Έρευνα: Ο δυτικός τρόπος διατροφής μας αρρωσταίνει

erevna-o-dytikos-tropos-diatrofis-mas-arrostainei

Έρευνα: Ο δυτικός τρόπος διατροφής μας αρρωσταίνει

Οι Ευρωπαίοι, μεταξύ των οποίων και οι Έλληνες, αποφεύγουν τις τροφές που τους προστατεύουν: Όσπρια, θαλασσινά/ψάρια, ξηροί καρποί και άλλες τροφές που παραπέμπουν σε ένα μεσογειακό διατροφικό προφίλ γίνονται σύμμαχοι για την ανθρώπινη υγεία.

Αντίθετα, ο δυτικός τρόπος ζωής και διατροφής, «εμπλουτισμένος» με όλα εκείνα τα συστατικά που μόνο γεύση προσφέρουν, απομακρύνει τους καταναλωτές από τους «συμμάχους» που τους προστατεύουν.

Ε, όχι μόνο γεύση, αλλά και μπόλικη χημεία, μαζί με όλα τα παρελκόμενα: Συντηρητικά – Πρόσθετα τροφίμων, μία ωρολογιακή βόμβα 

Σύμφωνα με έρευνα, τα χαμηλά επίπεδα σεληνίου στον ανθρώπινο οργανισμό, στοιχείο ίσως λιγότερο γνωστό για πολλούς, συνδέθηκε με την εμφάνιση καρκίνου στο συκώτι. Το σελήνιο δρα ως αντιοξειδωτικό, εμποδίζοντας τη δράση των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό, γι’ αυτό μπορεί να εμποδίσει την εμφάνιση διάφορων ειδών καρκίνου, ενώ έχει και αντιγηραντικές ιδιότητες.
Σελήνιο: Ένα αντικαρκινικό ιχνοστοιχείο με πολλά ακόμη οφέλη στην υγιεία

Όταν οι μη μεταδοτικές ασθένειες που οφείλονται στη διατροφή τείνουν να γίνουν παγκόσμια «επιδημία», οι επιστήμονες ξεκινούν από κάτι πολύ απλό, αλλά δοκιμασμένο, την αλλαγή των διατροφικών συνηθειών, που με τους κατάλληλους συνδυασμούς μπορεί να αποτελέσει φάρμακο για τον οργανισμό.
Ο δρόμος είναι γνωστός, αλλά ΔΕΝ τον επιλέγουμε: «Φάρμακο» η μεσογειακή διατροφή, αλλά του 1960 που ελάχιστοι Έλληνες πλέον ακολουθούν

Όταν, λοιπόν, μόνο το 2012, 63.500 άτομα στην Ευρώπη νόσησαν από τον συγκεκριμένο τύπου καρκίνου στο συκώτι, οι επιστήμονες αναζήτησαν την αιτία στη διατροφή.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Έρευνας για τον Καρκίνο σε δέκα χώρες, στην Ελλάδα, στη Δανία, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ιταλία, στην Ολλανδία, στη Νορβηγία, στην Ισπανία, στη Σουηδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, και είχε ως δείγμα 520.000 άντρες και γυναίκες ηλικίας από 25 έως 70.
Ανθυγιεινές τροφές δηλητηριάζουν το συκώτι: Πως να το ξεμπλοκάρετε
Κανείς δεν μπορεί να είναι υγιής χωρίς ένα δυνατό & καθαρό συκώτι

Αποτελέσματα

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως o τύπος καρκίνου του συκωτιού, όπως το ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα, ο πιο συχνός πρωτοπαθής κακοήθης όγκος του ήπατος στους ενήλικες, συνδέθηκε με τα επίπεδα σεληνίου στον οργανισμό. Οι ασθενείς που έπασχαν από καρκίνο την περίοδο της έρευνας παρουσίασαν λιγότερα επίπεδα σεληνίου σε σχέση με τους υγιείς συμμετέχοντες.

Οι επιστήμονες της έρευνας επισημαίνουν πως η κατανάλωση τροφών με σελήνιο όπως τα ψάρια, τα θαλασσινά, τα λαχανικά, τα δημητριακά και τα καρύδια είναι μια καλή στρατηγική για την πρόληψη του καρκίνου του ήπατος και προσθέτουν πως τα τελευταία στοιχεία έρευνας αποδεικνύουν πως ο συγκεκριμένος τύπος καρκίνου έχει αυξηθεί δραματικά στις χώρες που ακολουθούν έναν δυτικό τρόπο ζωής και διατροφής.
Σελήνιο: σε ποιες τροφές βρίσκεται το πολύτιμο αντικαρκινικό συστατικό 

«Τροφή»: Το πρώτο και καλλίτερο που έχουμε να κάνουμε είναι σαφώς να επιστρέψουμε στην μεσογειακή διατροφή και να εξαφανίσουμε οτιδήποτε αποδεδειγμένα μας ασθενεί ή και ακόμη χειρότερα: Ο δυτικός τρόπος ζωής ΣΚΟΤΏΝΕΙ!

Παράλληλα, το επόμενο που χρειάζεται την στήριξή μας είναι το συκώτι μας!!

Ιδανικός σύμμαχος για την υγιεία, τον καθαρισμό του ήπατος, αλλά και την αναγέννησή του είναι το: Γαϊδουράγκαθο περιορίζει τις βλάβες, αποτοξινώνει & αναπλάθει το συκώτι 

Σας διαθέτω, λοιπόν, εξαιρετικής ποιότητας βιολογικό γαϊδουράγκαθο ως συμπλήρωμα διατροφής, ώστε να εξασφαλίσετε όλες τις παραπάνω δράσεις του στο έπακρο. 

Όσοι ενδιαφέρεστε, να βελτιώσετε την υγιεία σας με την χρήση του, επικοινωνήστε αφήνοντας το μήνυμά σας στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com

Βικτωρία Αποστολοπούλου για το www.ypaithros.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *