MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΕναλλακτικές ΘεραπείεςΈκζεμα: 10 Φυσικές θεραπείες και πως να τις χρησιμοποιήσετε

Έκζεμα: 10 Φυσικές θεραπείες και πως να τις χρησιμοποιήσετε

Έκζεμα: 10 Φυσικές θεραπείες και πως να τις χρησιμοποιήσετε

Έκζεμα: 10 Φυσικές θεραπείες και πως να τις χρησιμοποιήσετε

Το έκζεμα ή ατοπική δερματίτιδα είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ποικίλες δερματικές παθήσεις που οδηγούν σε φλεγμονή και αποχρωματισμούς του δέρματος. Πρόκειται για μια χρόνια, υποτροπιάζουσα διαταραχή της ανώτερης στιβάδας του δέρματος, που προκαλεί ξηροδερμία, κνησμό και εξανθήματα. Συνήθως το δέρμα γίνεται κόκκινο, ξηρό, με φλεγμονή και, περιστασιακά, εμφανίζει φουσκάλες ή μορφές σαν κρούστα. 

Πιστεύεται ότι είναι κληρονομικό και προκαλείται από αλλεργιογόνα. Το έκζεμα ή ατοπική δερματίτιδα είναι πιο συχνό σε παιδιά, αλλά μπορεί να εμφανιστεί ξανά κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής. Δεν υπάρχει θεραπεία, αλλά το να εντοπίσετε την αιτία που προκαλεί την έξαψη και να θεραπεύσετε τα συμπτώματα, αποτελεί ένα τρόπο δράσης για την αντιμετώπιση του.

Αυτές οι θεραπείες για το έκζεμα επικεντρώνονται στην ενίσχυση της άμυνας του δέρματος, στη διατήρηση της σωστής υγρασίας, καθώς και στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων όπως κνησμό και φλεγμονή.

1. Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας, απορροφάται άμεσα από την επιδερμίδα και συμπληρώνει το μεσοκυττάριο χώρο που έχει σχηματίσει κενό χώρο και έχει προκαλέσει την απώλεια υγρασίας. Είναι ένα λιπίδιο, φυσικά, τα λίπη και τα έλαια είναι ό, τι χρειάζεστε για να αποτρέψετε από το δέρμα σας την αφυδάτωση και τους ερεθισμούς.

Τρόπος Χρήσης: Ξεπλύνετε τα χέρια σας με νερό και στεγνώστε τα. Τρίψτε το έλαιο καρύδας πάνω στις πληγείσες περιοχές και αφήστε το να στεγνώσει. Εφαρμόστε καθ’ όλη την ημέρα για όσο απαιτείται.
Δείτε και Λάδι Καρύδας … το Θαυματουργό! 
Λάδι καρύδας: 80 καταπληκτικές χρήσεις!

2. Λάδι jojoba

Αν και το λάδι καρύδας είναι πραγματικά φανταστικό, το έκζεμα είναι μια εξαιρετικά ιδιαίτερη κατάσταση, έτσι δεν βρίσκει ο καθένας τη λύση του με αυτό το λάδι. Αν αυτό ισχύει με την περίπτωσή σας, αξίζει να δοκιμάσετε το λάδι jojoba. Στην πραγματικότητα δεν είναι λάδι, αλλά ένα υγρό κερί. Διεισδύει βαθιά στο δέρμα, και η μοριακή δομή του είναι ότι πιο κοντινό με το φυσικό σμήγμα ελαίων που εκκρίνει το δέρμα. Αποτελείται από λιπαρά οξέα μακράς αλύσου και λιπαρές αλκοόλες και είναι απίστευτα πλούσιες και ενυδατικές.

Τρόπος Χρήσης: Πλύνετε τα χέρια σας με νερό και στεγνώστε τα. Εφαρμόστε το λάδι jojoba στην πληγείσα περιοχή, τρίβοντας το ήπια στο δέρμα σας έως ότου γίνει τουλάχιστον μερικώς απορροφήσιμο. Απλώστε 3 φορές ημερησίως, ανάλογα με τις ανάγκες του δερματός σας.
Δείτε και Φυτικό λάδι Jojoba (τζοτζόμπα) – Ιδιότητες και χρήσεις και μάθετε εντός του συγκεκριμένου άρθρου για αυτό που έχω να σας προτείνω.

3. Φτιάξτε ένα χαλαρωτικό βούτυρο σώματος 

Όταν πρόκειται για την καταπράυνση ενός ξηρού, με φαγούρα, και επώδυνες κηλίδες δέρμα, τίποτα δεν μπορεί να δράσει πιο αποτελεσματικά από ένα καλό βούτυρο σώματος. Συνδυάζει 4 θεραπευτικές ουσίες βούτυρο-jojoba, βούτυρο καριτέ, λάδι καρύδας και κερί μέλισσας.

Το καριτέ ή αλλιώς Shea έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μη-σαπωνοποιήσιμα λιπαρά οξέα, το στεατικό και το ελαϊκό οξύ. Μη- σαπωνοποιήσιμο απλά σημαίνει ότι δεν μπορεί να σαπωνοποιηθεί, ή να υδρολύθει, και να μετατραπεί σε σαπούνι.

Πολλές από τις θεραπευτικές του ιδιότητες προέρχονται από αυτά τα λιπαρά οξέα και τη θαυμάσια ικανότητά τους να επουλώνουν, και να μαλακώνουν το κατεστραμμένο δέρμα. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής, η οποία είναι τεράστια όταν πρόκειται για έκζεμα.

Το κερί μέλισσας είναι κυρίως το μέσο που χρησιμοποιείται για να πήξουν τα βούτυρα/λάδια, αλλά συμβάλει επίσης στο να προστατεύσετε και να μαλακώσετε το δέρμα. Το λάδι Jojoba και το λάδι καρύδας είναι καλές προσθήκες για τους λόγους που αναφέρονται και πιο παραπάνω!
Δείτε και Βούτυρο καριτέ: Βάλσαμο για τις ευαίσθητες επιδερμίδες!

Θα χρειαστείτε…

Τρόπος Χρήσης: Σε Μπεν Μαρί λιώνετε τελείως το κερί μέλισσας και το jojoba. Μόλις έχουν λιώσει προσθέστε το λάδι καρύδας και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν πλήρως. Τέλος, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο καριτέ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Το καριτέ προστίθεται τελευταίο, καθώς είναι θερμό ευαίσθητο, και μπορεί να γίνει κοκκώδες αν εκτεθεί περαιτέρω στη φωτιά. Αδειάζετε το μείγμα σε γυάλινα αεροστεγή βάζα και, εάν επιθυμείτε, προσθέστε μια ή δύο σταγόνες από το αιθέριο έλαιο λεβάντας και ανακατέψτε. Τοποθετήστε το καπάκι και αφήστε το να κρυώσει.

Εφαρμόστε γενναιόδωρα στις πληγείσες περιοχές, για όσο καιρό απαιτείται.
“Τροφή”: Ουσιαστικά πρόκειται για μία άκρως θεραπευτική κηραλοιφή: Φτιάχνω κηραλοιφή – Την μαγική συνταγή των γιαγιάδων μας! και κάτι μου λέει ότι και η προσθήκη πρόπολης, θα βοηθούσε πάρα πολύ στην θεραπευτική της δράση!

4. Τα έλαια δεν λειτουργούν!

Πολλές σπιτικές θεραπείες για το έκζεμα περιλαμβάνουν έλαια, και ενώ πολλοί άνθρωποι βρίσκουν μεγάλη επιτυχία με αυτά, κάποιοι άλλοι όχι. Η γλυκερίνη λαχανικών ακούγεται τρομακτική, και έχει μια δυστυχώς κακή φήμη λόγω της συγγένειας, με την «κανονική» γλυκερίνη. Η γλυκερίνη, ή γλυκερόλη, αποτελεί τη ραχοκοκαλιά των λιπιδίων (λίπη και έλαια) και είναι συνήθως ένα υποπροϊόν στη βιομηχανία παρασκευής σαπουνιών.

Αυτό που  διαχωρίζει τη γλυκερίνη λαχανικών από την κοινή γλυκερίνη είναι ότι η γλυκερίνη λαχανικών είναι φυτική. Προέρχεται από τα έλαια και τα λίπη που βρίσκονται σε ουσίες όπως το λάδι καρύδας ή φοινικέλαιο. Η κοινή γλυκερίνη προέρχεται από ζωικά λίπη, και δεν είναι τρόφιμο ποιότητας, όπως μπορεί να είναι η γλυκερίνη λαχανικών. Η γλυκερίνη λαχανικών είναι 99.7% αγνή, με το υπόλοιπο 0,3% είναι νερό. Είναι πραγματικά μια ενδιαφέρουσα ουσία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να σας βοηθήσει να αποκαταστήσετε την υγρασία, την ξηρότητα,τη φαγούρα και τη φλεγμονή του δέρματος.

Πρόκειται για μια υγραντική ουσία, το οποίο σημαίνει ότι αντλεί νερό και βοηθάει ώστε να διατηρηθεί η υγρασία. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο αποτελεσματικό, όπου αν αφήσετε ένα μπουκάλι καθαρής γλυκερίνης ανοικτό, τελικά θα γίνει 20% νερό. Όταν χρησιμοποιείται για το έκζεμα μπορεί να σας βοηθήσει να συμπληρώσετε τα κενά στη ξηρή, αφυδατωμένη επιδερμίδα, και να συντάξει νερό από τα βαθύτερα στρώματα του χορίου. Διαλύεται εύκολα στο νερό, καθιστώντας το ιδανικό για ένα ενυδατικό σπρέι.

Θα χρειαστείτε…

Τρόπος Χρήσης: Χρησιμοποιήστε μια αναλογία 1-1 γλυκερίνης και νερού. Ρίξτε τα υλικά σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, και ανακατέψτε. Ψεκάστε στο δέρμα, όπως απαιτείται. Μπορείτε να παίξετε με τις αναλογίες και να δοκιμάσετε 2-1 ή ακόμη και 3-1, αλλά είναι γενικά σοφό να αρχίσετε με χαμηλότερα ποσοστά έως ότου τεστάρετε πώς το δέρμα σας θα αντιδράσει.

5. Κάντε ορισμένες μακροπρόθεσμες αλλαγές

Για μακροπρόθεσμη ανακούφιση, πιθανότατα να πρέπει να κάνετε ορισμένες μακροπρόθεσμες αλλαγές. Κρατήστε ένα μικρό βιβλίο καταγραφής που γράφετε τι κάνετε, ή τι καταναλώνετε όταν έχετε έξαρση ή όταν παρατηρείτε τυχόν δυσφορία.

Παρακολουθείτε την ημερομηνία, καθώς και τη διατροφή σας την στιγμή εκείνη και τυχόν προϊόντα που ενδέχεται να χρησιμοποιήσατε (π.χ. απορρυπαντικό, νέο κρεμοσάπουνο, φάρμακα κ.λπ.).

Τελικά, ενδέχεται να παρατηρήσετε ένα μοτίβο που να σας δώσει μια καλύτερη αίσθηση του τι πρέπει να αποφύγετε ώστε να το διαχειριστείτε σε καθημερινή βάση. Η αποφυγή αλλεργιογόνων και οτιδήποτε προκαλεί κάποια αντίδραση είναι μια προσέγγιση που βοηθάει πολλούς.

Μείνετε, λοιπόν, όσο πιο μακρυά γίνεται από τα χημικά απορρυπαντικά του εμπορίου: Η Χημεία στο Σπίτι Μας. Χημικά απορρυπαντικά και επιπτώσεις. 
και ειδικά τις παντός είδους χλωρίνες: Χλωρίνη: Ένα χημικό όπλο στο σπίτι μας με δυσάρεστες επιπτώσεις
Μπορείτε εναλλακτικά να φτιάξετε τα δικά σας απορρυπαντικά ή να φροντίσετε να αγοράζετε ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΆ:  Φτιάχνουμε απορρυπαντικό γενικής χρήσης!
ή Κρεμοσάπουνο – υγρό σαπούνι, από έτοιμο σαπούνι

6. Βρώμη

Όταν όλα τα άλλα σας απογοήτευσαν και το να διαχειριστείτε το έκζεμα έχει γίνει περίπλοκο, τότε γυρίστε πίσω στα βασικά. Ένα απλό λουτρό με πλιγούρι βρώμης δεν ενόχλησε κανέναν, ενυδατώνει και καταπραΰνει αισθητά το δέρμα. Τα συστατικά στο πλιγούρι βρώμης έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στην ανακούφιση της ταλαιπωρίας που προκαλείται από τη φλεγμονή που σχετίζεται με το έκζεμα. Επίσης, φαίνεται να επιδρά αποτελεσματικά και στην μείωση του κνησμού.

Θα χρειαστείτε…

  • Περίπου 1 φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης
  • τουλπάνι, μουσελίνα, ή κάτι παρόμοιο
  • Μια μπανιέρα

Τρόπος Χρήσης: Ρίξτε το πλιγούρι βρώμης σε κάποιο τουλπάνι ή μουσελίνα και φτιάξτε ένα μικρο πουγκί και ασφαλίστε το με μια κλωστή. Γεμίστε τη μπανιέρα με νερό εφόσον κρεμάσετε το πουγκί κάτω από την τρεχούμενη βρύση.

Ξαπλώστε και μουλιάστε το σώμα σας για 10-15 λεπτά, στεγνώστε το σώμα σας απαλά με μια πετσέτα και εφαρμόστε την συνηθισμένη ενυδατική σας. Μη διστάσετε να αφήσετε το πουγκί να μουλιάζει στο νερό για όση ώρα είστε και εσείς μέσα.
Δείτε και Βρώμη: Ένας διατροφικός θησαυρός!!

7. Ώρα για χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι ιδανικό στο να καθησυχάζει το δέρμα. Μειώνει τη φλεγμονή, ανακουφίζει από τον κνησμό και θεραπεύει κηλίδες που μπορεί να έχουν προκληθεί από το υπερβολικό ξύσιμο. Τα οφέλη είναι, επί το πλείστον, από ένα συστατικό, γνωστό ως α-Βισαβολόλη, ή levomenol.

Η βισαβολόλη έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει τους ερεθισμούς και έχει αντιμικροβιακές επιδράσεις. Δεν υπάρχει κανένας καλύτερος τρόπος να περιβάλλετε τον εαυτό σας με αυτά τα οφέλη από το να κάνετε ένα λουτρό με χαμομήλι. Είναι παρόμοιο στην χρήση με το πλιγούρι βρώμης παραπάνω, όπου χρησιμοποιείτε χαμομήλι αντί για βρώμη. Αν θέλετε, μπορείτε να δοκιμάσετε ακόμα και συνδυασμό των δύο.

“Τροφή”: Τα άνθη του χαμομηλιού περιέχουν ένα βαθύ μπλε πτητικό έλαιο, την αζουλένη (azulene). Δύο από τα κύρια συστατικά της αζουλένης είναι η χαμαζουλένη (chamazulene) και η βιζαβολόλη (bisabolol). Η βιζαβολόλη επουλώνει τις πληγές, είναι αντιφλεγμονώδης και έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες. Ο συνδυασμός των δύο παραπάνω συστατικών μας είναι ένα ισχυρό αντιβακτηριακό.
Δείτε και Χαμομήλι, ταυτότητα και θεραπευτικές ιδιότητες! 
Χαμομήλι ο φυσικός σύμμαχος υγείας και ομορφιάς! 
Δεν θα ήταν άσχημα να χρησιμοποιούσατε και αυτά: Πως φτιάχνουμε λάδι και βάμμα χαμόμηλου

8. Συμπλήρωμα με ωμέγα 3 λιπαρά οξέα

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα με ατοπική δερματίτιδα ή έκζεμα φαίνεται να έχουν ένα χαμηλότερο ποσοστό των απαραίτητων λιπαρών οξέων που διασπούνται στους μεταβολίτες τους, καθώς και χαμηλότερα ποσοστά του να φτάσουν αυτά τα λιπαρά οξέα στις κυτταρικές μεμβρανές πιο κοντά στην επιφάνεια του δέρματος. Τα ω-6 και ω-3 λιπαρά οξέα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του δέρματος, και μάλιστα το ιχθυέλαιο είναι πλούσιο σε αυτά. Λαμβάνοντας το σε ημερήσια δόση μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να παράγει τις ουσίες που απαιτούνται από το εσωτερικό του οργανισμού σας για να διατηρήσει ισορροπημένο το εξωτερικό.

Θα χρειαστείτε…

  • Ιχθυέλαιο
  • Χυμός πορτοκάλι (προαιρετικά)

Δείτε ω 3 «βόμβες» υγείας! και γνωρίστε τα υψηλής ποιότητας, ΑΠΑΛΛΑΓΜΈΝΑ από βαρέα μέταλλα που διαθέτω και προτείνω, εντός του άρθρου.

9. Δοκίμασε το μέλι

Το μέλι εκτελεί όλες τις συνεχείς εργασίες που απαιτούνται για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα του εκζέματος. Είναι αντιμικροβιακό, αντιφλεγμονώδες, βοηθά να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης του “σπασμένου” δέρματος και θεωρείται ένα υγροσκοπικό μέσο (δηλαδή αντλεί νερό σε αυτό.) Το μειονέκτημα είναι ότι μπορεί να είναι κολλώδης, γι ‘ αυτό καλύτερα να επαλείψετε μικρές περιοχές.

Θα χρειαστεί…

  • Οργανικά, βιολογικό, ακατέργαστο, μέλι
  • Επίδεσμο (προαιρετικά)

Τρόπος Χρήσης: Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα μελιού πάνω από την πληγείσα περιοχή. Μπορείτε να το καλύψετε με έναν επίδεσμο για να αποφύγετε τυχόν τριβή, προσωπικά προτιμώ να το «αφήνω να αναπνέει». Αφήστε το για 20-30 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε με δροσερό νερό, στεγνώστε και εφαρμόσετε ένα άλλο λεπτό στρώμα μελιού 3 φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Δείτε και Εντοπίστηκαν 13 ζωντανά βακτήρια στο ανεπεξέργαστο μέλι που σκοτώνουν μικρόβια
Συνταγές θεραπείας με μέλι!

11. Άργιλος

Το πρόβλημα επιδεινώνεται όταν υπάρχει έντονη φαγουρά στο έκζεμα. Μικρές πληγές μπορεί να προκληθούν και να επιδεινώσουν τη φλεγμονή, και ενώ μπορεί να αισθάνεστε προσωρινή ανακούφιση με το ξύσιμο, ουσιαστικά βοηθάτε να συνεχιστεί ένας φαύλος κύκλος.

Ο πράσινος άργιλος, πλούσιος σε μαγνήσιο καθώς και ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, και άλλα ορυκτά, κάνει την τέλεια πάστα που θα σταματήσει τον πόνο και τον κνησμό, και θα μειώσει το αίσθημα καύσου και φλεγμονής. Μπορείτε να κάνετε την πάστα με νερό ή με αμαμηλίδα.

Η αμαμήλις συμβάλει στην ανακούφιση του κνησμού και βοηθά σε περίπτωση που το έκζεμα φέρει κρούστες ή φουσκάλες.

Θα χρειαστείτε…

Τρόπος Χρήσης: Αναμίξτε αρκετό νερό ή εκχύλισμα αμαμηλίδας με τον άργιλο ώστε να σχηματίσετε μια πάστα. Εφαρμόστε απευθείας στην πληγείσα περιοχή και αφήστε το να στεγνώσει. Μόλις στεγνώσει, ξεπλύνετε κάτω από δροσερό νερό και απαλά στεγνώστε με ένα καθαρό, μαλακό πανί.

Αν σας έχει απομείνει κάποια ποσότητα πάστας, αποθηκεύστε την σε γυάλινο δοχείο με αεροστεγές πώμα. Αν ξεραθεί, προσθέστε μερικές σταγόνες νερό ή αμαμηλίδας για ανασύσταση.
Δείτε και Οι ευεργετικές ιδιότητες της αργίλου!
Αμαμηλίδα το κατεξοχήν βότανο για κιρσούς, ευρυαγγείες και αιμορροΐδες!

«Τροφή-Φάρμακο»Ο συνεργάτης και φαρμακοποιός κος Κυριακού, συμβουλεύει:

Η συχνή καθολική αποτοξίνωση με την φόρμουλα 3 βοτάνων/κάψουλα –ΠυκνογενόληGinkgo Bilobaεκχυλίσματα κουκουτσιών του κόκκινου σταφυλιού- είναι επιβεβλημένη για αρχή.

Εξωτερικά το bio Jojoba oil ψυχρής έκθλιψης θα βοηθήσει θεαματικά σε ότι αφορά την αρχική ερυθρότητα και την μετέπειτα ξηροδερμία και απολέπιση.
Φυτικό λάδι Jojoba (τζοτζόμπα) – Ιδιότητες και χρήσεις

Ενώ συγχρόνως οι πάσχοντες θα πρέπει να λαμβάνουν πρωτόγαλα 29% IgG, προς ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και εν προκειμένω να επιδιορθώσει το λάθος του.
Δείτε Πρωτόγαλα – Colostrum (αρχαίο: πύαρ)!

οηθά στην αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων όπως η ψωρίαση και το έκζεμα.

ενώ τα ΑΓΡΙΑ γαλαζοπράσινα φύκια (A.F.A.) που σας περιέχουν: ΌΛΑ σχεδόν τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός, στα οποία συμπεριλαμβάνονται σχεδόν όλες οι Βιταμίνες, με υπερέχουσα την Β12

Κλινικά αυτή η μέθοδος φυσικής αντιμετώπισης απέδειξε ότι αυξήθηκαν τα μεσοδιαστήματα των εξάρσεων αφενός και αφετέρου μειώθηκε η ένταση αυτών πάνω από 55% από το πρώτο εξάμηνο.

Σας διαθέτω τα παραπάνω ΦΥΣΙΚΑ συμπληρώματα διατροφής συν το λαδάκι από τζοτζόμπα, τα οποία δύναται να βοηθήσουν. 

Κλείνοντας θα θυμίσω πως ναι μεν η ασθένεια είναι ίδια, αλλά το κάθε περιστατικό τελείως διαφορετικό το ένα από το άλλο και γι’ αυτό άλλωστε χρειάζεται πάντα εξατομίκευση δοσολογίας από ειδικό, την οποία επίσης σας παρέχω. 

Όσοι ενδιαφέρεστε, παρακαλώ επικοινωνήστε στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com 

Δείτε ακόμη: Έκζεμα ή ατοπική δερματίτιδα: Τί χρειάζεται να ξέρετε

Έκζεμα: Ο ρόλος της διατροφής στην αντιμετώπισή του  

Λεβάντα για λαρυγγίτιδα, ιγμορίτιδα, πονόδοντο, το ξηρό έκζεμα και τον εκνευρισμό

Δερματικά προβλήματα που μας προειδοποιούν για τη συνολική μας υγεία! 

και δεν είναι μόνο η εξωτερική μας υγιεία που πρέπει να προσέξουμε: Δερματικές ασθένειες και ψυχολογικά προβλήματα

Πηγή: everydayroots.com
Παρακαλώ πιθανή αναδημοσίευση να γίνεται με ρητή αναφορά στα:
Επιμέλεια/Μετάφραση: AdRianna Gkika για τα proionta-tis-fisis.com


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια