Χυμός πατάτας για το γαστρεντερικό, τις κράμπες, το ουρικό οξύ

chimos-patatas-gia-to-gastrenteriko-tis-krampes-k-a

Χυμός πατάτας για το γαστρεντερικό, τις κράμπες, το ουρικό οξύ

Στις πατάτες βρίσκεται μια ουσία που λέγεται Ατροπίνη, και είναι παρούσα σε όλα της τα συγγενικά λαχανικά.
Η Ατροπίνη, σε μικρές ποσότητες, κανει πραγματικά θαύματα στη βοήθεια και την ανακούφιση απο γαστρεντερικους πόνους και κράμπες.

Απλά πίνοντας ένα ποτήρι χυμό βιολογικης πατάτας πριν ή μετά το γεύμα μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να χωνέψει το φαγητό, ομαλά και χωρίς πόνο! Αυτό, όμως, είναι ένα μόνο από τα πολλά οφέλη που έχουμε με τη κατανάλωση χυμού πατάτας…

Ξέρατε ότι έχει επίσης σχετιστεί με τον καθαρισμό στο δέρμα και την ανακούφιση του πόνου από ρευματισμούς;

Ο χυμός πατάτας είναι ένα υγιές ποτό για την τόνωση του πεπτικού συστήματος και προστατεύσει το στομάχι από διάφορες παθήσεις. Έλκη στο στομάχι, ρευματοειδή αρθρίτιδα και ηπατικές διαταραχές μπορεί να αντιμετωπιστουν με την κατανάλωση χυμού πατάτας. Ο χυμός ωφελεί το πεπτικό σύστημα με τη δραστική μείωση των πιθανοτήτων της δυσκοιλιότητας.

Επειδή ο χυμός πατάτας δεν μπορεί να θεωρηθεί πολύ ευχάριστος στη γεύση μπορεί να αναμειχθεί με άλλους χυμούς: όχι μόνο με το καρότο ή άλλων λαχανικών, αλλά και με φρέσκο χυμό λεμονιού και μέλι.

Ειδικότερα, πίνοντας ακατέργαστο χυμό πατάτας ανάμεικτο με λίγο μέλι μπορεί να αφαιρέσει το πλεονάζον ουρικό οξύ από το σώμα και να απολυμάνει τα έντερά σας με έναν φυσικό τρόπο.
Επιπλέον, ο χυμός πατάτας μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της διάρροιας.
Δείτε: Ουρικό Οξύ: Θεραπεύστε το φυσικά… 

Και: Έντερο: ο «βασιλιάς» των οργάνων! 

Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο. Ιπποκράτης (460-370 π.κ.χ.)

Σημείωση: για τη διάγνωση, τη θεραπεία ή την πρόληψη οποιασδήποτε ασθένειας σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας για μια διαιτητική αγωγή ειδικά για τις ανάγκες σας. 

Και στην ενότητά μας «χυμοί», θα βρείτε πληροφορίες και ιδιότητες άλλων χυμών και αρκετές συνταγές που προασπίζουν την υγιεία μας! 

Δείτε ακόμη:  Γιατροσόφια: Πατάτα για φαρυγγίτιδα, ουρικό οξύ, πονοκέφαλο, τους λειχήνες, το ηλιακό ή άλλο ελαφρύ έγκαυμα

Ξεχάστε το σκάψιμο: Εύκολη καλλιέργεια πατάτας σε παλέτα

Πατάτες: 10 χρήσεις που δεν ξέρουμε

Το είδα: enallaktikidrasi.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *