MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠρόληψιςΦάρμακα-αλόγιστη χρήση και συνέπειες: Πως να τις αποτρέψουμε

Φάρμακα-αλόγιστη χρήση και συνέπειες: Πως να τις αποτρέψουμε

Φάρμακα-αλόγιστη χρήση και συνέπειες: Πως να τις αποτρέψουμε
φώτο Φάρμακα-αλόγιστη χρήση και συνέπειες: Πως να τις αποτρέψουμε

Φάρμακα-αλόγιστη χρήση και συνέπειες: Πως να τις αποτρέψουμε

Η άποψη της Φυσιοπαθητικής για τα φάρμακα, την αλόγιστη χρήση τους και οι συνέπειες τους. Πως μπορούμε να τις αποτρέψουμε.

Αν τα παρασκευάσματα της φυσικής ιατρικής (όπως τα ένζυμα, οι βιταμίνες, τα μέταλλα, τα ιχνοστοιχεία, τα βότανα και τα ομοιοπαθητικά φάρμακα της Φυσικής θεραπευτικής-φυσιοπαθητικής, είχαν προκαλέσει το ένα χιλιοστό των θανάτων που προκαλούν κάθε χρόνο τα φάρμακα της «τεχνοϊατρικής», η φυσική θεραπευτική και όλα τα παρακλάδια της θα είχαν εξαφανιστεί από το πρόσωπο του πλανήτη εδώ και πολλά χρόνια.

Μέχρι πρότινος οι φαρμακοβιομηχανιές στη Βρετανία άλλα και σε άλλα μέρη του κόσμου επέμεναν ότι τα προϊόντα τους όχι μόνο δεν προκαλούν θανάτους, αλλά ούτε καν παρενέργειες. Πολλά φάρμακα περνούσαν πολύ ύποπτα σύντομες κλινικές δοκιμές προτού οι επιδράσεις τους να έχουν εκτιμηθεί πλήρως.

Σε πολλές περιπτώσεις, η βιασύνη να διοχετευτεί ένα καινούργιο φάρμακο στην αγορά ήταν τόσο μεγάλη, ώστε την κλινική δοκιμή τους αναλάμβαναν ουσιαστικά οι ίδιοι οι γιατροί που το συνταγογραφούσαν. Οι διάφοροι κατασκευαστές τους προμήθευαν με έντυπα που θα έπρεπε να συμπληρώσουν και να επιστρέψουν αναφέροντας τυχόν παρενέργειες στους ασθενείς τους.

Με βάση αυτή της άκρως αντιεπιστημονική μεθοδολογία πολλά φάρμακα

κυκλοφόρησαν στην αγορά για πολλά χρόνια και θεωρούνταν ότι είναι ασφαλή, επειδή δεν υπήρξε στατιστικά σημαντικός αριθμός αναφορών από τους γιατρούς που τα συνταγογραφούσαν για τυχόν παρενέργειες.

Πολλοί ασθενείς όμως παρουσίαζαν εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα από τη χορήγηση πολλών φαρμάκων με αρκετούς θανάτους, παραλυσίες και με κάθε είδους ιατρογενή πάθηση (πάθηση που είναι δηλαδή αποτέλεσμα της φαρμακευτικής αγωγής).

Όταν οι υγειονομικές αρχές, θορυβημένες από την αύξηση των κρουσμάτων, αποφάσισαν τελικά να ελέγξουν τη μεθοδολογία δομικής των νέων φαρμάκων μέσω της χορήγησής τους από τους γιατρούς, ανακάλυψαν ότι πολλοί λίγοι από αυτούς (περίπου 2 στους 1000) έκαναν τον κόπο να επιστρέψουν στις φαρμακοβιομηχανίες τα έντυπα που επισήμαιναν τυχόν προβλήματα που ανέφεραν οι ασθενείς.

Τα σκάνδαλα που αναπόφευκτα ακολούθησαν

και οι διάφορες ιατρικοφαρμακευτικές τραγωδίες (όπως της θαλιδομίδης που υπήρξε υπεύθυνη για πολυάριθμες τερατογενέσεις παιδιών που γεννήθηκαν χωρίς πόδια και χέρια) ανάγκασε τις κυβερνήσεις να αυξήσουν τον έλεγχο της μεθόδου δοκιμής νέων φαρμάκων, παρά την αντίσταση πολλών φαρμακοβιομηχανιών που είδαν το κόστος τους να αυξάνεται σημαντικά.

Παράλληλα, οι φαρμακοβιομηχανίες υποχρεώθηκαν να αναφέρουν όλες τις πιθανές φαρμακευτικές παρενέργειες και αντενδείξεις, οσοδήποτε μικρές. Το αποτέλεσμα ήταν να παραδεχτούν για πρώτη φορά ότι όλα τα προϊόντα τους είχαν τοξικές παρενέργειες – και ειδικά με μακρόχρονη χρήση.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις στον τύπο της Μεγάλης Βρετανίας αναφέρουν ότι

ερευνητές που εξέτασαν τα αποτελέσματα 39 μακροχρόνιων ιατρικών ερευνών για τις παρενέργειες των φαρμάκων που χορηγούνται στα νοσοκομεία της Αμερικής, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτές επηρεάζουν πάνω από 2.2 εκατομμύρια ασθενείς που παρουσιάζουν σοβαρές παρενέργειες προκαλώντας 106.000 θανάτους ετησίως και κάνοντας έτσι τα φάρμακα την τρίτη μεγαλύτερη θανατηφόρο αιτία στη χώρα.
Δείτε και Η ”σιωπηλή” επιδημία… Οι γιατροί είναι η τρίτη κύρια αιτία θανάτου.

Αυτές οι έρευνες εξέτασαν μόνο ομαλές και ελεγχόμενες περιπτώσεις κανονικής χορήγησης φαρμάκων, με πλήρη νοσοκομειακή υποστήριξη και με την παρακολούθηση γιατρού.

Δεν περιλάμβαναν περιπτώσεις κατάχρησης ή υπερδοσολογίας, λάθη χορήγησης (που είναι πιο συχνά από όσο πιστεύεται), ούτε περιπτώσεις φαρμάκων που χορηγήθηκαν στο σπίτι χωρίς ιατρική η νοσοκομειακή επίβλεψη.

Η ομάδα του καθηγητή του πανεπιστημίου του Τορόντο Bruce Pomeranz αναφέρει στο επίσημο ιατρικό περιοδικό Journal of the American Medical Association ότι ο αριθμός των φαρμακευτικών παρενεργειών στα νοσοκομεία δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου με τα χρόνια, παρά τις υποτιθέμενες προφυλάξεις που έχουν υιοθετηθεί τα τελευταία 40 χρόνια.

Το γεγονός αποδίδεται στο ότι επειδή οι ημέρες που παραμένει το άτομο στο νοσοκομείο έχουν μειωθεί, η χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής έχει αυξηθεί για εξισορρόπηση. Το αποτέλεσμα είναι ότι η χορήγηση κάθε φαρμάκου εξακολουθεί να συνοδεύεται από σωρεία προβλημάτων και τα αμφίβολα οφέλη τους εκμηδενίζονται με το παραπάνω.

Ας δούμε όμως μερικά από τα γνωστότερα φάρμακα, αναφέροντας τα προβλήματα που δημιουργούν σύμφωνα με τις δηλώσεις των ίδιων των κατασκευαστών τους και όπως αναφέρονται στον επίσημο φαρμακευτικό οδηγό της Βρετανίας.

Ασπιρίνη: 

Προκαλεί τινίτιδα (κουδούνισμα στα αυτιά), βαρηκοΐα, υπόταση, ιδρώτα, γαστρεντερική αιμορραγία – και σε υπερβολικές δοσολογίες κώμα και θάνατο.

Παρακεταμόλη:

Ακόμη και σε μικρές δοσολογίες, 10 γρ. έως 15 γρ. (20-30 χάπια), όταν χορηγείται τακτικά μπορεί να προκαλέσει ηπατοκυτταρική νέκρωση, νεφρίτιδα, ναυτία και εμετούς, εγκεφαλικά, αιμορραγία, υπογλυκαιμία και θάνατο.

Ibuprofen ή ιβουπροφαίνη: 

Μπορεί να προκαλέσει ναυτία, εμετούς, τινίτιδα, ενώ η μακρόχρονη χρήση του αρθριτικά συμπτώματα.

Αντικαταθλιπτικά:

Ως ομάδα φαρμάκων προκαλούν ξηρασία στο στόμα, κώμα, υπόταση, υποθερμία, σπασμούς, αναπνευστικά προβλήματα και καρδιοπάθειες. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημά τους είναι ο χρόνιος εθισμός αυτών που τα λαμβάνουν, με ανυπολόγιστες συνέπειες στην υγεία τους.
Η μεγαλύτερη απάτη του περασμένου αιώνα, που… διαιωνίζεται: Το Μάρκετινγκ της Τρέλας – Η Ιστορία των ψυχοφαρμάκων 1 – 2

Αντιόξινα: 

Προκαλούν φθορές στις κυτταρικές μεμβράνες και ορισμένα περιέχουν αλουμίνιο που είναι ισχυρά τοξικό μέταλλο.

Warfarin.

Αιμορραγία, υπερευαισθησία, αλωπεκίαση, διάρροια, δερματικές παθήσεις, ηπατική δυσλειτουργία, ναυτία, εμετοί και παγκρεατίτιδα.

Κορτιζόνη: 

Δυσλειτουργία των επινεφριδίων, βροχοσπασμοί, οστεοπόρωση.

Αντισταμινικά: 

Υπνηλία, πονοκέφαλοι, ξηρασία του στόματος, δυσκολία στην ούρηση, θαμπή όραση, γαστρεντερικά προβλήματα, δερματικές παθήσεις, καρδιακή αρρυθμία, υπερευαισθησία, σπασμοί, μυαλγία, παραισθήσεις, ηπατική δυσλειτουργία, κατάθλιψη, υπόταση, παχυσαρκία και τριχόπτωση.

Ο φαρμακευτικό οδηγός συνιστά τα αντιισταμινικά να αποφεύγονται σε περιπτώσεις επιληψίας, προστατικής υπερπλασίας, γλαυκώματος, ηπατικής ανεπάρκειας, εγκυμοσύνης και θηλασμού.

Αντιορεκτικά: 

Ο φαρμακευτικό οδηγός συνιστά να μην χρησιμοποιούνται σε καμία περίπτωση για χάσιμο βάρους, γιατί τα προβλήματα που δημιουργούν είναι πολύ περισσότερα από τα υποτιθέμενα οφέλη – τα οποία δεν διαρκούν ούτως ή άλλως.

Επιδρούν στο κεντρικό νευρικό σύστημα και προκαλούν διάρροια, γαστρεντερικά προβλήματα, υπνηλία, ζαλάδες, πονοκεφάλους, κατάθλιψη, υπόταση, θαμπή όραση, συχνουρία, εκνευρισμούς, αϋπνίες, νευροτοξίνωση, ανωμαλίες στο αίμα, υπέρταση, ανικανότητα και μείωση της ερωτικής ορμής.

Αντιβιοτικά: 

Εκτός από τη γνωστή επίδρασή τους στην εντερική χλωρίδα, άλλες παρενέργειες είναι ναυτία, διάρροια, ηπατική δυσλειτουργία, θρομβοφλεβίτιδα, παραισθήσεις και σπασμοί.
Δείτε και ΠΡΟΣΟΧΗ: Δες τις επιπτώσεις των αντιβιοτικών στο σώμα σου

Ποίο λοιπόν είναι το πόρισμα, όσον αφορά τα φάρμακα και τη χρήση τους;

Η αποτελεσματικότητά τους έγκειται στο γεγονός ότι όλα σχεδόν τα φάρμακα μιμούνται βιοχημικά τα ορθά μόρια, που σημαίνει ότι επηρεάζουν με κάποιο τρόπο τις σωματικές λειτουργίες. Αυτό το κάνουν πολύ γρηγορότερα από ότι τα φυσικά στοιχεία – άλλωστε γι’ αυτόν το σκοπό έχουν παρασκευαστεί στο εργαστήριο.

Η διαφορά τους με τα ορθά μόρια (αυτά δηλαδή που είναι αναγνωρίσιμα και άρα απόλυτα αποδεκτά και απορροφίσιμα από το σώμα) είναι ότι η μοριακή τους δομή διαφέρει σε κάποιο βαθμό από αυτά και θεωρούνται επομένως τεχνητά ή συνθετικά στοιχεία – κάτι που επιτρέπει στις φαρμακοβιομηχανίες να τα πατεντάρουν έχοντας το μονοπώλιό τους για ορισμένα χρόνια με μεγάλα κέρδη.

Οι μοριακές διαφορές τους όμως με τα ορθά μόρια (οι οποίες επιτρέπουν αυτό το μονοπώλιο) τα κάνουν ταυτόχρονα και ξένα προς το σώμα και όπως είδαμε δημιουργούν τοξικά προβλήματα, ειδικά με μακρόχρονη χρήση.

Είναι γεγονός ότι το άτομο σήμερα βρίσκεται σε τόσο χαμηλά επίπεδα ψυχοσωματικής υγείας που

είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίζει τακτικά παθήσεις οι οποίες απαιτούν άμεση λύση. Παράλληλα, ο τομέας της ασθένειας βρίσκεται στη συντριπτική του πλειοψηφία στα χέρια της τεχνοϊατρικής που περιφέρεται κυρίως γύρω από τη φαρμακευτική αγωγή στην οποία έχει εκπαιδευτεί σχεδόν αποκλειστικά.

Θα υπάρξουν λοιπόν πολλές περιπτώσεις που θα απαιτήσουν την άμεση επέμβαση με τη χορήγηση κάποιου φαρμάκου για τη σταθεροποίηση της κατάστασης του ασθενούς με αντιβίωση, με αντιφλεγμονώδη ή άλλα παρασκευάσματα.

Αυτές οι περιπτώσεις θα πρέπει να έχουν επισημανθεί μετά από ώριμη σκέψη, και όχι για να ξεφορτωθεί ο γιατρός τον ασθενή του γράφοντάς του κάποιο φάρμακο ενώ η χορήγησή του δεν θα πρέπει να υπερβαίνει ούτε για ένα λεπτό το χρόνο που είναι απαραίτητος για μια τέτοια σταθεροποίηση.

Μετά τη λήξη του συναγερμού,

το φάρμακο θα πρέπει να διακόπτεται με την πρώτη ευκαιρία και να αντικαθίσταται με πλήρη φυσιοπαθητική διατροφολογική υποστήριξη του ασθενούς για δύο κυρίως λόγους:

– Ο πρώτος, για την ταχύτερη αποτοξίνωση της φαρμακευτικής αγωγής, και
– ο δεύτερος, για ταχύτερη και μονιμότερη ανάρρωση.

Στην περίπτωση της αντιβίωσης η γαστερεντερική χλωρίδα πρέπει να αποκαθίσταται αμέσως και ενώ το βιολογικό «παράθυρο» είναι ακόμη ανοικτό.

Κάθε άλλο φάρμακο που δεν έχει θέση σε τέτοιες παθήσεις θα πρέπει να αποφεύγεται και να αντικαθίσταται πάλι με ένα φυσιοπαθητικό διατροφολογικό πρόγραμμα που όχι μόνο μπορεί να αντιμετωπίσει την πάθηση αποτελεσματικά, αλλά και να προωθήσει παράλληλα την αύξηση της όλης ψυχοσωματικής υγείας του ατόμου.
Δείτε και Πως να αποκαταστήσετε την υγιή εντερική χλωρίδα, μετά την λήψη αντιβιοτικών.

Οι περισσότεροι ασθενείς αλλά και πολλοί επαγγελματίες υγείας δεν γνωρίζουν ότι σχεδόν όλα τα φάρμακα προκαλούν σημαντικές ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά οδηγώντας σε προβλήματα υγείας.

Μάλιστα, κάποιες από τις παρενέργειες των φαρμακευτικών αγωγών δεν οφείλονται άμεσα στα φάρμακα αλλά είναι αποτέλεσμα της έλλειψης κάποιων συστατικών από τον οργανισμό που δημιουργείται με την πάροδο του χρόνου.
Δείτε και Μπεν Γκολντέικερ: Τι δεν γνωρίζουν οι γιατροί σχετικά με τα φάρμακα που συνταγογραφούν

Ακολουθεί μία λίστα με τα οκτώ πιο δημοφιλή φάρμακα που λαμβάνονται από ασθενείς και τις ελλείψεις που δημιουργούν στον οργανισμό.

1. Αντιόξινα

Η λήψη αντιόξινων, φαρμάκων για το έλκος και άλλων φαρμάκων που μπλοκάρουν τα οξέα για την ανακούφιση από τις στομαχικές καούρες, μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση του σιδήρου. Επίσης, σε μικρότερη έκταση, μπορεί να δημιουργήσει ελλείψεις σε β-καροτίνη, βόριο, ασβέστιο, χρώμιο, χαλκό, φολικό οξύ, φώσφορο, σελήνιο, θειαμίνη, ψευδάργυρο και βιταμίνες C, D, E, K και Β12.

Συνέπειες: Σωματική εξάντληση, ζάλη, πονοκέφαλοι.

Τι να κάνετε: Αυξήστε την πρόσληψη σιδήρου τρώγοντας κρέας, σπανάκι, όσπρια και βερίκοκα. Αν η έλλειψη σιδήρου επιβεβαιωθεί και με αναλύσεις αίματος, αρχίστε να λαμβάνετε κάποιο φυσικό συμπλήρωμα σιδήρου αλλά αποφύγετε τον θειικό σίδηρο (ferrous sulphate) που μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα.
“Τροφή”; Και μήπως να σκεφτείτε επιτέλους να αντικαταστήσετε τα αντιόξινα με την απίθανη μαστίχα της Χίου; Η μαστίχα Χίου αναγνωρίστηκε και επισήμως ως φυσικό φάρμακο

2. Αντιβιοτικά Φάρμακα-αλόγιστη χρήση και συνέπειες: Πως να τις αποτρέψουμε

Τα αντιβιοτικά σκοτώνουν τα φιλικά βακτήρια στο έντερο, συμπεριλαμβανομένων των προβιοτικών λακτοβάκιλλων και εμποδίζουν την παραγωγή βιταμίνης Κ στο πεπτικό σύστημα.

Συνέπειες: Η έλλειψη καλών βακτηρίων στο έντερο μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες ασθένειες, από πεπτικά προβλήματα μέχρι αλλεργίες. Η έλλειψη βιταμίνης Κ μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα πήξης του αίματος και εύθραυστα οστά.

Τι να κάνετε: Επιλέξτε τροφές που είναι πλούσιες σε προβιοτικά, όπως το ζωντανό πρόβειο ή κατσικίσιο γιαούρτι, το ξινολάχανο και επιπλέον θα ήταν καλό να λαμβάνετε κάποιο προβιοτικό συμπλήρωμα πολλαπλών στελεχών. Ενισχύστε τα επίπεδα βιταμίνης Κ τρώγοντας πολλά φυλλώδη σκουρόχρωμα λαχανικά όπως το σπανάκι και η λαχανίδα.

3. Στατίνες

Τα φάρμακα για τη μείωση της χοληστερίνης μπλοκάρουν το συνένζυμο Q10 (coQ10) στον οργανισμό, που μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία των μιτοχονδρίων – των «εργοστασίων παραγωγής ενέργειας» όλων των κυττάρων του σώματος.

Συνέπειες: Μπορεί να οδηγηθείτε σε ένα πλήθος συμπτωμάτων, από κόπωση μέχρι απώλεια μνήμης.
Το λιγότερο, γιατί Στατίνες: Τα επικίνδυνα για την υγεία φάρμακα για την χοληστερίνη

Τι να κάνετε: Αρχίστε να λαμβάνετε συμπληρώματα διατροφής με coQ10 και μία πολυβιταμίνη και να τρώτε σε μεγάλες ποσότητες τροφές που το περιέχουν, π.χ. κοτόπουλο, ψάρι, αβγά, μπρόκολο, κουνουπίδι, φράουλες και πορτοκάλια.
Ειδικά για τις στατίνες υπάρχει εξαιρετικότατη ΦΥΣΙΚΉ εναλλακτική με ΜΟΝΟ οφέλη: Οριστική λύση στα προβλήματα χοληστερίνης, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, δίνει ελληνικό πανεπιστήμιο!!

4. Αντικαταθλιπτικά

Αυτά τα συχνά συνταγογραφούμενα φάρμακα ελαττώνουν από τον οργανισμό όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, το coQ10 και τη μελατονίνη.

Συνέπειες: Η έλλειψη βιταμίνης Β9 (φολικό οξύ) δημιουργεί αναιμία, επιταχύνει την κυτταρική γήρανση, μειώνει την άμυνα του οργανισμού ενάντια στις ελεύθερες ρίζες (που καταστρέφουν τα κύτταρα και τους ιστούς), μειώνει την παραγωγή ορμονών του θυρεοειδούς και οδηγεί σε αύξηση του άγχους.

Τι να κάνετε: Καλές πηγές φολικού οξέος είναι τροφές όπως οι φακές, τα σπαράγγια, το σπανάκι, το μπρόκολο, ενώ τρώγοντας βρώμη, μπανάνες, ντομάτες και ανανά βοηθάτε το σώμα να παράγει μελατονίνη. Τα συμπληρώματα με συνένζυμο Q10 βοηθούν πολύ. Επίσης το SAMe (S-αδενοσυλομεθειονίνη ), μία ουσία που βρίσκεται φυσικά σε κάθε κύτταρο του σώματος, φαίνεται να αποτελεί ένα αποτελεσματικό φυσικό αντικαταθλιπτικό, καλύτερο και από τα τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά και από το εικονικό φάρμακο για τη θεραπεία σοβαρών καταθλιπτικών διαταραχών.
Σκεφτείτε επίσης, να φτιάξετε την χλωρίδα σας για να αντιμετωπίσετε αυτή την κατάσταση: Προβιοτικά-Ψυχοβιοτικά, Απαλλάσσουν από άγχος, κατάθλιψη και στρες

5. Χημειοθεραπεία

Αυτή η «θεραπεία» που χρησιμοποιεί ενώσεις του λευκόχρυσου όπως η σισπλατίνη χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση καρκίνων στη συμβατική ιατρική και προκαλεί έλλειψη ψευδαργύρου και πληθώρα ορθών μορίων.

Συνέπειες: Απώλεια μαλλιών, διάρροια, στοματικά έλκη, στοματίτιδα, καθυστέρηση στην επούλωση πληγών.
και όχι μόνον: Η χημειοθεραπεία ΠΡΟΚΑΛΕΊ καρκίνο: Καρκινοπαθείς που την αποφεύγουν αυξάνουν την επιβίωση τους

Τι να κάνετε: Λάβετε ορθομοριακά συμπληρώματα διατροφής προορισμένα για ιατρική χρήση, ψευδάργυρο, βιταμίνης C,E, D3-Κ2, Γλουταθειόνη, Λιποϊκο οξύ,,Ω3, Πολυβιταμίνη και καταναλώστε τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο, όπως είναι οι κολοκυθόσποροι, το ψάρι και γενικά τα θαλασσινά, το τυρί, το κόκκινο κρέας από ζώα ελευθέρας βοσκής αλλά και αφθονία φρούτων και λαχανικών σε σαλάτα και σε μορφή χυμού.

6. Αντισυλληπτικά

Η μακροχρόνια λήψη αντισυλληπτικών μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη πολλών θρεπτικών συστατικών, ειδικότερα έλλειψη φολικού οξέος και βιταμίνης Β12.

Συνέπειες: Η έλλειψη φολικού οξέος κατά την κύηση σχετίζεται με γενετικές ανωμαλίες, οπότε είναι σημαντικό να ξέρετε ότι λαμβάνετε αρκετή βιταμίνη Β9 (φολικό οξύ) πριν προσπαθήσετε να συλλάβετε.

Τι να κάνετε: Ενισχύστε τα επίπεδα της βιταμίνης Β12 τρώγοντας ζωικά προϊόντα όπως κρέας, ψάρι και αβγά. Το φολικό οξύ βρίσκεται μεταξύ άλλον στα πράσινα λαχανικά, τα αμύγδαλα, το σπανάκι και τις μπανάνες. Αν επιλέξετε να λαμβάνετε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής φολικού οξέος, βεβαιωθείτε ότι είναι σε φυσική και όχι συνθετική μορφή.

7. Φάρμακα για το διαβήτη

Η φαρμακευτικές αγωγές για το διαβήτη (ειδικά η ινσουλίνη) μπορούν να οδηγήσουν σε έλλειψη μαγνησίου. Επίσης η μετφορμίνη μπορεί να εμποδίσει την πρόσληψη βιταμινών Β.

Συνέπειες: Υπέρταση, κράμπες, καρδιακά προβλήματα.

Τι να κάνετε: Αυξήστε την πρόσληψη μαγνησίου από τροφές όπως τα πράσινα λαχανικά, τα όσπρια, οι σπόροι σουσαμιού και τη βρώμη. Ενισχύστε την πρόσληψη βιταμινών του συμπλέγματος Β από ζωικές τροφές ή με τη λήψη συμπληρώματος διατροφής του συμπλέγματος Β σταδιακής αποδεσμευσης.
Ενημερωτικά για τον διαβήτη τύπου 2 η ινσουλίνη, είναι ακατάλληλη: Φαρμακευτική ινσουλίνη, άλλος ένας μύθος καταρρίπτεται;

8. Βήτα-αναστολείς

Τα φάρμακα αυτά για την καρδιά μειώνουν την αρτηριακή πίεση ελαττώνοντας τη δράση των κατεχολαμινών, μειώνοντας έτσι τη δύναμη και το ρυθμό των παλμών της καρδιάς. Μπορούν επίσης να περιορίσουν τη δράση του coQ10 και την απελευθέρωση της μελατονίνης.

Συνέπειες: Καθώς ο καρδιακός μυς είναι πλούσιος σε μιτοχόνδρια (εργοστάσια’ παραγωγής ενέργειας των κυττάρων του οργανισμού) που έχουν ανάγκη από συνένζυμο Q10, το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι ένα καρδιακό επεισόδιο. Μειώνοντας τα επίπεδα μελατονίνης που βοηθούν στη ρύθμιση του κιρκαδικού ρυθμού του σώματος (κύκλος ύπνου-αφύπνισης), αυτά τα φάρμακα μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα ύπνου με όλες τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό.

Τι να κάνετε: Επιλέξτε ένα συμπλήρωμα διατροφής με coQ10, μαζί με λιπαρή τροφή για καλύτερη απορρόφηση ή λάβετε μία φόρμουλα ειδική για την καρδιά και τρώτε τροφές που βοηθούν στην ενίσχυση της μελατονίνης, όπως η βρώμη και οι μπανάνες.
Δείτε πόσο απόλυτως απαραίτητο είναι το εν λόγω συνένζυμο: Συνένζυμο CoQ10: Ισχυρότατος παράγοντας υγιείας και μακροζωίας

Πολλά ακόμη φάρμακα έχουν συσχετιστεί με την έλλειψη θρεπτικών συστατικών στο σώμα. Ορισμένες από αυτές τις σχέσεις χρειάζονται περισσότερες μελέτη, ενώ σε άλλες εμφανίζονται εξατομικευμένα σε κάθε ασθενή.

9. Καθαρτικά σκευάσματα για τη δυσκοιλιότητα.

Τα φάρμακα αυτά προορίζονται για τη δυσκοιλιότητα και μειώνουν σημαντικά το χρόνο που η τροφή παραμένει στο γαστρεντερικό σύστημα. Επιπλέον μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα διάρροιας, στερώντας με τον τρόπο αυτό την «ευκαιρία» σε ορισμένα θρεπτικά συστατικά να απορροφηθούν. Το ασβέστιο και το κάλιο είναι τα δύο στοιχεία των οποίων η έλλειψη έχει συσχετισθεί με τη συστηματική κατανάλωση καθαρτικών σκευασμάτων.
Δείτε και 11 άγνωστες αιτίες δυσκοιλιότητας και εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης!

10. Διουρητικά φάρμακα.

Χρησιμοποιούνται πρωτίστως για τον καλύτερο έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, αυξάνοντας την ποσότητα των υγρών που αποβάλλει το σώμα μέσω των «φίλτρων» των νεφρών. Μαζί όμως με τα υγρά συμπαρασύρονται και τα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται διαλυμένα σε αυτά. Τα συστατικά τα οποία επηρεάζονται περισσότερο από την λήψη διουρητικής φαρμακευτικής αγωγής είναι το κάλιο και το νάτριο.

Συχνά ο γιατρός μπορεί να συγχορηγήσει συμπλήρωμα διατροφής με κάλιο σε μακροχρόνια χρήση τέτοιων φαρμάκων. Επιπλέον είναι σημαντικό να παρακολουθούνται στενά τα επίπεδα νατρίου στο αίμα, ιδιαίτερα σε άτομα τα οποία ακολουθούν μία διατροφή χαμηλή σε αλάτι.

Ανάλογα με το είδος των διουρητικών φαρμάκων που λαμβάνονται είναι πιθανό να εξαντληθούν τα αποθέματα συστατικών όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος.
“Τροφή”: Τα διουρητικά τα δίνουν για να πηγαίνουμε συχνότερα στην τουαλέτα Μήπως φαντάζεστε τι άλλο μπορούμε να πάρουμε για να… πηγαίνουμε πιο συχνά στην τουαλέτα; Μα βέβαια ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΝΕΡΌ!!! Που, αυτή η τακτική, μπορεί να χρειάζεται τα παραπάνω συμπληρώματα, αλλά τουλάχιστον δεν θα έχει και λοιπές παρενέργειες.

11. Αγχολυτικά (Βενζοδιαζεπίνες)

Προκαλούν αλλαγές στην όρεξη, οπότε χρειάζεται προσοχή για κάλυψη των αναγκών.

12. Αντιεπιληπτικά:

Επηρεάζουν το μεταβολισμό της βιταμίνης D, άρα και την υγεία των οστών.

Ηλιόπουλος Πασχάλης (Dr of Naturopathy) – Φυσιοπαθητικός και επιστημονικός συνεργάτης του proionta-tis-fisis.com
Φάρμακα-αλόγιστη χρήση και συνέπειες: Πως να τις αποτρέψουμε

“Τροφή-Φάρμακο”: Για όποιον ενδιαφέρεται να στηρίξει τον οργανισμό τους με ΦΥΣΙΚΟ τρόπο, κατά την περίοδο της λήψης φαρμάκων, ώστε να ανακτήσει πιο άμεσα την υγιεία του, αλλά και για όποιον ενδιαφέρεται να αντιμετωπίσει ΦΥΣΙΚΑ το πρόβλημά του, διαθέτω ΌΛΑ τα παραπάνω σκευάσματα.

Και σε συνεργασία με τους επιστημονικούς συνεργάτες μας, μπορούμε να βοηθήσουμε με μία ενδεδειγμένη (με παραλλαγές, ανάλογα το περιστατικό) αγωγή με ορθομοριακά σκευάσματα, που μπορούν να έχουν υψηλή δραστικότητα και αποτελεσματικότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com
Φάρμακα-αλόγιστη χρήση και συνέπειες: Πως να τις αποτρέψουμε


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια