MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠρόληψιςΈρευνες για τα τα οφέλη του κόκκινου κρασιού

Έρευνες για τα τα οφέλη του κόκκινου κρασιού

Έρευνες για τα τα οφέλη του κόκκινου κρασιού
φώτο Έρευνες για τα τα οφέλη του κόκκινου κρασιού

Έρευνες για τα τα οφέλη του κόκκινου κρασιού

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση στο American Journal of Physiology-Gastrointestinal and Liver Physiology από ομάδα επιστημόνων στην Αμερική, το κόκκινο κρασί μειώνει την δημιουργία νέου λιπώδους ιστού στο συκώτι, αλλά και αυξάνει τον ρυθμό με τον οποίο το συκώτι διασπάει το λίπος που ήδη υπάρχει σε αυτό.

Όπως πάντα, βεβαίως, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι μελέτες αυτές έχουν ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να δώσουν τελικά αποτελέσματα με ουσιαστική εφαρμογή στον ανθρώπινο οργανισμό.
Δείτε και Λιπώδες ήπαρ: Πρόληψη και εναλλακτική αντιμετώπιση

Το τσάι και το κόκκινο κρασί είναι αφάνταστα ωφέλιμα για τους διαβητικούς.

Αυτό συμβαίνει επειδή βοηθούν στον σωστό και σταδιακό μεταβολισμό των σακχάρων και του αμύλου από τον οργανισμό. Το ποσοστό, βλέπετε, του σακχάρου στο αίμα ενός διαβητικού μπορεί να εκτιναχθεί απότομα μετά από ένα γεύμα, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες για καρδιακά επεισόδια και κρίσεις υπέρτασης, αλλά και επιβαρύνοντας αγγεία, μάτια, νεφρά και νεύρα.

Όλα αυτά ισχυρίζεται ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Άμχερστ, στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, σε έρευνα που δημοσίευσαν στο τεύχος του Φεβρουαρίου 2008, του έγκριτου επιστημονικού περιοδικού Journal of Food Biochemistry.

Το τσάι και το κόκκινο κρασί περιέχουν φυσικές φαινόλες με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες επιβραδύνουν την απορρόφηση της γλυκόζης στο αίμα μέσα από το λεπτό έντερο, με αποτέλεσμα να αποφεύγονται απότομες αυξομειώσεις του επιπέδου του σακχάρου στο αίμα.
Δείτε και Μήπως έχω διαβήτη; Συμπτώματα και απαραίτητες εξετάσεις
Άραγε φταίει η χοληστερίνη ή το ζάχαρο για τα καρδιαγγειακά;

Ακόμα σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγαν όχι ένα, αλλά δύο διεθνή πανεπιστήμια, η συντηρητική κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται άμεσα με τη βελτίωση της ικανότητας στην καταγραφή και διατήρηση στοιχείων στη μνήμη, καθώς και την ταχύτερη και ακριβέστερη διενέργεια των διανοητικών λειτουργιών του μυαλού.

Την έρευνα υπογράφουν ερευνητικές ομάδες από το Πανεπιστήμιο του Auckland στη Νέα Ζηλανδία και το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Ohio στις ΗΠΑ. Βέβαια, τα τεστ που παρήγαγαν τα αποτελέσματα της έρευνας έγιναν σε ποντίκια , οι ερευνητές ωστόσο μας διαβεβαιώνουν ότι ισχύουν και για τους ανθρώπους.

Βεβαίως, μιλάμε για “συντηρητική” κατανάλωση – αυτό αφορά και στην ποσότητα, αλλά και στην περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Το οποίο σημαίνει αφ’ ενός ότι δεν πρέπει να το παρακάνουμε, και αφ’ ετέρου ότι τα αποτελέσματα σίγουρα αφορούν πιο άμεσα στο κρασί (που περιέχει, κατά μέσο όρο, ένα 12 με 13% του όγκου του σε αλκοόλ), παρά στα σκληρά οινοπνευματώδη (στα οποία η περιεκτικότητα σε αλκοόλ παίζει ανάμεσα στο 40 και το 50%).
Δείτε και Όλη η αλήθεια για το αλκοόλ και τις επιπτώσεις του
Το αλκοόλ προκαλεί βλάβες που παραμένουν ΜΌΝΙΜΑ στον εγκέφαλο

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Pavia στην Ιταλία ανακάλυψαν ότι το κρασί, είτε λευκό είτε κόκκινο, καταπολεμά την ανάπτυξη των στρεπτόκοκκων στο στόμα, οι οποίοι δημιουργούν προβλήματα όπως η οδοντική πλάκα, η τερηδόνα, ακόμα και κάποιες μορφές πονόλαιμου.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη,

η περιεκτικότητα του κόκκινου κρασιού σε φλαβονοειδή και ρεσερβατόλη (ουσία που θεωρείται ότι αναστέλλει την έναρξη και την ανάπτυξη των όγκων) μπορεί να προστατεύσει τους καπνιστές, σε αντίθεση με το λευκό που δεν αναφέρεται ως αντίστοιχα ευεργετικό για τους συγκεκριμένους λόγους.

Στην μελέτη που έλαβαν μέρος 84.170 άντρες και για έξι συνεχόμενα έτη, βρέθηκε πως εκείνοι που κατά την διάρκεια των γευμάτων τους έπιναν κόκκινο κρασί και ήταν καπνιστές είχαν κατά 60% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο των πνευμόνων από εκείνους που δεν το προτιμούσαν και ήταν καπνιστές.

Όλες οι παραπάνω ιδιότητες και τα οφέλη του κρασιού, εμπεριέχονται σε μεγάλη περιεκτικότητα στα κουκούτσια των σταφυλιών, τα οποία έχουν τις πλέον δραστικές ουσίες από αυτές που αναφέρθηκαν: 8 εκπληκτικά οφέλη των κουκουτσιών του σταφυλιού 

Η “τροφή”, έχει φροντίσει και έχει εξασφαλίσει για όσους ενδιαφέρονται, μία φόρμουλα υγιείας, προϊόν μελέτης του πανεπιστημίου Αθηνών, με 3 συστατικά:

  • εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού, με όλα, λοιπόν, τα παραπάνω οφέλη, 
  • με τζίνγκο μπιλόμπα: (κυκλοφορικό, μέχρι και τριχοειδή αγγεία του εγκεφάλου)
  • και πυκνογενόλη (Το “tuboflo” των αρτηριών!: καθαρίζει με απόλυτη ασφάλεια τις αρτηρίες σας προφυλάσσοντας έτσι από εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια), 

σε συνδυασμό όλα μαζί ώστε να εξασφαλίσετε την υγιεία των αγγείων, της καρδιάς, του εγκεφάλου και πολλών ακόμη ζωτικών οργάνων!!
Ιδιαίτερα πολύτιμο και απαραίτητο για τους καπνιστές!

Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελία επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Το κρασί ωφελεί, αλλά υπό προϋποθέσεις: Το κρασί και τα μυστικά του – Τι πρέπει να ξέρουμε για να μας κάνει καλό

Δείτε ακόμη: Τα φαρμακευτικά κρασιά των αρχαίων Ελλήνων

Η χρήση του κρασιού στήν ιατρική παράδοση των Ελλήνων!


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια