MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΕναλλακτικές ΘεραπείεςΕξολοθρεύει τον καρκίνο, κοστίζει ελάχιστα κι όμως το υποτιμούμε

Εξολοθρεύει τον καρκίνο, κοστίζει ελάχιστα κι όμως το υποτιμούμε

Εξολοθρεύει τον καρκίνο, κοστίζει ελάχιστα κι όμως το υποτιμούμε

Εξολοθρεύει τον καρκίνο, κοστίζει ελάχιστα κι όμως το υποτιμούμε

Το σκόρδο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του καρκίνου πολύ καιρό πριν από τη δημιουργία της σύγχρονης ιατρικής και χρησιμοποιείται πλέον ευρέως ως καρύκευμα σε όλο τον κόσμο. Εξολοθρεύει τον καρκίνο, κοστίζει ελάχιστα κι όμως το υποτιμούμε

Στην αρχαιότητα, χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία του καρκίνου της μήτρας. Η χρήση του σκόρδου και η πρόληψη του καρκίνου είναι δυο έννοιες άμεσα συνδεόμενες.

Τι είναι το σκόρδο;

Το σκόρδο είναι ένα λαχανικό που φέρει την επιστημονική ονομασία Allium sativum. Ανήκει στην κατηγορία Allium των φυτών που επίσης περιλαμβάνουν τα κρεμμύδια, τα κρεμμυδάκια, το σχοινόπρασο, και τα πράσα.

Το σκόρδο αποτελείται από ενώσεις θείου που είναι ο κύριος πρόδρομος των βιοδραστικών ενώσεων του (οι ενώσεις αυτές είναι ουσίες που εμπεριέχονται σε τρόφιμα και επιφέρουν αλλαγές στην κατάσταση της υγείας), οι οποίες εκλύονται με τη σύνθλιψη, τον τεμαχισμό ή τη πολτοποίηση του.
Για περισσότερα: Θείο, αντιφλεγμονώδες, αντιδιαβητικό, αντικαρκινικό, ενισχύει καρδιαγγειακό, συνδετικό ιστό και οστά 

Επιδράσεις του σκόρδου σε ορισμένες μορφές καρκίνου:

Φαίνεται πως ένα από τα πιο ελπιδοφόρα αποτελέσματα του σκόρδου, παρουσιάζεται σε σχέση με ορισμένες μορφές καρκίνου, φαίνεται επίσης πως επιδρά ως παράγοντας προστασίας έναντι πολλών χημειοθεραπευτικών φαρμάκων. Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, η αυξημένη πρόσληψη σκόρδου οδηγεί σε μειωμένη εμφάνιση των ακόλουθων καρκίνων:

Πως δρα το σκόρδο ώστε να περιορίζει το ρίσκο καρκίνου;

Η προστατευτική δράση του σκόρδου, σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία μελετών, φαίνεται πως ασκείται με πολλούς μηχανισμούς:

Α. Λόγω των αντιβακτηριδιακών ιδιοτήτων του
Β. Με την παρεμπόδιση σχηματισμού ουσιών με καρκινική δράση
Γ. Με την απενεργοποίηση ουσιών με καρκινική δράση
Δ. Με την αύξηση των επιδιορθώσεων στις βλάβες του DNA των υγιών κυττάρων
E. Με μείωση της ταχύτητας πολλαπλασιασμού των καρκινικών κυττάρων
ΣΤ. Με πρόκληση απόπτωσης (θανάτου), των καρκινικών κυττάρων

Επιδράσεις του σκόρδου επί χημειοθεραπευτικών φαρμάκων:

1 Πολλές ενώσεις που προσλαμβάνονται από τα εκχυλίσματα σκόρδου φαίνεται να παρουσιάζουν έναν προστατευτικό ρόλο έναντι των καρκίνων και να ενισχύουν την επίδραση των χημειοθεραπευτικών παραγόντων. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2001 στην Αγγλία ισχυρίστηκε ότι το Ajoene (μια φυσική ένωση προερχόμενη από το σκόρδο) βρέθηκε να προκαλεί κυτταρικό θάνατο των καρκινικών κυττάρων στην βλαστική κρίση σε ασθενείς με λευχαιμία (του χρόνιου μυελογενούς τύπου) .

2 Σε μελέτες που διεξήχθησαν στην Ινδία ανέφεραν ότι

το σκόρδο θα μπορούσε να μειώσει την τοξικότητα της Cyclophosphamide, ενός ευρέως χρησιμοποιούμενου χημειοθεραπευτικού παράγοντας, χωρίς να παρεμβαίνει στις αντικαρκινικές θεραπευτικές ικανότητές του.

Η πρώτη μελέτη (που διεξήχθη σε μοντέλα ποντικών) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, εάν μία ενδοπεριτοναϊκή δόση σκόρδου δινόταν ταυτόχρονα με κυκλοφωσφαμίδη, μείωνε την τοξικότητα του χημειοθεραπευτικού φαρμάκου και επίσης αύξανε τη διάρκεια ζωής κατά περισσότερο από 70%.

3 Μια άλλη μελέτη ανέφερε επίσης ότι

το σκόρδο μπορεί να μειώσει τις παρενέργειες της Ν-μεθυλο-Ν-νιτροζουρία που δινόταν σε μεταβατικό επιθήλιο (ουροδόχου κύστης) καρκίνωμα σε αρουραίους. Ευνοϊκά αποτελέσματα παρουσιάστηκαν όταν δόθηκαν υψηλότερες δόσεις για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους.

4 Το σκόρδο έχει τεκμηριωθεί πως είναι αποτελεσματικό στην μείωση των χρωμοσωματικών βλαβερών συνεπειών της μιτομυκίνης C, ενός άλλου χημειοθεραπευτικού φαρμάκου. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ινδία ανέφερε ότι το σκόρδο μπορεί να μειώσει τις κλαστογονικές (βλάβη χρωμοσώματος) επιδράσεις των 3 ουσιών, οι οποίες είναι η Μιτομυκίνη C, το κυκλοφωσφαμίδιο, και το αρσενικό νάτριο.

5 Τα εκχυλίσματα σκόρδου επηρεάζουν επίσης την Αδριαμυκίνη,

ένα άλλο χημειοθεραπευτικό φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία καρκίνων του μαστού, της ουροδόχου κύστης, κεφαλής και λαιμού. Η Αδριαμυκίνη είναι γνωστή για τις καρδιοτοξικές παρενέργειες (έχει επιβλαβή αποτελέσματα στους μυς της καρδιάς). Το σκόρδο έχει αποδειχθεί ότι είναι ευεργετικό για τη μείωση των καρδιοτοξικών επιδράσεων της Adriamycin (το οποίο περιλαμβάνει και τη καρδιακή ανεπάρκεια).

6 Το σκόρδο σύμφωνα με διάφορες μελέτες αποδείχθηκε ότι μειώνει τις γαστρικές και εντερικές παρενέργειες που προκαλούνται από τη Μεθοτρεξάτη, που περιλαμβάνει γαστρική εξέλκωση και διάρροια, κ.λπ.

7 Η 5 φθοριοουρακίλη είναι ένα άλλο χημειοθεραπευτικό φάρμακο που

χρησιμοποιείται πολύ συχνά στο κόλον, καρκίνο του ορθού και στον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου. Ορισμένες παρενέργειες συνοδεύουν και αυτό το φάρμακο, και τα εκχυλίσματα σκόρδου έχουν αποδειχθεί ότι βελτιώνουν διάφορες βλάβες στο λεπτό έντερο.

8 Το Cisplatin είναι ένα άλλος χημειοθεραπευτικός παράγοντας ο οποίος χρησιμοποιείται σε διάφορους τύπους καρκίνου. Εντούτοις, συνδέεται συχνά με περιορισμένη πρόκληση νεφροτοξικότητας δηλαδή η ικανότητά του να βλάψει το ανθρώπινο νεφρό. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Μεξικό το 2008, αξιολόγησε την θετική επίδραση του σκόρδου στη συγκεκριμένη παρενέργεια της Cisplatin.

9 Μια ακόμη μελέτη που διεξήχθη στην Πολωνία, και δημοσιεύθηκε το 2011, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ορισμένες ενώσεις που βρίσκονται στο σκόρδο βοηθούν στην προστασία των κανονικών (μη-καρκινικών) κυττάρων του ήπατος που μπορεί να υποστούν φθορά κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας.

Αυτά τα συγκεκριμένα οφέλη ελήφθησαν από τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες (την ικανότητα μίας ουσίας να μειώνει τις επιβλαβείς επιδράσεις των παραπροϊόντων των διαφόρων εν εξελίξει χημικών αντιδράσεων) του σκόρδου.

Το θαύμα θρεπτικών ουσιών της οικογένειας του γένους Allium

Η μεγαλύτερη μελέτη που έχει διεξαχθεί ποτέ στην ιστορία σχετικά με τα συμπληρώματα σκόρδου πραγματοποιήθηκε από Κινέζους ερευνητές που συνεργάζονται με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, ή NCI.

ΑΝ ΤΟ Σκόρδο Μπορεί ΝΑ μειώσει τις προκαρκινικές αλλοιώσεις ΤΟΥ στομάχου. Ήταν μια διπλή- μελέτη με πάνω από 3.000 ανθρώπους για τη μακρόχρονη κλινική έρευνα 7 ετών.

Τα αποτελέσματα;

Ο κίνδυνος καρκίνου μειώθηκε κατά 60% για τα άτομα με την υψηλότερη πρόσληψη allium που περιέχουν τα λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων και το σκόρδο. Και αυτό μας φέρνει στο θρεπτικό θαύμα του σκόρδου.

Η αντικαρκινική δράση του θείου

Επειδή το θείο ανευρίσκεται σε τροφές με ισχυρή αντικαρκινική δράση, εικάζεται πως έχει και αυτό με τη σειρά του αντικαρκινικές ιδιότητες. Πιο συγκεκριμένα, ενώσεις θείου που βρίσκονται στο σκόρδο (diallyl disulphide, diallyl trisulphide και S-allyl cysteine) σταματούν την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων και ενισχύουν την απάντηση του ανοσοποιητικού. Τα αποτελέσματα των μελετών αυτών ανακοινώθηκαν το 1999 στο επιστημονικό περιοδικό «Nutrition Science News».

Η συχνή κατανάλωση ωμού σκόρδου μπορεί να ελαττώσει σχεδόν κατά το ήμισυ τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Όπως έδειξε, οι ενήλικες που συστηματικά το καταναλώνουν έχουν κατά 44% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου, ενώ ακόμα και στους καπνιστές ο κίνδυνος μειώνεται κατά 30% με τη βοήθειά του.
Η αρχή ίσως είναι δύσκολη Πώς να ξεπεράσετε τις πρώτες ημέρες χωρίς κάπνισμα

Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι παγκοσμίως η πιο συχνή μορφή καρκίνου – και το κάπνισμα είναι ο κυριότερος παράγοντας κινδύνου, με τους εννέα στους δέκα πάσχοντες από τη νόσο να είναι καπνιστές.

Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι

  • το σκόρδο προστατεύει τους πνεύμονες από διάφορα νοσήματα, καθώς και ότι
  • μειώνει τον κίνδυνο εκδηλώσεως άλλων μορφών καρκίνου, όπως αυτός του παχέος εντέρου.

Στην παρούσα μελέτη, επιστήμονες από το Κέντρο Ελέγχου & Προλήψεως Ασθενειών της Επαρχίας Γιάνγκσου, στην Κίνα, συνέκριναν τις διατροφικές συνήθειες 1.424 πασχόντων από καρκίνο του πνεύμονα με εκείνες 4.500 υγιών εθελοντών.

Όπως αναφέρουν στην επιθεώρηση «Cancer Prevention Research»,

όσοι έτρωγαν ωμό σκόρδο τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα είχαν σημαντικά μειωμένες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο του πνεύμονα, ακόμα κι αν κάπνιζαν ή είχαν εκτεθεί καθημερινά σε ατμούς από λάδια που μαγειρεύονταν σε υψηλές θερμοκρασίες (είναι ένας άλλος παράγοντας κινδύνου για τη νόσο).

Οι ερευνητές δεν ξέρουν εάν το εύρημά τους ισχύει και για το μαγειρεμένο σκόρδο. Ωστόσο, παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι την προστατευτική δράση ασκεί η αλλισίνη – η χημική ουσία του σκόρδου που του προσδίδει τη χαρακτηριστική μυρωδιά του και η οποία απελευθερώνεται όταν ψιλοκόβουμε ή λιώνουμε το σκόρδο.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η αλλισίνη καταπολεμά τη φλεγμονή στον οργανισμό και δρα αντιοξειδωτικά.
Για περισσότερα Αλλισίνη: Ο αμυντικός μηχανισμός του σκόρδου στην υπηρεσία της υγείας 

Πόσο σκόρδο χρειάζομαι για να ωφεληθώ;

Επειδή κυκλοφορούν διάφορες μορφές σκόρδου και σε διάφορες παραλλαγές, δεν είναι πάντα εύκολο να δοθεί καθολικά ισχύουσα οδηγία. Είναι αναγκαίο να γίνουν λεπτομερείς μελέτες ώστε να απαντηθούν ουσιώδη ερωτήματα.

Πάντως, το National Cancer Institute αναγνωρίζει πως το σκόρδο δρα αντικαρκινικά και ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας (WHO) στις οδηγίες του για καλή υγεία προτείνει κατανάλωση τουλάχιστον μιας σκελίδας σκόρδου ημερησίως. Αν επιλέξετε να καταναλώνετε ωμό το σκόρδο, φροντίστε να το λιώσετε και αφήστε το να “καθίσει” για τουλάχιστον 15 λεπτά. 

Αν πρόκειται για σκόρδο σε σκόνη η ημερήσια δόση μπορεί να είναι 400 έως 1200 mg. Σε περίπτωση που είναι σκεύασμα και αναγράφει την δόση του βασικού συστατικού (αλλισίνη), να μην ξεπερνιούνται τα 5 mg (2-5 mg) 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Τροφή-Φάρμακο»: Αδιαμφισβήτητα το ΣΚΟΡΔΟ είναι ένα δυνατό “όπλο” στην διάθεσή μας. Υπάρχει όμως, ένας παράγοντας που περιορίζει τη βιολογική δραστικότητα της αλλισίνης (θειούχα ένωση), και αυτός είναι η αστάθεια της, ενώ είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι ταυτόχρονα, έχει πολύ μικρή βιοδιαθεσιμότητα.

Τα ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΣΚΟΡΔΟΥ είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο αντί του ωμού σκόρδου και ειδικά σε αυτή τη μορφή μπορείτε να εκμεταλλευτείτε εξ ολοκλήρου τα οφέλη της αλλισίνης.

Σας διαθέτω, λοιπόν, εξαιρετικής ποιότητας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΚΟΡΔΟ ΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ώστε να εξασφαλίσετε από την μία ότι θα αποφύγετε τα θέματα με την δυσοσμία και από την άλλη ότι θα λάβετε όλες τις δράσεις του στο έπακρο.

Όσοι ενδιαφέρεστε, να ενισχύσετε την υγιεία σας με την χρήση του, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Μπορείτε να δείτε ακόμη: Η αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση του σκόρδου  

Σκόρδο: Θεραπευτικό για όλες σχεδόν τις ασθένειες 

Σκόρδο, το αντιβιοτικό, αποχρεμπτικό, αντιπηκτικό, αντιδιαβητικό, αντιπαρασιτικό, αντιμυκητιακό και αντιμικροβιακό 

Σκόρδο, το πανάρχαιο θεραπευτικό βότανο! 

Γιατροσόφια: Σκόρδο για βρογχίτιδα, αναιμία, πονόλαιμο, διάστρεμμα, νευροκαβαλίκεμα και τους κάλους
Εξολοθρεύει τον καρκίνο, κοστίζει ελάχιστα κι όμως το υποτιμούμε


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια