Φυτοθεραπεία – Το κλειδί της θεραπείας του άσθματος

fytotherapeia-to-kleidi-tis-therapeias-tou-asthmatos

Φυτοθεραπεία – Το κλειδί της θεραπείας του άσθματος

Καταπληκτικές συνταγές για να θεραπεύσετε το άσθμα με φυσικό τρόπο στο σπίτι.

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα όπως το άσθμα. Το άσθμα είναι μια φλεγμονώδης νόσος των αεραγωγών του πνεύμονα και χαρακτηρίζεται από δυσκολία στην αναπνοή. Συνοδεύεται συχνά με έκκριση από τους βλεννογόνους στους αεραγωγούς και με διαταραχές στη κυκλοφορία.

Αιτίες

Ο πιο κοινός παράγοντας είναι οι αλλεργίες. Μερικοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί στη μούχλα, στη σκόνη, στην υγρασία, στα χόρτα, στη γύρη ή σε ορισμένα φάρμακα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, συγκεκριμένα νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος και των πεπτικών οργάνων μπορεί να είναι ο λόγος για μια κρίση άσθματος, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα, σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα υγείας.

Φυτοθεραπεία- Το κλειδί της θεραπείας του άσθματος

Επιλέξτε ένα από τα αγαπημένα βότανα που αναφέρονται παρακάτω και ανακουφίστε τα συμπτώματα του βρογχικού άσθματος.

Οι ειδικοί συστήνουν βότανα με ήπια επίδραση που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως θεραπεία στο σπίτι χωρίς να ενέχουν τον κίνδυνο της δηλητηρίασης κατά τη θεραπεία του άσθματος.

Όποια και αν είναι τα βότανα που επιλέγετε, όλα απαιτούν την ίδια προετοιμασία. Απλά ρίχνετε μισό λίτρο βραστό νερό πάνω στα βότανα και τα αφήνετε για 15 με 20 λεπτά. Μετά από αυτό, θα πρέπει να στραγγίσετε το τσάι και έπειτα απολαύστε το ρόφημα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο μέλι, για να γλυκάνετε το ρόφημά σας.

1. Χρησιμοποιήστε 3 κουτάλια σούπας φύλλα βήχιο για τη βασική συνταγή

2. Κάντε ένα συνδυασμό των 60 γραμμάριων φύλλων βηχίου, 20 γραμμάρια κανονική αλθαία και 20 γρ ρίζα αλθαίας.

3. Συνδυάστε 30γρ φύλλα βήχιο, 20γρ άνθη βήχιο, 10γρ άνθη σαμπούκου, 10γρ ζοχαδόχορτο και 10γρ σατουρέγια η ορεινή.

4. Αναμείξτε 50γρ φύλλα βήχιο με 50 γρ ρίζα ινούλας.

5. Αναμείξτε 15γρ άνθη βήχιου και 15 γρ αλθαίας με 70 γρ φύλλα βήχιο.

6. Συνδυάστε 10γρ από το κάθε άνθος, δηλαδή λεβάντα, αλθαία και βήχιο με 70γρ φύλλα βήχιο.

7. Κάνετε ένα μείγμα των 60γρ φύλλα βήχιο, 10γρ φύλλα και άνθη λευκής αχίλλειας και 10γρ φύλλα και άνθη κίτρινης αχίλλειας.

8. Θα χρειαστείτε 50 γρ φύλλα βήχιο, 10 γρ λευκό σκυλόχορτο 10 γρ κοινής αργύρειας (Potentilla anserina) και 30 γρ μαύρη λεύκα (black poplar buds).

9. Συνδυάστε 10 γρ γλυκάνισου, 10 γρ άνθη αρνίκας, 10 γρ ρίζα ινούλας 10 γρ heartsease/αγιοπανσές και 50 γρ φύλλα βήχιο.

10. Χρειάζεστε 50 γρ φύλλα βήχιο, 30 γρ θυμάρι, 10 γρ ύσσωπος και 10 γρ ρίγανης.

11. Κάνετε ένα μίγμα 30 γρ φύλλα πλάταγκο το μείζον, 20 γρ χελιδόνιο το μέγα, 10 γρ ρίγανης 30 γρ φύλλα πλάταγκο το μείζον.

12. Συνδυάστε 40γρ φύλλα βήχιο, 40γρ φύλλα δενδρολίβανου, 10 γρ άνθη λεβάντας και 10 γρ άνθη πορτοκαλιάς.

13. Κάνει ένα συνδυασμό 25 γρ άνθη λεμονιάς, 25 γρ άνθη πορτοκαλιάς, 25γρ άνθη βήχιο και 25 γρ φύλλα βήχιο.

14. Συνδυάστε 30 γρ φύλλα βήχιο, 30 γρ φύλλα κυδωνιάς, 20 γρ σπόρους κυδώνι και 20 γρ σπόρους γλυκάνισο.

15. Το μόνο που χρειάζεται είναι 10 γρ φύλλα από θυμάρι και 30 γρ από το καθένα: γένια καλαμποκιού, άνθη βήχιο και φύλλα βήχιο.

16. Κάνετε ένα συνδυασμό από μια κουταλιά της σούπας φύλλα πεύκου και μία κουτάλια σούπας ευκάλυπτο.

17. Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας ευκάλυπτο και μια κουταλιά σούπας από φύλλα ελάτης.

18. Στο μισό κουταλάκι του γλυκού λάδι, ρίξτε 3 σταγόνες του αιθέριου ελαίου ευκαλύπτου και ανακατέψτε το μείγμα. Εφαρμόστε το θεραπευτικό έλαιο στο ρουθούνι και το στόμα σας.

Σημείωση: το πιο σημαντικό πράγμα είναι να προσδιορίσετε την αρχική αιτία των κρίσεων άσθματος και να το προβλέψετε, προκειμένου να το αντιμετωπίσετε καλά. Αυτό θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε το αλλεργιογόνο όσο γίνεται περισσότερο.

Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι η θεραπεία spa, δεδομένου ότι έχει καταπληκτική επίδραση και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Άτομα με άσθμα μπορεί να συμβάλλουν στο να ανακουφίσουν τη κατάστασή τους, αν φροντίσουν για την υγιεινή του σώματός τους, έχουν συνήθειες ενός υγιούς τρόπου ζωής, μια υγιεινή και ποικίλη διατροφή και σωματική δραστηριότητα.

«Τροφή»: 

Ειδικά για τους καπνιστές (και όχι μόνον) έχω να προτείνω ένα επαναστατικό προϊόν καθώς είναι το μοναδικό Bio υγρό κατάλληλο για ηλεκτρονική συσκευή ατμίσματος που στηρίζεται σε ΣΟΥΠΕΡ-ΤΡΟΦΕΣ όπως η Πυκνογενόλη, το Πράσινο Τσάι και η Κουρκουμίνη. Περιέχει και αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου.
Πρόκειται για προϊόν μελέτης των: Eθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φαρμακευτικής-Φαρμακοκινητικής Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Ιατρικής. 
Σύμφωνα με τις πανεπιστημιακές μελέτες όλες οι παραπάνω super τροφές βοηθούν στην καλή λειτουργία του πνεύμονα και καταστέλλουν τον καρκίνο του πνεύμονα!!! 

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες των παραπάνω συστατικών, προστατεύουν τα κύτταρα του πνεύμονα από την βλαπτική δράση του τσιγάρου και οδηγεί τα κύτταρα που έχουν υποστεί βλάβη από αυτό σε απόπτωση, βοηθώντας την δημιουργία νέων πνευμονικών κυψελίδων.

Το συγκεκριμένο υγρό συγκαταλέγεται στα τρόφιμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τους μη καπνίζοντες για να βελτιώσουν την λειτουργία των πνευμόνων τους, ειδικά σε περιπτώσεις άσθματος και βρογχίτιδας!

Όσοι ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Δείτε ακόμη: Καταπληκτική φυσική αντιμετώπιση και θεραπεία για το άσθμα

Σπιτική συνταγή για την καταπολέμηση άσθματος και βρογχίτιδας 

Πηγή: healthandhealthyliving.com
Παρακαλώ, τυχόν αναδημοσίευση με σαφή αναφορά σε:
Μετάφραση/Επιμέλεια: proionta-tis-fisis.com


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *