Γαλαζοπράσινα φύκια A.F.A.: Η πρώτη μορφή ζωής και αυτοίασης

galazoprasina-fikia-a-f-a-i-proti-morfi-zois-kai-aftoiasis-fresh-water-afa

Γαλαζοπράσινα φύκια A.F.A.: Η πρώτη μορφή ζωής και αυτοίασης

Επιστημονική ονομασία: (Aphanizomenon Flos-Aquae – A.F.A.)
Σε ένα άκρως οικολογικό περιβάλλον, μοναδικό στον κόσμο, υπάρχει ένα θεραπευτικό και πλούσιο σε ωφέλιμες ουσίες φυτικό είδος. Πρόκειται για το φύκος Aphanizomenon Flos-Aquae, εν συντομία AFA, μια πλήρη τροφή από μόνο του, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας ΟΛΩΝ των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο εδώ και πολλά χρόνια τα χρησιμοποιούν, με ευεργετικότατα αποτελέσματα.
Στην λίμνη Klamath στο Όρεγκον, σε υψόμετρο 1.400 μέτρα, τα φύκια AFA μεγαλώνουν σε ένα πολύ πλούσιο και πεντακάθαρο νερό.
Μια καλδέρα η οποία γεννήθηκε από ηφαιστειακές εκρήξεις, δημιουργώντας πετρώματα πλούσια σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία και άλλα στοιχεία τα οποία μεταφέρονται από δεκαεπτά ποταμούς και καταλήγουν σε αυτήν τη λίμνη.

Περιέχουν:

 • Τις ακριβείς αναλογίες των βασικών και μη βασικών αμινοξέων που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός καθημερινά. 
 • Βιταμίνες, σχεδόν όλες με υπερέχουσα την Β12
 • Πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, σε ποσοστό περίπου 60%. 
 • Χλωροφύλλη σε μεγάλη ποσότητα. 
 • Βήτα καροτένιο (beta carotene), ισχυρή αντιοξειδωτική και αντικαρκινογόνος ουσία. 
 • Λιπαρά οξέα. 
 • Μέταλλα και άφθονα ιχνοστοιχεία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φύκια χρησιμοποιούνται σαν πηγή τροφής στις διαστημικές αποστολές.
Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έχει «χαρακτηρίσει» τα φύκια ως την «Στρατηγική Τροφή των Αιώνων».

Οφέλη:

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη διατροφική πηγή, πλήρη σε θρεπτικά συστατικά, σε έναν κόσμο που οι τροφές είναι φτωχές σε θρεπτική αξία.

Δείτε τα βασικά αμινοξέα, που χρειάζεται ο άνθρωπος με κόκκινο χρώμα και συγκρίνετε με το πράσινο που διαθέτουν τα A.F.A !!

Δείτε τα βασικά αμινοξέα, που χρειάζεται ο άνθρωπος με κόκκινο χρώμα και συγκρίνετε με το πράσινο που διαθέτουν τα A.F.A !! Πρόκειται για “δυναμίτη” υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν τα φύκια για να αντιμετωπίσουν περιστατικά ασθενών που εκτέθηκαν σε ραδιενέργεια κατά την πυρηνική καταστροφή του Τσερνομπίλ.

Η λίμνη Κλάμαθ (Lake Klamath) βρίσκεται σε υψόμετρο χιλίων τετρακοσίων περίπου μέτρων στα ΔΥΣΠΡΌΣΙΤΑ Όρη Κασκέιντ (Cascade) του Όρεγκον (Oregon) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και φημίζεται για την αφθονία θρεπτικών συστατικών, ιχνοστοιχείων και μεταλλικών στοιχείων.

Αυτό οφείλεται στη ηφαιστειακή δραστηριότητα που συνέβη χιλιάδες χρόνια πριν σκεπάζοντας τη περιοχή με ηφαιστειακή στάχτη πλούσια σε στοιχεία αυτά.

Πολλά ποτάμια, διασχίζοντας μια έκταση τεσσάρων χιλιάδων τετραγωνικών μιλιών, τροφοδοτούν τη λίμνη παρασύροντας την ηφαιστειακή στάχτη. Μεταξύ αυτών είναι και τα νερά των πολυάριθμων γεωθερμικών πηγών, που έρχονται από εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης.

Με αυτόν τον τρόπο, περίπου πενήντα χιλιάδες τόνοι πλούσιας και θρεπτικής ηφαιστειακής στάχτης, καταλήγουν ετησίως στη λίμνη Κλάμαθ έκτασης εκατόν σαράντα τετραγωνικών μιλιών. Μέσα σε αυτά τα πλούσια νερά αναπτύσσονται ελεύθερα και χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση τα άγρια γαλαζοπράσινα φύκια (Aphanizomenon Flos-Aquae).

Είναι απαλλαγμένα από εχθρικά βακτήρια, βαρέα μέταλλα, μικροβιοκτόνα, παρασιτοκτόνα, εντομοκτόνα και μυκητοκτόνα.

Το Aphanizomenon Flos – Aquae (AFA), το «αφανιζόμενο» αόρατο λουλούδι του νερού είναι ένα φρέσκο διατροφικό φυτό που ονομάζεται επιστημονικά κυανόφυτο. Τα κυανόφυτα είναι ζώντα υδρόβια φυτά που αναπτύσσονται πάνω σε ηλιόλουστες επιφάνειες βράχων, δέντρων, χώματος, αλλά και μέσα σε σταγόνες νερού.

Εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 50.000 ποικιλίες, που περιλαμβάνουν διάφορα φύκια και πλαγκτόν. Συλλογικά τα κυανόφυτα είναι υπεύθυνα για το 90% του οξυγόνου της Γης και το 80% της διατροφικής της ικανότητας. Τα πιο ενδιαφέροντα από αυτά τα μονοκύτταρα φυτά είναι οι κοινωνίες των κυανόφυτων, από τις οποίες 1500 περίπου είδη ξεχωρίζουν.

Το Aphanizomenon Flos-Aquae, της Άνω λίμνης Klamath ή AFA για συντομία, είναι ένα από αυτά, μια ξεχωριστή ποικιλία κυανόφυτου. Όλες οι τροφές αντανακλούν το περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσονται.

Η όμορφη, αμόλυντη και πεντακάθαρη λίμνη Klamath – μια από τις λίγες ακόμα αλκαλικές λίμνες του πλανήτη κρατά το κλειδί ενός μεγάλου μυστικού μακροζωϊας και υγείας.

Τα πανεπιστήμια της Βοστόνης, του Νέου Μεξικού και του Μόντρεαλ γνωρίζουν γι’ αυτό το μυστικό…

Μια νέα συναρπαστική ανακάλυψη 

Η επίδραση του AFA στο ανοσοποιητικό και στο ενδοκρινικό σύστημα του ανθρώπου έχει ένα ισχυρό και μοναδικό αποτέλεσμα πάνω στα Φυσικά Κύτταρα Καταστροφείς (Natural Killer Cells). Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν πρόσφατα κάτω από τον τίτλο :

«Effects of the Blue Green Algae Aphanizomenon flos-aquae on Human Natural Killer Cells».

Τα Κύτταρα Καταστροφείς (NK) έχουν την ικανότητα να ανιχνεύουν και να αναγνωρίζουν τα καρκινοκύτταρα ή κύτταρα που έχουν μολυνθεί από ιούς, και να τα σκοτώνουν.

Η ομάδα έρευνας επιστημόνων του Νοσοκομείου Royal Victoria ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση AFA πυροδοτεί την κίνηση του 40% των κυκλοφορούντων NK κυττάρων από το αίμα στους ιστούς, όπου και εξολοθρεύουν τα καρκινικά κύτταρα και αυτά που είναι μολυσμένα από ιούς.

Καμία άλλη ουσία δεν είναι τόσο γνωστή ότι πυροδοτεί μια τέτοια μετακίνηση Kυττάρων Καταστροφέων NK μέσα στο σώμα.

*Το AFA περιέχει έναν πολυσακχαρίδη, την Φυκοκυανίνη (τη μπλε χρωστική του ουσία), τη μοναδική γνωστή φυσική ουσία που διεγείρει τη μετανάστευση ανοσοποιητικών κυττάρων.

Αλλά η πιο αξιοθαύμαστη ανακάλυψη είναι ότι το AFA διεγείρει την απελευθέρωση κυτταρικών στελεχών που γνωρίζουν πώς να επιτελούν τις εσωτερικές διεργασίες αυτοθεραπείας και αναγέννησης στο ανθρώπινο σώμα.

Για να έχουμε καλή υγεία, χρειάζεται απλώς να την επιλέξουμε! Όσοι λοιπόν την επιλέγετε και θέλετε να αποκομίσετε όλα τα παραπάνω ευεργετήματα δεν έχετε παρά να το ζητήσετε.

Η “τροφή”, έχει φροντίσει να εξασφαλίσει για τους φίλους της τα περίφημα φύκια A.F.A., από ΕΛΛΗΝΙΚΉ εταιρία, ως συμπλήρωμα διατροφής, σε κάψουλες για καλλίτερη διατήρηση και αποτελεσματικότητα!!

Δώστε την ευκαιρία και την δυνατότητα στον οργανισμό σας να αυτοθεραπευτεί παρέχοντάς του όλα τα θρεπτικά στοιχεία, από τα οποία είναι πλέον φτωχά τα τρόφιμα σήμερα!

Για να τα αποκτήσετε επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com 

Προσέξτε ιδιαίτερα:

 • 1ον οτι μεγαλώνουν φυσικά, σε ορεινή οικολογικά καθαρή περιοχή, σύμφωνα με αρχεία απολιθωμάτων, θεωρούνται τα πιο πρωτόγονα από όλα και άρα υπάρχουν δισεκατομμύρια χρόνια &
 • 2ον αφομοιώνονται κατά 91% σε αντίθεση με τα συμβατικά πολυβιταμινούχα προϊόντα, που σημαίνει πως ο οργανισμός μας εκμεταλλεύεται πλήρως τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνει μέσω αυτών!

Εδώ είναι απαραίτητο να πούμε και δύο λόγια για τον Σεργκέι Κρικάλιεφ, ονομαζόμενο και «πολίτη του διαστήματος».
Ο Κρικάλιεφ, έζησε δύο χρόνια «ξεχασμένος» στο διάστημα, όταν διαλύθηκε η Σοβιετική ένωση. Αντιλαμβάνεστε πως ούτε μαγείρευε, ούτε ντιλίβερι είχε όλο αυτό το διάστημα…

Ο λόγος που επέζησε από άποψη τροφής ήταν και τα Γαλαζοπράσινα φύκια (A.F.A.)!!!
Τα συμπεράσματα δικά σας..!


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

2 Σχόλια

 1. Ο/Η ΛΟΥΝΑ ΚΟΕΝ λέει:

  ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΘΕΡΜΟΤΑΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ … ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΥΚΙΑ?

  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ…

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Το ερώτημά σας έχει ήδη απαντηθεί στο μέιλ σας.
   Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και την συμμετοχή σας.
   Καλή σας συνέχεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *