Φλούδες Πορτοκαλιού Απομακρύνουν Αποτελεσματικά τον Υδράργυρο

floudes-portokaliou-apomakrynoun-apotelesmatika-ton-ydrargyro

Φλούδες Πορτοκαλιού Απομακρύνουν Αποτελεσματικά τον Υδράργυρο

Από τη Βιομηχανική Επανάσταση και μετά η έκθεσή μας στον υδράργυρο έχει αυξηθεί δραματικά. Στα ανώτερα στρώματα των ωκεανών συγκεντρώνονται 3,4 φορές μεγαλύτερες ποσότητες υδραργύρου σε σύγκριση με την προβιομηχανική εποχή.

Ο υδράργυρος είναι ένα χημικό στοιχείο που διεισδύει εύκολα στην τροφική αλυσίδα.
Οι συγκεντρώσεις υδραργύρου στον κιτρινόπτερο τόνο έχουν αυξηθεί κατά 3,8 τοις εκατό από το 1998 και μετά.
Δείτε και Υδράργυρος, η χειρότερη νευροτοξίνη τού πλανήτη!

Για την απελευθέρωση υδραργύρου στην ατμόσφαιρα και τη ρύπανση των υδάτων ευθύνονται η καύση του λιθάνθρακα και του λιγνίτη (του επονομαζόμενου και «ελληνικού μαύρου χρυσού») και οι εξορυκτικές δραστηριότητες. Διάφορες ιδέες έχουν προταθεί για την απορρύπανση του υδραργύρου ωστόσο καμία δεν είναι οικονομικά βιώσιμη ή κατάλληλη ώστε να εφαρμοστεί σε μεγάλη κλίμακα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Φλίντερς στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας πιστεύουν ότι

ανέπτυξαν μια τεχνολογία που παρέχει μια λύση σε αυτά τα δύο προβλήματα. Κατασκεύασαν ένα υλικό που προέρχεται από απόβλητα του κλάδου των πετρελαιοειδών και υπολείμματα εσπεριδοειδών, το οποίο είναι ικανό να απορροφήσει τον υδράργυρο τόσο από το έδαφος όσο και από το νερό.

Το σκούρο πολυμερές υλικό ερυθρού χρώματος αποτελείται από λιμονένιο -έναν άχρωμο υγρό υδατάνθρακα με οσμή λεμονιού που υπάρχει στις φλούδες των πορτοκαλιών, των λεμονιών και τα αιθέρια έλαια των εσπεριδοειδών– και θείο.

Το κόκκινο υλικό κιτρινίζει όταν απορροφά υδράργυρο, ιδιότητα που το καθιστά ιδανικό για επιχειρήσεις εντοπισμού και απορρύπανσης του επικίνδυνου υλικού.

Αφού τα βασικά συστατικά του στοιχεία προέρχονται από μεγάλα ρεύματα αποβλήτων, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η παραγωγή του είναι πάμφθηνη και ότι για αυτό τον λόγο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εφαρμογές μεγάλης κλίμακας, όπως οι σωλήνες των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης και σε μεγάλες επιχειρήσεις απορρύπανσης, ακόμα και στους ωκεανούς.

Ο κλάδος των πετρελαιοειδών παράγει 70 εκατομμύρια τόνους θείου κάθε χρόνο και αυτός της επεξεργασίας εσπεριδοειδών 70.000 τόνους λιμονενίου.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι

το υλικό μπορεί να απομακρύνει και άλλες τοξικές χημικές ουσίες από το νερό και συγκρατεί αποτελεσματικά τους ρύπους έως ότου αυτοί συλλεχθούν για να υποβληθούν σε επεξεργασία. 

«Τροφή»: Εύχομαι όλα να πάνε κατ` ευχήν και πραγματικά να λειτουργήσει το παραπάνω γιατί έχει παραγίνει το κακό με την δηλητηρίαση που έχει υποστεί το περιβάλλον από εμάς (και μάλλον θα συνεχίσει, όπως πάμε). Μέχρι τώρα καλά θα είναι να αναλάβουμε και την ατομική ευθύνη μας για το τι συμβαίνει γύρω μας, γιατί ούτε οι θάλασσες και οι κάτοικοί της, αλλά ούτε και γενικότερα το περιβάλλον φταίει σε τίποτα να δέχεται τις τοξίνες της συμπεριφοράς και αδιαφορίας μας, γιατί αν το καλοσκεφτούμε, εν τέλει εμείς είμαστε οι τελικοί αποδέκτες αυτής της (αν μη τι άλλο) α-νόητης τακτικής: ΠΡΟΣΟΧΗ: Περισσότερα πλαστικά σκουπίδια από ψάρια σε λίγα χρόνια 

Στην συνέχεια αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να αποτοξινώσουμε συκώτι και έντερο.

Σας προτείνω λοιπόν, αυτό που εφαρμόζω κι εγώ: Αποτοξινώνω συχνά τον οργανισμό μου, ΑΛΛΆ με ασφαλή μέσα, όπως τα Φύκια A.F.A σε καθημερινή βάση, αρκετές φορές μες τον χρόνο γαϊδουράγκαθο, για αποτοξίνωση του πεπτικού σας, με ταυτόχρονη βελτίωση της χλωρίδας του εντέρου (πολύ σημαντικό), αλλά και ολόκληρου του οργανισμού! 

Σας τα διαθέτω, λοιπόν ως συμπληρώματα διατροφής, υψηλής ποιότητας, πιστοποιημένα και βιολογικά 

Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελία, επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Εκτός από τα παραπάνω οι φλούδες των εσπεριδοειδών, και όχι μόνον, είναι προικισμένες και με άλλες πολύ ωφέλιμες ιδιότητες: Ωφέλιμες και οι φλούδες των πορτοκαλιών!! 

και Μην πετάτε τις φλούδες λεμονιού 
Οι 60 απίστευτες χρήσεις του λεμονιού και της φλούδας του 
Απαλλαγείτε από φλεγμονές και χρόνιους πόνους με φλούδες λεμονιού

Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Angewandte Chemie International Edition.
Πηγή: www.econews.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *