Ελεύθερη η καλλιέργεια κλωστικής και ιατρικής κάνναβης στην Ελλάδα

eleftheri-i-kalliergeia-klostikis-kai-iatrikis-kannabis-stin-ellada

Ελεύθερη η καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης στην Ελλάδα – Βήματα μπροστά 
Η είδηση έρχεται από τις Βρυξέλλες και την ημερίδα που διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου για την κλωστική και ιατρική κάνναβη και το ρόλο που μπορούν να παίξουν στην ελληνική οικονομία. Πιο συγκεκριμένα η Άννα Φουλίδη, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ανακοίνωσε ότι η σχετική υπουργική απόφαση βρίσκεται καθ’ οδόν και θα είναι πραγματικότητα εντός ολίγων ημερών.

Η ημερίδα του ευρωβουλευτή είχε διεθνή απήχηση. Προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, των διεθνών οργανώσεων και της κοινωνίας των πολιτών καθώς και πλήθος παριστάμενων από όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, συμμετείχαν στον διάλογο για τη θεραπευτική αξία της κάνναβης και τις πολλαπλές χρήσεις που προκύπτουν από την καλλιέργεια του φυτού δίνοντας ώθηση στην απασχόληση και την οικονομία. Ειδική αναφορά προαναγγέλλοντας την ημερίδα έκανε και το ευρωπαϊκό περιοδικό Politico με τίτλο «Μπορεί η καλλιέργεια κάνναβης να σώσει την ελληνική οικονομία;»

«Η σημερινή εκδήλωση είναι η τρίτη που γίνεται για την καταπολέμηση της ανεργίας και την επανεκκίνηση της οικονομίας στην Ελλάδα. Η πρώτη αφορούσε τα προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας, η δεύτερη την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και η τρίτη σήμερα την κλωστική και φαρμακευτική κάνναβη και τις ευεργετικές και οικονομικές τους συνέπειες. Τα πράγματα είναι δύσκολα στην Ευρώπη και ακόμα πιο δύσκολα στην Ελλάδα και ο χρόνος είναι αμείλικτος και πρέπει να δουλέψουμε για να μη μας ξεπεράσει», δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου στην αρχή της εκδήλωσης.

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση:

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συντόνισε το πρώτο πάνελ της συζήτησης με θέμα την κλωστική κάνναβη.
Ο Φραντσέσκο Τροπέα, αναλυτής από την Υπηρεσία Έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επεσήμανε ότι η κάνναβη δεν είναι κάτι το νέο για την Ελλάδα και την Ευρώπη αλλά ότι ιστορικά η παραγωγή της ήταν πολύ διαδεδομένη στην Ευρώπη ειδικά στην Ελλάδα, στην Πολωνία και στην Ρουμανία. Αναφέρθηκε επίσης στα διάφορα προγράμματα ενίσχυσης με βάση τα προγράμματα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, που μπορεί να φθάσουν τα 70.000 ευρώ για νέους αγρότες.

Η κάνναβη ως υλικό και… ενέργεια
Χαρτί, ρούχα, βαλίτσες, πόρτες αυτοκινήτου, μηχανάκια μέχρι και ολόκληρα σπίτια μπορούν να κατασκευαστούν από κάνναβη. Αυτό είπε ο Μαρκ Ράιντερς, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βιομηχανικής Κάνναβης και της βιομηχανικής μονάδας HempFlax, η οποία έχει κάνει πράξη τη θεωρία ότι η κάνναβη είναι ένα φυτό για όλες τις χρήσεις.

Η Μυρσίνη Χρήστου, Επικεφαλής του Τμήματος Εξοικονόμησης και Παραγωγής Βιομάζας του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μίλησε για τη χρησιμότητα που θα μπορούσε να έχει η καλλιέργεια της κάνναβης στην παραγωγή ενέργειας.

Την προσωπική του εμπειρία εξέθεσε ο Ευάγγελος Ματράκας, ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με τις διωκτικές αρχές επί πολλά χρόνια όταν το 1998 άνοιξε κατάστημα με προϊόντα κλωστικής κάνναβης στη Χαλκίδα. Λίγο αργότερα, θα ήταν αυτός που σε συνεργασία με έναν κατασκευαστή οικοστεγών, θα έστρωνε τη στέγη του υπουργείου οικονομικών με ένα οικολογικό επίστρωμα κάνναβης που θα είχε ενεργειακό όφελος ίσο με 5100 ευρώ το χρόνο.
Δείτε και άλλες ενδιαφέρουσες ιδέες, που για κάποιους μπορούν να γίνουν και λύσεις: Γλυκιά πρωτιά: Στη Καρδίτσα το πρώτο εργοστάσιο στέβιας στην Ευρώπη 
Παραμελημένο Ελληνικό προϊόν γίνεται ανάρπαστο στο εξωτερικό ως φάρμακο 
Ανεκμετάλλευτος Ελληνικός Θησαυρός: Φάρμακα από την Οδύσσεια του Ομήρου 
Δυο αδέρφια… είδαν το μέλλον και φύτεψαν αβοκάντο & χαρούπι! 
Εκρηκτική άνοδος «Ελληνικού» γιαουρτιού στην αγορά των ΗΠΑ! 
Αυτός είναι ο Έλληνας νεαρός επιστήμονας που κατάφερε να θησαυρίσει μαζεύοντας άγρια χόρτα από το βουνό!!!  
Το αντίδοτο στην κρίση κρύβεται στην ελληνική γη!!
O ΛΥΚΙΣΚΟΣ (Humulus Lupulus): Ο αγνοημένος θησαυρός της Ελλάδας
Ηλίανθος – Ηλιοτρόπιο: θεραπευτικός, αλλά και μία καλή επένδυση!
Υπερτροφές της ευλογημένης Ελληνικής Γαίας!!
Οι 10 καλλιέργειες με τις υψηλότερες αποδόσεις! 

Εξάλλου: Το να καλλιεργείς την τροφή σου είναι σαν έχεις δικά σου «λεφτά»
Αν δεν το κάνουμε εμείς στα ευλογημένα αυτά χώματα, θα το κάνουν άλλοι για εμάς, όσο εμείς θα ασχολούμαστε απλώς να γκρινιάζουμε: Γερμανοί και Βούλγαροι μας «κλέβουν» τη μαλοτήρα

Ελευθερώνεται η καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης στην Ελλάδα
Την καλή είδηση της ημερίδας έδωσε η Άννα Φουλίδη, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ανακοινώνοντας ότι τις επόμενες μέρες πρόκειται να υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση που θα επιτρέπει την καλλιέργεια της κλωστικής κάνναβης και στην Ελλάδα.

Ιατρική κάνναβη
Το δεύτερο πάνελ για την ιατρική κάνναβη, το οποίο συντόνισε η Ισπανίδα Ευρωβουλευτής της Ομάδας των Φιλελευθέρων, Μπεατρίς Μπεθέρα Μπαστερέτσεα, άνοιξε ο Μάικλ Καρούς, Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βιομηχανικής Κάνναβης και του Ινστιτούτου Nova. Για το 2013, όπως είπε, είχαμε 11 500 τόνους συνολικής κατανάλωσης ενώ έχει αυξηθεί πλέον αισθητά η χρήση της κάνναβης στη διατροφική αλυσίδα με πάνω από 20 βιταμίνες και πρωτεΐνες, προϊόντα που είναι πλέον διαθέσιμα και σε σούπερ μάρκετ.

Ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού Συνασπισμού για δίκαιη και αποτελεσματική πολιτική για τα Ναρκωτικά, Tζοπ Ομέν, υπογράμμισε ότι στην Ευρώπη 2-3 εκατομμύρια κάνουν χρήση της κάνναβης για ιατρικούς λόγους. Από τα 85 έως 200 ενεργά στοιχεία της κάνναβης, τα 12 έχουν πλέον αναγνωριστεί για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

«Ιησού τον Βοτάνων», χαρακτήρισε την κάνναβη ο Γιώργης Οικονομόπουλος, ψυχίατρος και Πρόεδρος του Ελευθεριακού Συνδέσμου Απεξάρτησης (ΕΛΕΥ.ΣΥΝ.Α) καθώς η κάνναβη θεραπεύει μεγάλο φάσμα ασθενειών. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η προσωπική μαρτυρία που κατέθεσε δημοσίως η μητέρα ενός παιδιού με μια δύσκολη μορφή επιληψίας το οποίο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ακολουθεί θεραπεία με λάδι κάνναβης. Όπως είπε η ίδια, τόσα χρόνια πήγαν χαμένα στα νοσοκομεία και σε εξαντλητικές θεραπείες με συμβατικά αντιεπιληπτικά φάρμακα ενώ η χρήση κάνναβης επέφερε άμεσα θετικά αποτελέσματα στη μείωση των επιληπτικών κρίσεων και στη βελτίωση της διάθεσης και της συμπεριφοράς του παιδιού.

Παρόντες στην ημερίδα ήταν το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς, οι Ευρωβουλευτές της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Στέφαν Εκ (Γερμανία) και Λουκ Μινγκ Φλάναγκαν (Ιρλανδία) και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Τροφή»: Στα «Προϊόντα της Φύσης», γνωρίζουμε καλά τα οφέλη της χρήσης του λαδιού κάνναβης και καλώς ορίζουμε αυτό το νέο, βλέποντας όμως και την παρακάτω εικόνα από την ημερίδα, διατηρούμε Κάποιες επιφυλάξεις, ειδικά μετά το «κυνήγι μαγισσών», που έχει υποστεί το συγκεκριμένο βότανο, από το ιατροφαρμακευτικό κατεστημένο, για τις θεραπευτικές του ιδιότητες: 

eleftheri-i-kalliergeia-klostikis-kai-iatrikis-kannabis-stin-ellada-bayern

Δείτε και Κάνναβη: Το απαγορευμένο θαυματουργό φάρμακο κατά του καρκίνου

Πώς η κάνναβη θεραπευει τον καρκίνο | Run from the cure (βίντεο)

Βίντεο και φωτογραφίες : Βασίλης Κατσαρδής
tvxs.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *