Ένα γραμμάριο πρόληψης, είναι ίσο με έναν τόνο θεραπείας

ena-grammario-prolipsis-ine-iso-me-enan-tono-therapias

Ένα γραμμάριο πρόληψης, είναι ίσο με έναν τόνο θεραπείας

Ερώτηση… – προς Δαλάι Λάμα: 
«Τι σας προκαλεί τη μεγαλύτερη έκπληξη στην ανθρωπότητα;»

«Ο άνθρωπος. Γιατί θυσιάζει την υγεία του για να βγάλει λεφτά.
Ύστερα θυσιάζει τα χρήματά του για να ανακτήσει την υγεία του. 
Και τότε είναι τόσο ανήσυχος για το μέλλον ώστε δεν απολαμβάνει το παρόν και ως αποτέλεσμα αυτός δεν ζει ούτε στο παρόν, ούτε στο μέλλον. 
Και ζει σαν να μη πρόκειται ποτέ να πεθάνει. 
Και πεθαίνει χωρίς να έχει ζήσει ποτέ στην πραγματικότητα.»

Η υγεία μας εξαρτάται κατά 50% από τη συμπεριφορά μας, κατά 20% από το περιβάλλον, κατά 20% από την κληρονομικότητα και μόνο κατά 10% από τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι τα καρδιαγγειακά νοσήματα, που ευθύνονται για το 50% των θανάτων στην χώρα μας και οι καρκίνοι που ευθύνονται περίπου για το 23%, μπορούν να προληφθούν σε μεγάλο βαθμό, τροποποιώντας κάποιες καθημερινές συνήθειες που τα προκαλούν, κυρίως το κάπνισμα, την κακή διατροφή, το στρες, την έλλειψη φυσικής άσκησης και προβαίνοντας στην έγκαιρη διάγνωσή τους με τη διενέργεια των ενδεδειγμένων διαγνωστικών εξετάσεων τη σωστή στιγμή.

Ιατρικό Λεξικό: Καταστολή – ορισμός

1. Έλεγχος αλλά όχι πλήρης εξάλειψη μιας ασθένειας, ιδιαίτερα μόλυνσης. Για παράδειγμα, στην αντιμετώπιση του HIV/AIDS, οι φαρμακολογικές θεραπείες σχεδιάζονται ώστε να καταστείλουν τα ιικά φορτία σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
2. Πλήρης αδυναμία φυσικής παραγωγής μιας έκκρισης ή απέκκρισης, η οποία διακρίνεται από την κατακράτηση καθώς στη δεύτερη περίπτωση η έκκριση συμβαίνει φυσιολογικά αλλά το έκκριμα κατακρατείται στο όργανο ή στο σώμα.
3. Στην ψυχανάλυση, αμυντικός μηχανισμός του φροϋδικού εγώ με τον οποίο αναστέλλεται συνειδητά μια ιδέας ή επιθυμία. H καταστολή διαφέρει από την απώθηση η οποία θεωρείται ασυνείδητη διαδικασία.

www.iatronet.gr

Πρόληψις: 

Με τον όρο πρόληψη εννοούμε την αναζήτηση κάποιας διαταραχής της υγείας μας μέσω διαφόρων εξετάσεων, προτού αυτή ακόμα εκδηλωθεί ή όπως αλλιώς λέμε, προτού αυτή μας «δώσει συμπτώματα».
Η πρόληψη είναι ο πιο σύγχρονος και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης των κυριότερων ασθενειών της εποχής μας. Διάφορες εξετάσεις θα πρέπει να γίνονται στο πλαίσιο της πρόληψης. Στόχος είναι, οποιαδήποτε αλλαγή, να εντοπίζεται έγκαιρα και να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να αντιμετωπιστούν διάφορες παθολογικές καταστάσεις που προσβάλουν ετησίως εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Οι διάφοροι προδιαθεσικοί παράγοντες που απειλούν την υγεία μας καλό είναι να ελέγχονται τακτικά με σκοπό να μπορούμε να αντιδρούμε άμεσα και σε πρώιμο στάδιο δρώντας προληπτικά.

Να θυμόμαστε πάντα ότι:

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΛΗΨΙΣ

Γουζούαση Αγλαία – Μικροβιολόγος www.vitascan.gr

Άποψις: Με την καταστολή αντιμετωπίζουμε μέρος του προβλήματος που προέκυψε και όχι το εκατό τοις εκατό. Με την πρόληψη, ελαχιστοποιούμε την περίπτωση να αποκτήσουμε το πρόβλημα.

Ο τρόπος ζωής και η διατροφή μας, εάν είναι οι κατάλληλοι λειτουργούν προληπτικά.

Πως επιτυγχάνεται η πρόληψις; Μα με το να ενδιαφερόμαστε, να πάψουμε να αδιαφορούμε. Και ναι, η αδιαφορία και η ανευθυνότητα, είναι που μου προκαλούν την μεγαλύτερη έκπληξη στην ανθρωπότητα και όχι μόνον σε ότι αφορά την υγιεία, αλλά την ζωή μας εν γένει! Μην σας παραξενεύουν οι καιροί, θερίζουμε αυτά που σπείραμε, αν δεν μας αρέσουν και μας ενοχλούν, είναι ευθύνη του καθενός μας να τα αλλάξει!

Μια μέρα ζητήθηκε από έναν στοχαστή της Ιατρικής ποια είναι η πιο σοβαρή ασθένεια του αιώνα. Οι παρόντες περίμεναν να απαντούσε ο καρκίνος και το έμφραγμα. Με μεγάλη τους έκπληξη ο επιστήμονας απάντησε: 

– «Η αδιαφορία». 

Όλοι τότε κοιτάχτηκαν στα μάτια και ο καθένας τους αντιλήφτηκε ότι ήταν σοβαρά άρρωστοι. Στο τέλος του ζητήθηκε ποια είναι η θεραπεία και ο επιστήμονας απάντησε: 

– «Να το αντιληφθείτε». 

Η επιλογή δική μας! 

«Τροφή«: Για την περίπτωση που αφορά την πρόληψη (και όχι μόνον), έχω να σας προτείνω αυτό που εφαρμόζω ήδη εγώ εδώ και χρόνια με αποτελεσματικότητα!!

Πρόκειται για μία τετράδα ΦΥΣΙΚΏΝ συμπληρωμάτων διατροφής, η οποία περιλαμβάνει:

– Τα φύκια A.F.A, τα οποία δίνουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός ώστε να είναι πλήρης, βιταμινών, μετάλλων/ιχνοστοιχείων, αμινοξέων, ενζύμων, κ.α.
– Το πρωτόγαλα, το οποίο στηρίζει απόλυτα και επαναπροσδιορίζει, εάν αυτό είναι αναγκαίο, το ανοσοποιητικό και έτσι μπορεί να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε «εχθρό».
– Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, για εγκέφαλο, νευρικό σύστημα, κύτταρο, κ.α. απαλλαγμένα από βαρέα μέταλλα, και τέλος, 
– Ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο βελτιώνει το κυκλοφορικό, την υγιεία ολόκληρου του καρδιαγγειακού, καθαρίζει τις αρτηρίες και τα πνευμόνια, και ένα σωρό ακόμη λειτουργίες στον οργανισμό. Αυτό το τελευταίο είναι προϊόν μελέτης του πανεπιστημίου Αθηνών και περιέχει: Φλοιό πεύκου (πυκνογενόλη)-τζίνγκο μπιλόμπα-εκχύλισμα κουκουτσιών σταφυλιού.

Με αυτήν την βασική τετράδα, καλύπτουμε τα πάντα στο σώμα, όλες τις ανάγκες του και έτσι του δίνουμε την δυνατότητα να αντιμετωπίσει μόνο του το/τα πρόβλημα/τα που μπορεί να προκύψουν, συμπεριλαμβανομένης ακόμη και της γήρανσης!!

Επίσης, πολύ σημαντικό, όλα έχουν ισχυρές αποτοξινωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες!!

Για περισσότερες πληροφορίες, για την δράση τους και για να το αποκτήσετε επικοινωνήστε άμεσα στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.