MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠάθησηΦλεγμονές και αυτοάνοσα νοσήματα

Φλεγμονές και αυτοάνοσα νοσήματα

Φλεγμονές και αυτοάνοσα νοσήματα

Φλεγμονές και αυτοάνοσα νοσήματα

Σχετικά με τα..υπόλοιπα αυτοάνοσα.. που μπαίνουν στη ζωή μας χωρίς υποκείμενη, άμεσα αιτία.. ξαφνικά.. από τύχη…
Παρηγορούμεθα πιστεύοντας ότι η κληρονομικότητα, τα γονίδια, το παντοδύναμο περιβάλλον, το πάνδημο άγχος κλπ έχουν μερίδιο στην νοσογένεια μας.. Φλεγμονές και αυτοάνοσα νοσήματα

Όμως κάτι άλλο κρύβεται πίσω απ τα άγνωστα αυτά νοσήματα… Μια διαφορετικής υφής αιτία..

Αν τη “χαράξουμε” στο κείμενο αυτό, είναι πολλοί που θα χαμογελάσουν. Οι περισσότεροι θα το προσπεράσουν, και θα το ξεχάσουν, μια και σε κείνους δεν χτύπησε το καμπανάκι…
Όσοι όμως άκουσαν απ τον γιατρό τους τη λέξη απομυελίνωση ή καταστροφή των ελύτρων μυελίνης..θα απορήσουν..
Ας είναι.. Όλοι έχουμε ακούσει γι’ αυτά.

Αξίωμα:

Δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα για ποιό λόγο ο ίδιος ο αμυντικός μηχανισμός μας, επιτίθεται στα δικά του κύτταρα.

Αυτό συμβαίνει σχεδόν για όλα τα αυτοάνοσα νοσήματα.
Εικάζουμε.. Υποθέτουμε: Τούτο Ή Το Άλλο.

Και Επειδή Δεν Γνωρίζουμε, και δεν μπορούμε να μάθουμε.. Επιχειρούμε Να..Καταστείλουμε Συμπτώματα.. (μια και η αιτία μας διαφεύγει), Με Πρώτο Και Φοβερότερο.. Τον Πόνο..

Μοιάζουμε έτσι με το σκυλί, που δαγκώνει την πέτρα που του πετάμε,αντί να επιτεθεί σ εμάς..Ο πόνος είναι το αποτέλεσμα κι όχι η αιτία..

Η αγωγή, κλασσική: Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδηκορτιζόνη, αντι-TNF, και πάει λέγοντας.

Από σφεντόνα.. μέχρι ατομική βόμβα, για να σκοτώσουμε τα.. προειδοποιητικά σήματα, που εκπέμπει ο ίδιος ο οργανισμός μας, για να μας ειδοποιήσει, ότι κάτι δεν πάει καλά στη λειτουργία του..
Πονώ υπερβολικά. Δεν θέλω να πάρω μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη. Τι να κάνω;
Κορτιζόνη: Θαύμα ή δηλητήριο;

Θεραπεία; Συμπτωματική. Τίποτα άλλο. Να μην υποφέρεις.
Να μην πονάς, υπερβολικά. Θα έχεις έναν γλυκό, υποφερτό πόνο, να σου θυμίζει…

την ΦΛΕΓΜΟΝΉ,

Γιατί τελικά η αρθρίτιδα είναι φλεγμονή των αρθρώσεων. Μας το υπογραμμίζει η κατάληξη-ιτιδα. Όπως λέμε και φαρυγγίτιδα, δερματίτιδα, αγγειϊτιδα, κλπ.
Αν μείνουμε στο γεγονός, θα χάσουμε το καράβι.

Δηλαδή τί θα μπορούσε να ήταν η αιτία (εκτός φυσικά απ’ την κληρονομικότητα, που δεν την συζητάμε) που εμείς εγκαταστήσαμε αρθρίτιδα;

Λίγη ιστορία. Πριν είκοσι χρόνια ανακαλύψαμε κάποιες ουσίες που προήγαγαν φλεγμονή.

Τις ονόμασαν προσταγλαδίνες

Και τις ονόμασαν έτσι, γιατί ο προστάτης ήταν το σημείο που πρωτοαναγνωρίσθηκαν.
Όχι και τόσο τυχαίο, μια και τον προστάτη μας..(οι ανδρες) τον ταλαιπωρούμε.. βάναυσα, νομίζοντας ότι δεν θα.. μας κρατήσει “κακία”, όταν θα βαδίζουμε την έκτη δεκαετία της ζωής μας.. Τότε που αρχίζουν τα προβλήματα με τη δυσουρία, νυκτοουρία κλπ.
Προστάτης: Φυσική αντιμετώπιση με διατροφή, βιταμίνες και βότανα

Στη συνέχεια, μάθαμε και τα λευκοτρίενια.

Με τη μελέτη αυτών των δύο κυρίων παραγόντων φλεγμονής, αρχίσαμε να κατανοούμε πώς ορισμένες τροφές, επηρέαζαν τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις του οργανισμού μας, όπως είναι η αρθρίτιδα και το άσθμα.
Ομάδες τροφίμων που πυροδοτούν τις φλεγμονές

Είδαμε, έκπληκτοι, γιατί η έκπληξη ακολουθεί πάντα και τη πιο απλή ιατρική ανακάλυψη, ότι οι Εσκιμώοι που κατανάλωναν αποκλειστικά ψάρια λιπαρά, δεν ανέπτυσσαν ποτέ φλεγμονές των αρθρώσεων.

Μήπως οι υπερβολικοί υδατάνθρακες, προάγουν την φλεγμονή;
Και βέβαια, ανάμεσα και σε άλλα: Συνήθειες με τις οποίες προκαλείτε φλεγμονές στον οργανισμό σας 

Για χρόνια, ο ιατρικός κόσμος το έψαχνε, για να καταλήξει, με την βοήθεια φωτισμένων ερευνητών, που δεν αρέσκονται στις εύκολες λύσεις, να αναγκασθεί να παραδεχτεί ότι:

ΊΣΩΣ το ιχθυέλαιο..

(λάδι της σάρκας των λιπαρών ψαριών) να βοηθούσε σ’ αυτό, με κάποια στοιχεία (τα Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα) που αυτό περιέχει, και που απέτρεπαν, με κάποιο τρόπο, την φλεγμονή.

Και ποιά ήταν αυτά τα στοιχεία το μάθαμε λίγο αργότερα όταν οι επιστήμονες (πάλι έκπληκτοι) έφεραν στο φως το Εικοσιπεντανοϊκο Οξύ ή ΕΡΑ Και Το Δοκοσαεξανοϊκό Οξύ ή DHA δύο λιπαρά οξέα μακράς αλυσίδας άνθρακα, απολύτως απαραίτητα για τις κυτταρικές διεργασίες, τα οποία έπαιρναν σε μεγάλες ποσότητες οι Εσκιμώοι, και σε ελάχιστες, οι κατά τα άλλα, καλοζωισμένοι Αμερικανοί.
Φαινομενικά καλοζωισμένοι, διότι στην ουσία: Ο δυτικός τρόπος ζωής ΣΚΟΤΏΝΕΙ! 

Τελικά όλοι είδαν ότι τόσο οι προσταγλαδίνες όσο και τα λευκοτριένια, παράγονταν από την διάσπαση ενός άλλου λιπαρού οξέος μακράς αλυσίδας του αραχιδονικού οξέος (ωμέγα 6).

Η γνώση αυτή, σήμερα πλέον είναι πεποίθηση. Οι τροφές που καταναλώνουμε είναι η κύρια αιτία παραγωγής των δύο αυτών στοιχείων, που μεταφέρουν πληροφορίες στα κύτταρα, με επακόλουθο τη ρύθμιση του άνοσου συστήματος, και την ανάπτυξη ή μη φλεγμονών, ανάλογα με το πόσο ψάρι καταναλώνουμε, ή πόσο ιχθυέλαιο προσθέτουμε στην διατροφή μας.
Η επιλογή… δική μας: Καταστροφή της υγείας, η δυσαναλογία Ω 3 και Ω6 λιπαρών
Ω 3-6-9: Πόσο σημαντική είναι η αναλογία πρόσληψής τους

Ας έρθουμε στην ουσία:

Η υπερκατανάλωση κατανάλωση κόκκινου κρέατος, και φυτικών λιπαρών (αραβοσιτέλαιο, ηλιέλαιο, σογιέλαιο, αραχιδέλαιο) με μεγάλη περιεκτικότητα σε Ω6 λιπαρά οξέα, προκαλούν την παραγωγή περισσότερου αραχιδονικού, απ αυτό που χρειάζεται ο οργανισμός, με αποτέλεσμα την δημιουργία λευκοτριενίων που προκαλούν την φλεγμονή.
Προσοχή: Γιατί τα σπορέλαια είναι επικίνδυνα για την υγεία

Απέναντι σ’ αυτά βλέπουμε ότι η κατανάλωση ψαριών λιπαρών,

όπως είναι η σαρδέλα, ο γαύρος, ο άγριος σολομός, κλπ, και συμπληρωματικά η λήψη ιχθυελαίου σε μεγάλες ποσότητες, ρυθμίζουν την παραγωγή των προσταγλαδινών,
απομακρύνοντας το ενδεχόμενο εμφάνισης των λευκοτριενίων, που σε βάθος χρόνου καταστρέφουν τους ιστούς και εγκαθιστούν φλεγμονή.

Ίσως τα πράγματα να μην είναι τόσο.. απλά.. Ίσως όμως και να είναι.. Η απόφαση είναι δική μας..

Περιορίζουμε το κόκκινο κρέας, και τρώμε άφθονο ψάρι.

Μην ξεχνάμε ότι τον μακρινό πρόγονό μας, έσωσαν τα θαλασσινά..τότε 40.000 χρόνια πριν στην μακρυνή κοιλάδα Rift…

Ο ψευδάργυρος και τα πολύτιμα λιπαρά οξέα μακράς αλυσίδας,του χάρισαν σε σύντομο διάστημα έναν νεο-εγκέφαλο, που τον μετέτρεψε, απ τον ημι-ηλίθιο Νεάντερνταλ στον… homo sapiens, που λίγο διαφέρει… από εμάς.. Ας το σκεφθούμε λίγο, πριν αποφασίσουμε μια .. σωτήρια αγωγή για μείωση της χοληστερίνης μας… 

Συμβουλή της Αλεξάνδρας: Ακούτε κλασσική μουσική… κυρίως αν δεν την καταλαβαίνετε.. ούτε τα λόγια…μόνο την φωνή ..τους ήχους…τον παλμό…ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ..

Πηγή άρθρου: kosmaser.wordpress.com 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: Δεν γνωρίζω εάν αυτός ήταν ο λόγος που εξελιχθήκαμε στον σημερινό άνθρωπο, αλλά ξέρω σίγουρα πως το ανθρώπινο μητρικό γάλα διαφέρει από όλα τα υπόλοιπα μητρικά γάλατα στο ότι εμπεριέχει ΚΑΙ ωμέγα 3, τα οποία έχουν ιδιαίτερα σημαντική δράση στην ανάπτυξη του νέου εγκέφαλου του βρέφους: Ω 3 λιπαρά οξέα-Μητρικό γάλα-Νευρικό σύστημα και εγκέφαλος 

Η συμβουλή είναι να τρώτε τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα λιπαρά ψάρια. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, σας διαθέτω ΩΜΕΓΑ 3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ σε συμπλήρωμα διατροφής {το καλύτερο Ω3, EPA και DHA, διπλής απόσταξης (μοριακή εν κενώ) απαλλαγμένο από βαρέα μέταλλα}, με όλα του τα οφέλη στο ΑΚΈΡΑΙΟ.

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ή επικοινωνήστε στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com

Μπορείτε να δείτε ακόμη: Ω 3 λιπαρά οξέα~Συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των χρόνιων φλεγμονών 

Ω 3 λιπαρά οξέα: Ο μεγάλος σύμμαχος της υγείας 

Ω 3 λιπαρά-λίπη: Σχετίζονται με καρκίνο και χρόνια νοσήματα 

Μικροβίωμα και Ω 3, το κλειδί για την υγεία του εντέρου 

Ω 3: Απομακρύνουν τον κίνδυνο νευροεκφυλιστικών νόσων του εγκεφάλου
Φλεγμονές και αυτοάνοσα νοσήματα


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια