Εναλλακτικές θεραπείες

enallaktikes-therapeies

Σήμερα, οι εναλλακτικές θεραπείες χρησιμοποιούνται συχνά ως συμπλήρωμα των συμβατικών θεραπειών . . .
και καθημερινά κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος λόγο μειωμένων έως και εξαφανισμένων παρενεργειών.

Κάποιες μάλιστα εναλλακτικές ιατρικές θεραπείες, όπως η θεραπεία με βότανα έχουν τις ρίζες τους χιλιάδες χρόνια πριν. Κάποιες άλλες για παράδειγμα η Ρεφλεξιολογία, είναι σχετικά καινούργιες, αλλά οι οπαδοί τους είναι θερμοί υποστηρικτές της αποτελεσματικότητας της.

Οι εναλλακτικές θεραπείες είναι οι εξής

Η ομοιοπαθητική 
Η ομοιοπαθητική είναι μια ιατρική μέθοδος που αναπτύχτηκε από τον Ιπποκράτη 2.300 χρόνια πριν ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα συμπτώματα ήταν ο τρόπος με τον οποίο η φύση πολεμούσε την ασθένεια.
Έτσι λοιπόν η ομοιοπαθητική βασίζεται στην Ιδέα της θεραπείας «του ιδίου, με το ίδιο»
Με άλλα λόγια, δηλαδή τα στοιχεία που μπορεί να προκαλούν τα συμπτώματα μιας συγκεκριμένης ασθένειας μπορούν στις σωστές δόσεις να χρησιμοποιηθούν για την θεραπείας της.
Για παράδειγμα τα εμβόλια λειτουργούν πάνω σε αυτή την αρχή, φτιάχνονται από νεκρούς ή ζωντανούς ιούς και όταν εγχέονται, παρέχουν ανοσία στην ίδια την ασθένεια.
Οι ομοιοπαθητικοί επικεντρώνονται στον ίδιο τον ασθενή και όχι μόνο στην ασθένεια.
Θεωρούν ότι η πνευματική, σωματική και ψυχολογική κατάσταση έχει άμεση σχέση με την πάθηση.
Δείτε ακόμη: Ομοιοπαθητική, ολιστική ιατρική: Πρέπει να `ναι γιατρός κάποιος για να την σπουδάσει και να την εξασκήσει;

enallaktikes-therapeiesΑρωματοθεραπεία 
Το εκχύλισμα ελαίου ορισμένων φυτών θεωρείται ότι έχει την ικανότητα να χαλαρώνει και να ανακουφίζει τα συμπτώματα ορισμένων διαταραχών.
Η μέθοδος αυτή αποτελεί μέρος της ανθρώπινης ιστορίας εδώ και χιλιάδες χρόνια και είναι άμεσα συνδεδεμένη με την βοτανολογία.
Το άρωμα των αιθέριων ελαίων επηρεάζει το τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει την μνήμη, την ψυχολογία και τα επίπεδα ορμονών.
Τα αιθέρια έλαια απορροφώνται από το δέρμα και μεταφέρονται σε όλο το σώμα με το αίμα και την λέμφο.
Συγκεκριμένα τα έλαια μπορούν να απαλύνουν τους μυϊκούς πόνους, τις πεπτικές διαταραχές, το άγχος, την κατάθλιψη και την αϋπνία.
Η αρωματοθεραπεία τέλος χρησιμοποιείται ευρέως και ως αισθητική μέθοδος βασισμένη στην δύναμη και δράση συγκεκριμένων των βοτάνων.
Δείτε ακόμη: Οδηγός για την χρήση φυτικών εκχυλισμάτων, ανάλογα την πάθηση!
και Χρησιμοποίησε το αιθέριο έλαιο που ταιριάζει στην πάθησή σου

enallaktikes-therapeiesΡεφλεξιολογία 
Η ρεφλεξολογία είναι κατά κύριο λόγο η πιο σύγχρονη θεραπεία που αναπτύχτηκε στις αρχές του 20ου αιώνα.
Το είδος αυτό της εναλλακτικής ιατρικής επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα σημεία του ποδιού (πέλματος) και έχει σαν γνώμονα την αρχή ότι η ενέργεια από όλο το σώμα ρέει στα πόδια.
Αν αυτή η ενέργεια εμποδιστεί, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία του σώματος.
Δείτε ακόμη: Ρεφλεξολογία: Πώς ασθένειες και άγχος φαίνονται στα πέλματά μας 
Ρεφλεξολογία: Ποιες ασθένειες φαίνονται στα χέρια μας;
και Αυτή η πίεση κάνει καλό!

enallaktikes-therapeiesΒελονισμός 
Ο βελονισμός είναι μια θεραπεία που βασίζεται στην άσκηση πίεσης σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος για την ενδυνάμωση, την χαλάρωση, ή αποδέσμευση της ζωτικής ενέργειας.
Δηλαδή με ειδικές βελόνες, πιέζουν, αποδεσμεύουν, η χαλαρώνουν σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος όπου αντιστοιχούν στο μέρος που θέλουν να επέμβουν.
Είναι τα συγκεκριμένα σημεία του σώματος που αντιστοιχούν στον χάρτη που χρησιμοποιούν με τα αιμοφόρα αγγεία, ή τα νεύρα.
Τέλος ας σημειωθεί ότι ο βελονισμός είναι μια εναλλακτική ιατρική θεραπεία που τις ρίζες της έχει στην αρχαία Κίνα όπου σήμερα καθημερινά κατακτά και την δύση.

Βοτανοθεραπεία 
Η αρχαιότερη ιατρική που βασίζεται στα βότανα.
Για την προετοιμασία θεραπειών που βασίζονται σε βότανα χρησιμοποιούνται διάφορα μέρη των φυτών. (Λουλούδια, καρποί, φύλλα, ρίζες, κοτσάνια, βλαστάρια, φλοιοί, ακόμα και σπόροι.)
Τα βότανα (Συνήθως αυτοφυή) συλλέγονται σε συγκεκριμένες ημέρες του χρόνου, ακόμα και ώρα για να έχουν το μέγιστο δυνατό δραστικό αποτέλεσμα.
Δείτε: Οδηγίες για συλλογή βοτάνων ώστε διατηρήσουν το μέγιστο των ιδιοτήτων τους!

Σήμερα υπάρχουν βότανα που καλλιεργούνται συστηματικά από τον άνθρωπο όχι μόνο βιολογικά (Δηλαδή χωρίς ίχνος χημικών λιπασμάτων) άλλα και με οργανικές καλλιέργειες (Δηλαδή φτιάχνοντας παράλληλα και τις κλιματολογικές συνθήκες όπου υπάρχει)

enallaktikes-therapeies

Οι θεραπείες με βότανα περιέχουν συστατικά που μπορούν να θεραπεύσουν ή να ανακουφίσουν από τα συμπτώματα σχεδόν όλων των γνωστών παθήσεων και λειτουργούν σε μια παράλληλη διαδρομή με την φυσική λειτουργία του σώματος.
Οι θεραπείες με βότανα, συνήθως αποδίδουν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα από ότι τα συμβατικά φάρμακα, επειδή χρησιμοποιούνται σε μορφές με χαμηλότερη συγκέντρωση δραστικής ουσίας, άλλα ως επί το πλείστον είναι απαλλαγμένες παρενεργειών όταν γίνεται και σε αυτά χρήση μετά γνώσης, όπου και τότε οι πιθανές παρενέργειες είναι ήπιας μορφής και δεν επιφέρουν μόνιμες βλάβες.
Δείτε: Η Ιστορία των Βοτάνων και η Θεραπευτική τους Χρήση 
Ολοκληρωμένος Οδηγός Χρήσης Των Βοτάνων

Οι βοτανολόγοι ιατροί από την αρχαιότητα, προσπαθούν να ανακτήσουν αυτό που ονομάζουν «Ζωτική δύναμη – Την ικανότητα θεραπείας του ίδιου του σώματος»

Ας σημειωθεί ότι τόσο η δυτική ιατρική επιστήμη, όσο και η εναλλακτικές Ομοιοπαθητική και Αρωματοθεραπεία βασίζονται στην βοτανολογία από την γέννηση τους.
Σήμερα ολοένα η βοτανολογία ανακτά το χαμένο έδαφος της έναντι της δυτικής ιατρικής για το απλούστατο λόγο της έλλειψης κατά μεγάλο ποσοστό των μεγάλων επιπλοκών του οργανισμού.
Δείτε: Η Βοτανολογία από την αρχαιότητα στο σήμερα.
και Βότανα και βοτανολογία κατά τον Θεόφραστο!

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού – Φαρμακοποιός

Υ/Γ Σύντομα θα κάνουμε αναλυτικότερη παρουσίαση των εναλλακτικών θεραπειών και θα φιλοξενήσουμε και ειδικούς.
Κύριο βάρος θα υπάρξει στην αρχαιότερη Βοτανολογία και συγκεκριμένα στα βότανα που έχουν αποδείξει την θεραπευτική τους δράση όπως είναι το Ganoderma Lucidum, το Cordyceps, το Lion’s Mane, η Spirulina, το Schisandra, το Goji Berry, η Aloe Vera, το Noni κ.α.

Δείτε πως οφείλει να είναι η θεραπεία και ο θεραπευτής: ΠΛΑΤΩΝ και Ολιστική θεώρησις της Υγείας. 

Γνωρίστε κάποιες νέες μεθόδους θεραπειών που κερδίζουν συνεχώς έδαφος τα τελευταία χρόνια: Η γλώσσα της θεραπείας: Η ιστορία μιας επανάστασης στην ιατρική επιστήμη

The Healing Code: Ξεκλειδώστε την αιτία όλων των ασθενειών

Βιοσυντονισμός: μια νέα θεραπεία!

μία παλαιά που μάλλον επανέρχεται: Η μαγνητοθεραπεία των παππούδων μας!!

και μάθετε για την αντιμετώπιση που έχουν τύχει εξαιρετικές θεραπευτικές μέθοδοι από την σύγχρονη ιατρική: Εναλλακτικές αποδεδειγμένες θαυματουργές θεραπείες που θάφτηκαν από τις φαρμακοβιομηχανίες.

Και φυσικά ούτε εδώ… αστειεύεται η ΕΕ: Το τέλος των εναλλακτικών μεθόδων από την ΕΕ;

bio365.blogspot.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *