, που προκαλούν ανωμαλία στην πέψη, αέρια, κράμπες κ.λπ. ο καλύτερος τρόπος προστασίας είναι άλλα βακτηρίδια, καλά, που μπορούν ν’αυξήσουν την αντίσταση του οργανισμού μας κατά των κακών βακτηριδίων.
Μιλάμε για τα γνωστά πολύ ωφέλιμα Προβιοτικά, 50+1 λόγοι να καταναλώνετε τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση 

Το γιαούρτι περιέχει καλά βακτηρίδια.

Όταν όμως πάρουμε αντιβιοτικά φάρμακα, αυτά σκοτώνουν και τα καλά βακτηρίδια μαζί με τα κακά και αφήνουν το σώμα μας ανυπεράσπιστο. Γι’ αυτό πολλοί γιατροί, που γνωρίζουν και διαιτητική, δίνοντας μια συνταγή αντιβιοτικών συνιστούν και γιαούρτι.

Βιολόγοι μας λένε ότι το έντερο πρέπει να έχει ένα οξύ για να λειτουργεί καλά και το γιαούρτι όπως και το ξινόγαλο, μπορούν να δημιουργούν το γαλακτικό οξύ που χρειάζεται για να χωνευτεί η τροφή.
Ξινόγαλα: Πως φτιάχνεται και γιατί να το προτιμήσεις

Άλλωστε, το γαλακτικό οξύ χρειάζεται και για την αφομοίωση του ασβεστίου, του σιδήρου και των πρωτεϊνών από τον οργανισμό μας. Πολλοί επιστήμονες, μάλιστα, πιστεύουν ότι το γαλακτικό οξύ που μας δίνει το αγνό γιαούρτι είναι το μόνο οξύ που έχει θεραπευτικές ιδιότητες, γιατί συντελεί στη δημιουργία βιταμινών (σύμπλεγμα Β-ειδικά Νιασίνη, Ριβοφλαβίνη, ΒιοτίνηΦολικό οξύ και Βιταμίνη Κ).

Το γιαούρτι έχει όλα τα προτερήματα του γάλακτος ενώ ταυτόχρονα δεν δημιουργεί τα προβλήματα που προκύπτουν από εκείνο. Περιττό να σας θυμίσω επίσης, ότι βοηθάει να γίνει η πέψη των άλλων τροφών γρηγορότερα.

Η πρωτεΐνη μπορεί να χωνευτεί μόνο με την βοήθεια οξέως

και τα πεπτικά υγρά που παράγονται από το στομάχι είναι γαστρικά υγρά και υδροχλωρικό οξύ. Καθώς οι άνθρωποι γερνούν το στομάχι χάνει την ικανότητά του να παράγει υδροχλωρικό οξύ κι έτσι δυσκολεύονται να χωνέψουν τις πρωτεΐνες και επομένως το γάλα κι άλλες τροφές όπως το κρέας και το τυρί.

Το γιαούρτι, αν και εξακολουθεί να περιέχει τις πρωτεϊνες του γάλακτος περιέχει επίσης και ένα οξύ που το κάνει εύπεπτο για εκείνους που δεν μπορούν να χωνέψουν τις άλλες πρωτεϊνούχες τροφές.

Οι πρωτεΐνες είναι ένα βασικό συστατικό μίας υγιεινής διατροφής και γι’ αυτό πρέπει να βρεθεί μία διέξοδος για εκείνους που έχουν κάποιο πρόβλημα στην πέψη τους. Το γιαούρτι, εάν προστεθεί στην δίαιτα πάνω σε κανονική βάση μπορεί να προσφέρει αυτήν την διέξοδο.
Πρωτεΐνες: Γιατί είναι απαραίτητες και ειδικά στην παιδική ηλικία 

Γάλα και γιαούρτι, υπάρχει διαφορά στον χρόνο πέψης.

Όταν πίνουμε γάλα σε μία ώρα έχουμε χωνέψει το 32%, ενώ στον ίδιο χρόνο έχει χωνευθεί το 91% του γιαουρτιού. Ύστερα, ενώ το γάλα μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες, το γιαούρτι ποτέ δεν προκαλεί. 

Ένα άρθρο για το γιαούρτι στο περιοδικό Food τον Ιούλιο του 1952, από τον John G. Davis Ph. D., D. Sc., που είναι ο τεχνικός διευθυντής του Express Dairy in London λέει ότι τα θεραπευτικά αποτελέσματα του γιαουρτιού, οφείλονται στο ότι ελαττώνει τη σήψη του εντέρου.
Ως 30 κιλά απόβλητα δηλητηριάζουν το παχύ έντερο. Αποτοξινώστε το 

Τι να προσέχετε

Προτιμήστε τα αιγοπρόβεια γιαούρτια και γαλακτοκομικά γενικότερα. 

Μην προτιμάτε το στραγγιστό γιαούρτι. Μπορεί να είναι πιο νόστιμο, αλλά είναι πιο δύσπεπτο. 

Μη διατηρείτε ποτέ γιαούρτι σε μεταλλικά δοχεία ούτε σε κασσιτερωμένα, γιατί δημιουργείται οξείδωση των μετάλλων.

Μην το τρώτε με άδειο στομάχι καθώς το υδροχλωρικό οξύ του στομάχου σκοτώνει όλα τα βακτήρια γαλακτικού οξέος και βλάπτει το βακτηριακό σύστημά σας.

Κι ακόμα, επειδή κι εσείς θα’ ρθείτε συχνά στην ανάγκη να φάτε ένα γιαούρτι του εμπορίου, προσέξτε τουλάχιστον να είναι “ζωντανό” με πέτσα, φρέσκο, μέσα στις ημερομηνίες που γράφει και να χαίρεστε αν, αφού φάτε μερικές κουταλιές δείτε το υπόλοιπο να βγάζει ένα ελαφρά κίτρινο υγρό (το οποίο καλά είναι να πίνετε, καθώς εμπεριέχει τα οφέλη του γιαουρτιού σε μεγάλη συγκέντρωση και ειδικά την βιταμίνη Β12) και να μην έχει σκούρα κατακάθια.

Συγκρατήστε Άλλο γιαούρτι και άλλο επιδόρπια γιαουρτιού τα οποία βλάπτουν
και πως Η υγεία και η αρρώστια κρύβονται στο έντερο 

μπορείτε να δείτε ακόμη: Γιαούρτι ή Υγιείαρτος των Αρχαίων Ελλήνων – 29 λόγοι για να το τρως

και για όσους το λέει η καρδούλα μας Φτιάχνουμε γιαούρτι από… σπίτι! 

Ορισμένα στοιχεία, αλίευσα από το ankserametitrome.blogspot.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια