MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΑνθυγιεινάΔιοξίνες-Παρασιτοκτόνα και συνέπειες στην υγεία

Διοξίνες-Παρασιτοκτόνα και συνέπειες στην υγεία

Διοξίνες-Παρασιτοκτόνα και συνέπειες στην υγεία

Διοξίνες-Παρασιτοκτόνα και συνέπειες στην υγεία

«Ζούσα μέσα στις διοξίνες για έναν χρόνο»

«Την περίοδο που έκαιγε η φωτιά στους Ταγαράδες ήμουν όλη ημέρα εκεί, μαζί με τα ζώα. Έπινα νερό, έτρωγα κολατσιό, έκανα ό,τι κάνω συνήθως. Ανέπνευσα αποκαΐδια αλλά όχι πάρα πολλά- ο άνεμος φυσούσε κυρίως προς την αντίθετη κατεύθυνση. Τα ζώα έβγαιναν από το μαντρί και βοσκούσαν και από εκείνη την μεριά, δεν μας είχε προειδοποιήσει κανείς».

Επί δύο σχεδόν εβδομάδες κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στη χωματερή των Ταγαράδων το καλοκαίρι του 2006, αλλά και τον επόμενο χρόνο, ο κ. Άγγελος Κοτζαμάνης ζούσε κυριολεκτικά μέσα στις διοξίνες. Το μαντρί του βρισκόταν σε απόσταση 500 μέτρων από τη χωματερή, όμως αυτός και τα ζώα του κινούνταν σε ολόκληρη την περιοχή- τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που τέθηκε το μαντρί σε καραντίνα.

«Πήραν αίμα από μένα και τον αδερφό μου και το έστειλαν για αναλύσεις στον Δημόκριτο.

Ευτυχώς δεν βρήκαν κάτι», λέει σήμερα. «Το κοπάδι όμως δεν είχε την ίδια τύχη. Στην εβδομάδα δε που μεσολάβησε από το σβήσιμο της φωτιάς μέχρι να μπούμε σε καραντίνα θα μπορούσα να είχα δώσει γάλα ή κρέας. Ομως ήταν γκαστρωμένα και δεν είχαμε παραγωγή», τονίζει ο κ. Κοτζαμάνης.

Από αναλύσεις που έγιναν έως και τον Ιανουάριο του 2007 στα ζώα που βοσκούσαν γύρω από τη χωματερή βρέθηκαν στο γάλα και στο κρέας τους ποσότητες διοξίνης έως και 8 φορές πάνω από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο και κατά 48 φορές πάνω από τα συνηθισμένα επίπεδα στην Ελλάδα.

Στη μελέτη του υπευθύνου του εργαστηρίου ανάλυσης διοξινών του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος κ. Λ. Λεοντιάδη, η οποία διενεργήθηκε με στοχευμένες και όχι τυχαίες δειγματοληψίες στο χώρο των Ταγαράδων, αναφέρεται ότι πάνω από 80.000 κιλά γάλακτος καταστράφηκαν και περισσότερα από 1.000 αιγοπρόβατα θανατώθηκαν.

«Σε κοπάδι που βρισκόταν 500 μέτρα από την πυρκαγιά και στο οποίο μετρήθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις διοξινών παρατηρήθηκε αύξηση του ποσοστού γενετικών ανωμαλιών κατά 2,5%», επισημαίνεται στα συμπεράσματα.

Σε καραντίνα.

«Κάποια έβγαιναν με μακρύ ρύγχος, άλλα έμοιαζαν με σκυλιά χωρίς τρίχωμα, πρέπει να ψόφησαν καμιά 200αριά ζωντανά κατά τη διάρκεια των 8 μηνών που ήμασταν σε καραντίνα.

Επειδή κανείς δεν μου είχε πει ότι πρέπει να καούν, τα έπαιρνα και τα έριχνα στην γκιόλα (σ.σ. τον λάκκο με τα αποστραγγίσματα της χωματερής)», λέει ο κ. Κοτζαμάνης και υποστηρίζει ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια της καραντίνας χρεώθηκε με περισσότερα από 50.000 ευρώ για τις ανάγκες των ζώων, χωρίς να υπολογίζει τα διαφυγόντα κέρδη από το εμπόριο γάλακτος και κρέατος.

«Οταν κατέβηκα στο υπουργείο, μου είπαν ότι δεν υπάρχει νόμος για αποζημιώσεις από διοξίνες και αναγκάστηκαν να τα γράψουν διαφορετικά- έτσι πήρα 90.000 ευρώ. Ομως δεν φταίω εγώ για την πυρκαγιά και έχασα πάνω από 1.000 μεγάλα και 800 νεογέννητα ζώα. Εδώ και πέντε χρόνια βρίσκομαι στα δικαστήρια για τις αποζημιώσεις που διεκδικώ και ακόμα δεν έχει βγει απόφαση».

«Βρέθηκε στο αίμα μου DDΤ»

«Ήθελα να μάθω τι είδους και πόσα χημικά έχουν εισχωρήσει στους οργανισμούς μας από αυτά που τρώμε. Έτσι αφού συνεννοήθηκα με τη μητέρα μου και την κόρη μου πήραμε την απόφαση να συμμετάσχουμε στο ερευνητικό πρόγραμμα μαζί με άλλες ευρωπαϊκές οικογένειες»,

λέει στα «ΝΕΑ» η κ. Πόπη Βογιατζή, στο αίμα της οποίας ανιχνεύθηκαν οι λιγότερες χημικές ουσίες από όσους εξετάστηκαν στην πανευρωπαϊκή έρευνα του WWF το 2005». Αντίθετα με τη μητέρα, στην οποία βρέθηκαν 19 επικίνδυνα χημικά, στη γιαγιά Σμαρώ εντοπίστηκαν 39- τα περισσότερα από όλους τους συμμετέχοντες ενώ στην κόρη Ελευθερία 24.

«Η μητέρα μου γεννήθηκε το 1946 και μεγάλωσε πίσω από τα εργοστάσια στη Δραπετσώνα, όμως δεν είμαι σίγουρη ότι αυτός είναι και ο λόγος που ανιχνεύθηκαν όλα αυτά στο αίμα της. Απ΄ ό,τι θυμάμαι στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ψέκαζε ολόκληρο το σπίτι με DDΤ, ίχνη του οποίου βρέθηκαν σε μένα αλλά όχι και στην κόρη μου.
Εντομοκτόνο DDT: Ευλογία ή Κατάρα; 

Η Ελευθερία είχε πιο νέους ρύπους στον οργανισμό της όπως έδειξαν οι εξετάσεις»,

αναφέρει η κ. Πόπη Βογιατζή. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων αίματος, στην κόρη βρέθηκαν επιβραδυντές φλόγας που χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο στα πλαστικά– σε μεγαλύτερες ποσότητες από τα άλλα μέλη της οικογένειας. Η γιαγιά επίσης βρέθηκε με τον μεγαλύτερο αριθμό ΡCΒs, ενώ και στις τρεις εντοπίστηκαν υπολείμματα παρασιτοκτόνων.
Πως να μην βρεθούν υπολείμματα πλαστικού, όταν Το 90% των μπουκαλιών εμφιαλωμένου νερού περιέχει μικροσκοπικά κομμάτια πλαστικού 

«Δεν κάναμε τις εξετάσεις επειδή μας έπιασε πανικός ή από υπερβολική ανησυχία. Απλά θέλαμε να γνωρίζουμε. Η γιαγιά σήμερα είναι μια χαρά στην υγεία της, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, ενώ η κόρη μου προσέχει ιδιαίτερα τη διατροφή της και αθλείται», επισημαίνει η κ. Βογιατζή.

Θάνατοι από υπερβολική δόση διοξινών

«Oι διοξίνες είναι οι πιο επικίνδυνοι περιβαλλοντικοί ρύποι και αυτό οφείλεται στην ισχυρότατη τοξικότητά τους. Ίχνη τους ανιχνεύονται σχεδόν παντού, στον αέρα, στο έδαφος, σε όλες τις τροφές. Οι σοβαρές επιδράσεις τους στην ανθρώπινη υγεία έχουν αποδειχθεί στα ατυχήματα του Μποπάλ και του Σεβέζο όπου υπήρξαν άμεσοι θάνατοι λόγω υπερβολικής δόσης διοξινών που προκάλεσαν κατάρρευση του ανοσοποιητικού.

Η πιο ήπια επίπτωση είναι η χλωρακμή και ακολουθούν τα προβλήματα στην ανάπτυξη, ανωμαλίες στο νευρικό και το αναπαραγωγικό σύστημα, και η καρκινογένεση», εξηγεί στα «ΝΕΑ» ο κ. Λεόντιος Λεοντιάδης, υπεύθυνος του Εργαστηρίου Φασματομετρίας Μάζας και Ανάλυσης Διοξινών στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.
Τι Είναι, Που Βρίσκονται και Πόσο Επικίνδυνες είναι οι Διοξίνες  

Από δημοσιευμένη εργασία του κ. Λεοντιάδη, προκύπτει ότι

οι συγκεντρώσεις της καρκινογόνου ουσίας στα ελληνικά δείγματα είναι έως και κατά 95% χαμηλότερες από τα μέσα ευρωπαϊκά επίπεδα. Η μεγαλύτερη ποσότητα διοξινών και ΡCΒs στην Ελλάδα βρέθηκαν σε ιχθυέλαιο (4,7 πικογραμμάρια με όριο τα 12), ενώ η μέγιστη ποσότητα διοξινών σε δείγμα της πανευρωπαϊκής έρευνας στο συγκεκριμένο τρόφιμο ανερχόταν σε 32 πικογραμμάρια.

«Τα επίπεδα της ουσίας στο αίμα των Ελλήνων δεν είναι τόσο χαμηλά όσο στα ελληνικά τρόφιμα- και αυτό οφείλεται στα εισαγόμενα που τρώμε καθώς έχουν υψηλότερα επίπεδα», λέει ο κ. Λεοντιάδης.

www.tanea.gr.
Διοξίνες-Παρασιτοκτόνα και συνέπειες στην υγεία

“Τροφή-Φάρμακο”: Γι’ αυτό και πάντα προτρέπω την βρώση μικρών “ελληνικών” ψαριών: Μολυσμένα ψάρια στο πιάτο μας. Τι να κάνουμε
Σημαντικό! Μάθε να αναγνωρίζεις που αλιεύθηκαν τα ψάρια που αγοράζεις

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να απομακρύνουμε όσο περισσότερα ανθυγιεινά τρόφιμα και σκεύη μπορούμε. Στην συνέχεια απαραίτητο είναι να αποτοξινώσουμε το συκώτι μας από όλα τα παραπάνω, τα οποία μεταβολίζονται στο ήπαρ και είναι γνωστό ότι Κανείς δεν μπορεί να είναι υγιής χωρίς ένα δυνατό & καθαρό συκώτι

Έτσι αυτό που μπορείτε να κάνετε για την περίπτωση είναι να:

Σώσετε το συκώτι και ολόκληρο τον οργανισμό σας με το βιολογικό ΓΑΪΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ, ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΑΘΕΤΩ ΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ διατροφής ιδιαίτερα υψηλής αξίας, σε συμπυκνωμένη μορφή (κάψουλα) για αποτοξίνωση από πέτρες, άμμο, λάσπη και όλα τα δηλητήρια και του συκωτιού και της χολής.

Γαϊδουράγκαθο περιορίζει τις βλάβες, αποτοξινώνει & αναπλάθει το συκώτι

Για περισσότερα και παραγγελίες, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ή επικοινωνήστε στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com

Μπορείτε να δείτε ακόμη: Τι τρώμε; Πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ αποκαλύπτει ένα διαχρονικό έγκλημα 

Η χημική επιβάρυνση του σώματος και τι μπορούμε να κάνουμε 

Ενδοκρινικοί διαταράκτες: Τι είναι και επιπτώσεις στην υγεία
Διοξίνες-Παρασιτοκτόνα και συνέπειες στην υγεία


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια