Θρομβοπενία (ασυνήθιστα χαμηλός αριθμός αιμοπεταλίων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ανώμαλη αιμορραγία) Σύνδρομο Guillain-Barre Μυελίτιδα (φλεγμονή του νωτιαίου μυελού) Η οπτική νευρίτιδα(φλεγμονή του οπτικού νεύρου)
Λεμφαδενοπάθεια (διόγκωση των λεμφαδένων) Πάρεση του προσωπικού νεύρου (παράλυση του Bell) Παραισθησία(μούδιασμα / τσούξιμο στο δέρμα) Κνησμός
Αναφυλαξία (απειλητική για τη ζωή ολόκληρου του σώματος αλλεργική αντίδραση) Σύνδρομο Stevens-Johnson Αγγειίτιδα(φλεγμονώδη καταστροφή των αιμοφόρων αγγείων) Δυσκολία στην αναπνοή, δύσπνοια
πόνος στο στήθος Βραχιόνιο νευρίτιδα(βασανιστικός μονομερής πόνος στον ώμο, που ακολουθείται από παράλυση του ώμου) Φαρυγγίτιδα και ρινίτιδα (φλεγμονή του φάρυγγα ή του φάρυγγα και της μύτης, αντίστοιχα) Σπασμοί, λιποθυμία, ζαλάδες


Συγκλονιστική ΕΛΛΕΙΨΗ αποδεικτικών στοιχείων που να υποστηρίζουν τα εμβόλια γρίπης

Ενώ το ετήσιο εμβόλιο της γρίπης διαφημίζεται ως ο “καλύτερος” τρόπος για να αποφύγετε την εποχική γρίπη, αυτό που πολλοί αποτυγχάνουν να συνειδητοποιήσουν είναι ότι ΔΕΝ υπάρχουν ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ καλές επιστημονικές αποδείξεις για να το υποστηρίξουν.
Ξανά και ξανά, η Cochrane Database Review -η οποία είναι το χρυσό πρότυπο για την εκτίμηση των επιστημονικών στοιχείων για την αποτελεσματικότητα των συνηθέστερων ιατρικών παρεμβάσεων-κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα εμβόλια γρίπης δεν φαίνεται να έχουν μετρήσιμο όφελος, είτε πρόκειται για παιδιά, ενήλικες ή ηλικιωμένους.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα πέντε Cochrane Database Reviews, που δημοσιεύθηκαν μεταξύ 2006 και 2010, οι οποίες θέτουν υπό σοβαρή αμφισβήτηση τον ισχυρισμό ότι ο εμβολιασμός γαι την εποχική γρίππη είναι ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνουν υγιείς κατά τη διάρκεια της περιόδου γρίπης.

1. Πέρυσι,η Cochrane επανεξέτασε τα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία ότι τα εμβόλια γρίπης προστατεύουν τους ηλικιωμένους, και τα αποτελέσματα ήταν αβυσσαλέα. Οι συγγραφείς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι:
«Τα διαθέσιμα στοιχεία είναι κακής ποιότητας και δεν παρέχουν καθοδήγηση σχετικά με την ασφάλεια, την δυναμη ή την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της γρίπης για άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.”

2. Η Cochrane επίσης εκτίμησε κατά πόσο ή όχι ο εμβολιασμός της γρίπης που παρέχεται στους εργαζομένους της υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των ηλικιωμένων ασθενών σε οίκους ευγηρίας, στους οποίους εργάζονται. Η έρευνα δεν διαπίστωσε επίδραση από τους εμβολιασμούς σε εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Εμβολιασμοί κατά της γρίπης δεν συνδέθηκαν με τη μείωση είτε πνευμονίας ή θανάτους από πνευμονία. Εν κατακλείδι, οι συγγραφείς δηλώνουν ότι:
«Δεν υπάρχει στοιχείο ότι ο εμβολιασμός των εργαζομένων στον τομέα της υγείας αποτρέπει γρίπη σε ηλικιωμένους κατοίκους της μακροχρόνιας φροντίδας.

3. Το ίδιο για τα παιδιά. Μια μεγάλης κλίμακας, συστηματική ανασκόπηση από 51 μελέτες, που δημοσιεύεται στο Cochrane Database of Systematic Reviews, το 2006, δεν βρήκε κανένα στοιχείο ότι το εμβόλιο της γρίπης είναι περισσότερο αποτελεσματικό από ένα εικονικό φάρμακο στην πρόληψη της γρίπης σε παιδιά ηλικίας κάτω των δύο. Στις μελέτες συμμετείχαν 260.000 παιδιά, ηλικίας 6 έως 23 μηνών.

4. Δύο χρόνια αργότερα, το 2008, μια άλλη ανασκόπηση της Cochrane και πάλι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι “ελάχιστα στοιχεία υπάρχουν” ότι το εμβόλιο της γρίπης είναι αποτελεσματικό στην πρόληψη της γρίπης σε παιδιά ηλικίας κάτω των δύο.

5. Όσο για το γενικό πληθυσμό ενηλίκων, η Cochrane δημοσιεύσε το ακόλουθο συμπέρασμα βόμβα πέρυσι:
“Τα εμβόλια γρίπης έχουν μέτρια επίδραση στη μείωση των συμπτωμάτων της γρίπης και στις χαμένες εργάσιμες ημέρες. Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι επηρεάζουν επιπλοκές, όπως πνευμονία, ή μετάδοση.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ:
Η αναθεώρηση αυτή περιλαμβάνει 15 από 36 μελέτες που χρηματοδοτούνται από τη βιομηχανία (τέσσερις δεν είχαν καμία δήλωση χρηματοδότησης). Μια προηγούμενη συστηματική ανασκόπηση από 274 μελέτες εμβολίου κατά της γρίπης που δημοσιεύθηκαν μέχρι το 2007 βρέθηκε οτι οι χρηματοδοτούμενες από τη βιομηχανία μελέτες δημοσιεύθηκαν στα πιο έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και είχαν περισσότερες παραπομπές από άλλες μελέτες, ανεξάρτητα από τη μεθοδολογική ποιότητα και το μέγεθος. Οι μελέτες που χρηματοδοτούνται από δημόσιες πηγές ήταν σημαντικά λιγότερο πιθανό να αναφέρουν τα συμπεράσματα ευνοϊκά για τα εμβόλια.

Η επανεξέταση έδειξε ότι αξιόπιστα επιστημονικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι τα εμβόλια γρίπης είναι αποτελεσματικά είναι αμυδρά και υπάρχουν άφθονοι λόγοι να υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχει υπάρξει μια χειραγώγηση των συμπερασμάτων, στις μελέτες που χρηματοδοτούνται από φαρμακευτικές εταιρείες. Το περιεχόμενο και τα συμπεράσματα της εξέτασης αυτής θα πρέπει να ερμηνεύεται υπό το φως αυτής της διαπίστωσης. “[Έμφαση δική μου.Mercola]
Δείτε: Ιατρική εκπαίδευση: Η αόρατη επίδραση των χορηγιών της φαρμακοβιομηχανίας.

Το ξέρατε;
100 άτομα πρέπει να εμβολιάζονται, προκειμένου να προληφθεί ένα περιστατικό της γρίπης …

Η Cochrane δημοσίευσε επίσης τα ακόλουθα στατιστικά στοιχεία λέγοντας:
“Πάνω από 200 ιοί προκαλούν γρίπη και ασθένεια με συμπτώματα γρίπης, η οποία παράγει τα ίδια συμπτώματα (πυρετό, πονοκέφαλο, αλγος και πόνους, βήχα και ρινική καταρροή).
Χωρίς εργαστηριακές εξετάσεις, οι γιατροί δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις δύο ασθένειες. Και τα δύο κρατούν για ημέρες και σπανίως να οδηγήσουν σε θάνατο ή σοβαρή ασθένεια. Στην καλύτερη περίπτωση, τα εμβόλια μπορεί να είναι αποτελεσματικά έναντι μόνο της γρίπης τύπου Α και Β, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 10 τοις εκατό όλων των ιών που κυκλοφορούν. Κάθε χρόνο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει ποία στελέχη του ιού πρέπει να συμπεριληφθούν στους εμβολιασμούς για την επικείμενη σεζόν.
Συγγραφείς της εν λόγω επανεξέτασης αξιολογησαν όλες τις δοκιμές που συνέκριναν εμβολιασμένα άτομα με μη εμβολιασμένα άτομα. Τα συνδυασμένα αποτελέσματα αυτών των μελετών έδειξαν ότι κάτω από ιδανικές συνθήκες (το εμβόλιο που κυκλοφορεί εντελώς να ταιριάζει στην ιογενή διαμόρφωση) 33 υγιείς ενήλικες πρέπει να εμβολιαστούν για να αποφευχθεί 1 σύνολο συμπτωμάτων της γρίπης.

Σε συνήθεις συνθήκες (εν μέρει ταυτιζόμενο εμβόλιο) 100 άνθρωποι πρέπει να εμβολιαστούν για να αποφευχθεί ένα σύνολο συμπτωμάτων γρίπης.
Η χρήση του εμβολίου δεν επηρέασε τον αριθμό των ανθρώπων που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο ή τις χαμένες εργάσιμες ημέρες, αλλά προκάλεσε μία περίπτωση Guillian-Barré (μια σημαντική νευρολογική πάθηση που οδηγεί σε παράλυση) για κάθε ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς. “
Πραγματικά αξίζει να διακινδυνεύσεις την υγεία και την ευημερία των 100 ατόμων, προκειμένου να προληφθεί ένα περιστατικό της γρίπης, η οποία μπορεί ή δεν μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή ασθένεια ή θάνατο σε αυτό το ένα άτομο?

Οι δύο πλέον ισχυρές στρατηγικές πρόληψης της γρίπης που γνωρίζω

Δεδομένου ότι ο μύθος εμβόλιο της γρίπης είναι στο στάδιο της τελικής του διάλυσης, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί η γρίπη κάθε χρόνο;
Η απάντηση έγκειται στη διατήρηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος, και το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν αισθάνεστε τα πρώτα συμπτώματα ενός κρυολόγηματος ή γρίπης είναι ,να αποφεύγετε ΟΛΑ τα σάκχαρα (φρουκτόζη, ιδίως), τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, και τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Αυτό περιλαμβάνει επίσης φρουκτόζη από χυμό φρούτων, και όλα τα είδη σπόρων (καθως αυτοί διασπώνται ως ζάχαρη στο σώμα σας).
Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης καταστέλλει αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό σας σύστημα και μειώνει την άμυνα του οργανισμού μας ενάντια σε όλες τις μολυσματικές ασθένειες.
Δείτε: Επεξεργασμένη ζάχαρη: Η Πικρή Αλήθεια.
Τι προκαλούν η ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι (Επεξεργασμένα).

Επίσης συνιστώ να παρετε ένα ειδικό μέτρο που μπορεί να βοηθήσει να μειώσει τις πιθανότητές σας ακόμα και να εκδηλώσετε συμπτώματα καταρχήν, και αυτό είναι να βεβαιωθείτε ότι τα επίπεδα βιταμίνης D σας είναι τα βέλτιστα όλο το χρόνο.
Υπάρχει μια νέα υπόθεση που δηλώνει ότι η ευρεία επικράτηση του κρυολογήματος και της γρίπης μπορεί στην πραγματικότητα να οφείλεται σε ανεπάρκεια βιταμίνης D, η οποία είναι πολύ συχνή στις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν το κρύο και η γρίπη και οι ιοί είναι στο αποκορύφωμά τους.

Επιστημονικά στοιχεία συνιστούν τη βιταμίνη D ως μια βιώσιμη στρατηγική για την πρόληψη της γρίπης
Eπειδη όταν καποιος τρώει πάρα πολλή ζάχαρη και έχει πολύ λίγη βιταμίνη D αυτό μπορει να βλαψει σοβαρά το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να σας κάνει πολύ πιο ευαίσθητους στα κρυολογήματα, στην γρίπη και σε άλλες αναπνευστικες λοιμώξεις. Και, ενώ οι μελέτες συνεχως επιβεβαιώνουν την αναποτελεσματικότητα των αντιγριπικών εμβολίων, αρκετές μελέτες τώρα υποστηρίζουν ότι η βιταμίνη D μπορεί να βοηθήσει να σας κρατήσει υγιείς κατά τη διάρκεια των εποχικων γριπών:

  •  Στη μεγαλύτερη και πιο αντιπροσωπευτικη σε εθνικό επίπεδο μελέτη του είδους της, οι άνθρωποι με τα χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D δήλωσαν ότι έχουν σημαντικά πιο συχνες περιπτώσεις κρυολογήματος ή γρίπης.
  • Σε μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε το περασμένο έτος, μαθητές έλαβαν είτε βιταμίνη D ή ένα εικονικό φάρμακο για ένα χρόνο. Στην ομάδα της βιταμίνης D προσβληθηκε μόλις το 10,8 τοις εκατό των παιδιών από γρίπη στελεχους Α , σε σύγκριση με 18,6 τοις εκατό των παιδιών στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου.
  • Τουλάχιστον πέντε επιπλέον μελέτες δείχνουν επίσης μια αντίστροφη συσχέτιση μεταξύ λοιμώξεων της κατώτερης αναπνευστικής οδού και των επιπέδων της βιταμίνης D.

Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσετε ότι η βιταμίνη D παράγει 200 έως 300 διαφορετικα αντιμικροβιακά πεπτιδία στο σώμα σας, που σκοτώνουν τα βακτήρια, τους ιούς και τους μύκητες. Ουσιαστικά, λειτουργεί ως ένας πολύ ευρύ αντιβακτηριακό και αντιιικο παραγοντα. Για σύγκριση, το εμβόλιο της γρίπης έχει σχεδιαστεί για την προστασία έναντι μόλις δύο πολύ συγκεκριμένων στελεχών του ιού …

Αν και ο πειρασμός της πρόσληψης ένος συμπλήρωματος βιταμίνης D3 μπορεί να είναι μεγάλος, σας καλώ να καταβάλετε συντονισμένες προσπάθειες για τη βελτιστοποίηση των επιπέδων σας σε βιταμίνη D με επαρκή έκθεση στον ήλιο ή με τη χρήση μιάς ασφαλούς κλίνης μαυρίσματος, ακόμη και κατά τους χειμερινούς μήνες, αν μπορείτε.

Γιατί;
Διότι όταν εκθέτετε το δέρμα σας στον ήλιο, το δέρμα σας συνθέτει τη βιταμίνη D3 ως θειϊκό άλας. Η μορφή αυτή είναι διαλυτή στο νερό, και μπορει συνεπώς να ταξιδεύει ελεύθερα στο αίμα σας. Τα ποσιμα συμπληρώματα βιταμίνης D3 δεν είναι με την μορφη του θειικου αλατος, και ως εκ τούτου απαιτούν την LDL (την αποκαλούμενη «κακή» χοληστερόλη), ως όχημα μεταφοράς.

Σύμφωνα με τον Δρ Στέφανι Seneff, υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι η από του στόματος μη θειική μορφή της βιταμίνης D δεν μπορεί ως εκ τούτου να παρέχει τα ίδια οφέλη όπως η βιταμίνη D που δημιουργήθηκε στο δέρμα σας από την έκθεση στον ήλιο, επειδή δεν μπορεί να μετατραπεί σε θεικο αλας της βιταμίνης D .

Ωστόσο, εάν δεν έχετε πρόσβαση σε ασφαλές κρεβάτι μαυρίσματος ή ηλιοφάνεια, τότε είναι καλύτερο να λαμβάνετε από του στόματος βιταμίνη D3. Νέα έρευνα δείχνει ότι η δόση που οι περισσότεροι ενήλικες εχουν ανάγκη σε θεραπευτικά επίπεδα είναι 8.000 IU ανά ημέρα. Εάν παίρνετε 5.000 IU, μπορείτε να θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο αύξησης, επειδη οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται περισσότερο. Φυσικά, είναι σημαντικό να επιβεβαιώσετε τα επίπεδα στο αίμα σας, αν και, μερικοί άνθρωποι χρειάζονται πολύ περισσότερα IU για να επιτευχθεί θεραπευτικη χρηση.
Δείτε: Βιταμίνη D: 10 συμπτώματα που μας δείχνουν την ανεπάρκεια σε βιταμίνη D.
Βιταμίνη D ένας εξαιρετικός σύμμαχος του ανοσοποιητικού!
Βιταμίνη D, ο Σημαντικότερος Παράγοντας για την Υγεία Μας!

Φυσικές Στρατηγικές Ενίσχυσης του Ανοσοποιητικού Συστήματος
Εκτός από την ενίσχυση των επιπέδων της βιταμίνης D και την αποχή από τα ζαχαρούχα τρόφιμα, επιπλέον μακροπρόθεσμες στρατηγικές πρόληψης περιλαμβανουν αφθονο και καλης ποιοτητας ύπνο, τακτική άσκηση, και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του καθημερινου άγχους της ζωής σας. Στο σύνολό τους, οι στρατηγικές αυτές βάζουν τις βάσεις για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα που μπορεί να αντέξει σε όλα τα είδη των ιογενών και βακτηριακών επιθέσεων.
Δείτε: Τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό!
Ανοσοποιητικό σύστημα…ας το θωρακίσουμε!
Αποτοξίνωση του Ανοσοποιητικού Συστήματος.

Ωστόσο, υπάρχουν επίσης και μια σειρά από τις φυσικές θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν στη καταπολέμηση του κρυολογήματος και της γρίπης σε μια πιο βραχυπρόθεσμη βάση. Εδώ είναι μια λίστα με μερικες από τις πιο αποτελεσματικες από αυτες:

Ψευδάργυρος
· Σύμφωνα με μια βάση δεδομένων του Cochrane Review της ιατρικής έρευνας για τον ψευδάργυρο, όταν λαμβάνονται μέσα σε μία ημέρα από τα πρώτα συμπτώματα, ο ψευδάργυρος μπορεί να περιορίσει τη διάρκεια του κρυολογήματος περίπου 24 ώρες. Διαπιστώθηκε, επίσης, οτι μειώνει σημαντικά τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων.
Δείτε: Ψευδάργυρος: Οφέλη, Πηγές, Επιπτώσεις της έλλειψής του

Κοτόπουλο σούπα.
· Το κοτόπουλο περιέχει ένα φυσικό αμινοξύ που ονομάζεται κυστεΐνη, το οποίο μπορεί να ρευστοποιήσει την βλέννα στους πνεύμονες σας και να την καταστήσει λιγότερο κολλώδη, έτσι ώστε να μπορεί να αποβάλλει την βλεννα πιο εύκολα. Για καλύτερα αποτελέσματα, φτιαξτε την (ή ζητήστε από ένα φίλο, ή μέλος της οικογένειας να το πράξει) και να κάνει τη σούπα καυτερη και πικάντικη με άφθονο πιπέρι. Τα μπαχαρικά θα προκαλέσουν μια ξαφνική καταρροη υδαρων υγρων στο στόμα, το λαιμό σας, και τους πνεύμονες, τα οποία θα βοηθήσουν να γινει η βλεννα πιο λεπτορευστη και ετσι να απομακρυνθεί ευκολοτερα με τον βηχα και την αποχρεψη.

Μανιτάρια
· Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται σαν εδωδιμο μόνο το σαρκώδες σώμα των μανιταριών (το μέρος που αναπτυσεται πάνω από το έδαφος), τα περισσότερα από τα οφέλη τους βρισκονται πραγματικα στην συνθετη δομη της ρίζα τους, που ονομάζεται μυκήλιο.Οι Β-γλυκάνες και πρωτεογλυκάνες είναι οι κύριες βιολογικες δραστικες ουσιες, στο κάτω μερος του μανιταριου και στο μυκήλιο, που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Οι β-γλυκάνες είναι ειδικές πρωτεΐνες που με το μοναδικο μοτιβο πλευρικης-διακλάδωσης «ταιριάζουν» απόλυτα σε συγκεκριμενες θεσεις των κυτταρικων υποδοχέων, που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, ακριβώς όπως ένα κλειδί στην κλειδαριά. Τα μανιτάρια περιέχουν επίσης ιχνοστοιχεία, πολυσακχαρίτες, αμινοξέα και φυτικές ίνες που υποστηρίζουν την υγεία σας με την προστασία έναντι των περιβαλλοντικών παραγόντων μολυνσης,και υποστήριζουν την διαδικασία αποτοξίνωσης σας και προώθουν την υγεια της εντερικής χλωρίδας και βέλτιωνουν την πέψη, για να αναφέρουμε μόνο μερικά από τα γνωστά οφέλη για την υγεία.

Βιταμίνη C
Ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό. Χρησιμοποιήστε μια φυσική μορφή της, όπως η acerola, η οποία περιέχει σε συμπλοκο μικροθρεπτικα συστατικα. Μπορείτε να πάρετε αρκετά γραμμάρια ανά μία ώρα μέχρι να αισθανθειτε καλύτερα εκτος αν αρχίσετε να αναπτύσσετε χαλαρά κόπρανα
Δείτε: Η σπουδαία αντιοξειδωτική και αντιγηραντική βιταμίνη C
Η βιταμίνη C μπορεί να σκοτώσει κάθε γνωστό ιό της ανθρωπότητας!
Τροφές με περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι!

Λάδι Ρίγανης
Όσο υψηλότερη είναι η συγκέντρωση σε καρβακρόλη, τόσο πιο αποτελεσματικό είναι. Καρβακρόλη είναι ο πιο ενεργός αντιμικροβιακός παράγοντας στο λάδι της ρίγανης.
Δείτε: Ριγανέλαιο, το ιαματικό!

Πρόπολη
Μια ρητίνη που παραγεται από τις μέλισσες και μια από τις πιο ευρέους φάσματος αντιμικροβιακών ουσιών στον κόσμο. Η Πρόπολη είναι και η πλουσιότερη πηγή σε καφεϊκό οξύ και απιγενίνη, δύο πολύ σημαντικές ενώσεις που βοηθούν στην ανοσολογική απόκριση.
Δείτε: Πρόπολη – το φυσικό αντιβιοτικό!

Ένα συνδυασμος βοτάνων που γίνεται από
Ζαμπουκο,
Αχιλλέα,
Ευπατοριο,
Φλαμουριά,
Μέντα και
– Πιπεροριζα (τζίντζερ)
Το πινετε ζεστό και συχνά για την καταπολέμηση της γρίπης και του κρυολόγηματος. Θα σας αναγκάσει να ιδρώσετε, το οποίο είναι χρήσιμο για την εξάλειψη του ιού από τον οργανισμο σας.
Δείτε ακόμη: Ισχυρή θεραπεία για την γρίπη με μέλι, τζίντζερ και λεμόνι!

Εκχύλισμα φύλλων ελιάς:
Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι και οι πολιτισμοι της Μεσογείου το χρησιμοποιουσαν ευρεως για διαφορες παθησεις και είναι ευρέως γνωστό ως ένα φυσικό, μη τοξικό ενισχυτικο του ανοσοποιητικου συστηματος.
Δείτε: Χυμός από φύλλα ελιάς!

Δείτε ακόμη: Γρίπη; 5 καθημερινά tips για να την αποφύγετε!

να θυμάστε: Η ασθένεια ΔΕΝ προκαλείται από ιούς και βακτήρια,αλλά απο το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα!

Και τέλος: Εμβόλιο για την νέα εποχική γρίπη και προφύλαξη για τα παιδιά; 

και πριν σπεύσετε να κάνετε οτιδήποτε θα πρέπει να λάβετε πολύ σοβαρά υπόψιν και αυτό: Μικροβίωμα: Η Μικροβιακή Χλωρίδα και η Βιομηχανία των Εμβολίων

ενώ στην ενότητά μας, “εμβόλια“, μπορείτε να βρείτε και άλλες χρήσιμες πληροφορίες ώστε να τις διασταυρώσετε και να αποφασίσετε το καλλίτερο για εσάς και την οικογένειά σας! 

«Τροφή»: Με ένα ισχυρό ανοσοποιητικό ο οργανισμός μας είναι σχεδόν απόρθητος!!
Η καλλίτερη μακράν λύση που έχει η Φύσις για να στήσει γερό και λειτουργικό ανοσοποιητικό, στα θηλαστικά, είναι το μητρικό γάλα. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα να το εντάξουμε στην διατροφή μας ως: 
Πρωτόγαλα – Colostrum (αρχαίο: πύαρ)!

Όποιος ενδιαφέρεται να προμηθευτεί εξαιρετικής ποιότητας, βιολογικό και υψηλής δραστικότητας πρωτόγαλα, μπορεί να επικοινωνήσει στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com 

Πηγή fytro.wordpress.com