Αποτοξινωθείτε: Τοξίνες στα κύτταρα λίπους προκαλούν πρήξιμο και επιπλέον βάρος

apotoxinotheite-toxines-sta-kyttara-lipous-prokaloun-priximo-kai-epipleon-varos

Αποτοξινωθείτε: Τοξίνες στα κύτταρα λίπους προκαλούν πρήξιμο και επιπλέον βάρος

Αποτοξινωθείτε από τις αποθηκευμένες τοξίνες στα κύτταρα λίπους που σας προκαλούν πρήξιμο και επιπλέον βάρος. Ακόμα και αν το σώμα μας διαθέτει εκ φυσικού την ικανότητα να αποβάλει τις τοξίνες, μερικές φορές αποτυγχάνει να εκτελέσει τη λειτουργία του κανονικά, επειδή ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο από αυτές.

Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα διότι όταν τα ζωτικά όργανα υπερφορτώνονται και δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά, οι τοξίνες προκαλούν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.

Υπάρχουν 2 τύποι τοξινών:

υδατοδιαλυτές και λίπο-διαλυτές. Οι υδατοδιαλυτές τοξίνες εξαλείφονται μέσω της κυκλοφορίας του αίματος και στα νεφρά, το πραγματικό πρόβλημα είναι οι λιποδιαλυτές τοξίνες.

Οι πιο κοινές λιποδιαλυτές τοξίνες είναι οι περιβαλλοντικές χημικές ουσίες, τα πρόσθετα τροφίμων, τα συντηρητικά, τα φυτοφάρμακα, τα πλαστικά και οι ρύποι. Το σώμα μπορεί να τα εξαλείψει μονάχα εφόσον περάσουν από μια συγκεκριμένη διαδικασία και μετατραπούν σε υδατοδιαλυτές.

Όταν λέει περιβαλλοντικές χημικές ουσίες, μην πάει ο νους σας σε τίποτα εξεζητημένα ψεκάσματα, μιλάει για ουσίες που έχουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΆ διπλά μας και χρησιμοποιούμε, όπως για να καθαρίσουμε: Πετάξτε το ΤΩΡΑ: Μας δηλητηριάζει καθημερινά χωρίς να το ξέρουμε
η «βρωμο»-χλωρίνηΧλωρίνη: Ένα χημικό όπλο στο σπίτι μας με δυσάρεστες επιπτώσεις

Ή να «περιποιηθούμε» τον εαυτό μας:  Πόσο τοξικό είναι το μπάνιο σας; Έρευνα – σοκ στις HΠA: καρκινογόνα κοκτέιλ στα καλλυντικά.
Οι κρυφοί κίνδυνοι των χημικών αντηλιακών του εμπορίου

και συνεχίζουμε με Συντηρητικά – Πρόσθετα τροφίμων, μία ωρολογιακή βόμβα
και Φυτοφάρμακα υγιεία και παιδική υγιεία.
αλλά και Ακατάλληλα πλαστικά σκεύη και δοχεία αποθήκευσης και συντήρησης τροφίμων!

και όλα αυτά για να μεταβολιστούν περνάνε από το δύστυχο το ΣΥΚΏΤΙ μας!!

Το ήπαρ είναι εκείνο που εκτελεί αυτή τη λειτουργία. Τα προβλήματα ξεκινούν όταν το ήπαρ δεν λειτουργεί σωστά, με αποτέλεσμα οι τοξίνες να εξαπλώνονται στη ροή του αίματος, στους λιπώδεις ιστούς και στον εγκέφαλο όπου μπορούν να εγκατασταθούν στα κύτταρα για αρκετά χρόνια. Τελικά, ο οργανισμός παρουσιάζει μια σοβαρή ασθένεια.
Δείτε 9 ενδείξεις ηπατικής βλάβης που πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξετε
και Αλουμίνιο: Τι προκαλεί στον εγκέφαλο & πως να το απομακρύνετε

Προκειμένου να αποφευχθεί η συσσώρευση τοξινών στο σώμα σας, θα πρέπει να ρυθμίσετε το πεπτικό σας σύστημα, το στρες και να προβείτε σε τακτικές αποτοξινώσεις του οργανισμού σας.

και φυσικά ο καλλίτερος σύμμαχος του πεπτικού μας είναι η αγαπημένη μας Μαστίχα Χίου, το “Ελληνικό δάκρυ”, ασπίδα του πεπτικού!
και δείτε: 9 σημάδια ότι το σώμα σας χρειάζεται ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ αποτοξίνωση
Τι είναι, γιατί και κάθε πότε χρειάζεται να κάνουμε αποτοξίνωση

Πώς λειτουργεί αυτό;

Όταν καταναλώνετε το γεύμα σας, τα θρεπτικά και τοξικά λίπη πάνε στο λεπτό έντερο. Η χολή από το ήπαρ έχουν το ρόλο να τα γαλακτωματοποιήσει (να τα κάνει μία μάζα, κάτι σαν αλοιφή). Εκατομμύρια λεμφαγγεία, λάχνες ή βλεννογόνοι, σαρώνουν το έντερο και απορροφούν τα θρεπτικά λίπη.

Τα τοξικά λίπη περνούν μέσα από το ήπαρ, όπου επεξεργάζονται και απεκκρίνονται. Εάν η διαδικασία δεν ολοκληρωθεί σωστά, αντί να απαλλαγούμε από τις τοξίνες, τις αποθηκεύει στον οργανισμό μας.

O σχετιζόμενος με το έντερο, λεμφικός ιστός (GALT) είναι η αρχή του λεμφικού συστήματος, και θεωρείται ως η πιο σημαντική μισή ίντσα του σώματος, δεδομένου ότι πηγαίνει γύρω από τον εντερικό σωλήνα. Και τα δύο, θρεπτικά και τοξικά λίπη απορροφούνται από τις λάχνες.

Για το σκοπό αυτό, οι βλεννώδεις μεμβράνες στο ένα τέταρτο της ίντσας του εσωτερικού εντερικού τοιχώματος πρέπει να λειτουργούν φυσιολογικά χωρίς κανένα μπλοκάρισμα.

Τα απορροφημένα λίπη μεταφέρονται στο ήπαρ μέσω του λεμφικού συστήματος, όπου περνούν από μια διαδικασία διαχωρισμού. Τα καλά λίπη αρχίζουν να δημιουργούν χοληστερόλη και ετοιμάζονται να απεκκριθούν, ωστόσο όταν υπάρχει απόφραξη του λεμφικού συστήματος, η διαδικασία αποτυγχάνει.

Όταν το λεμφικό σύστημα επηρεάζεται εξαιτίας του μπλοκαρισμένου GALT, πολλά προβλήματα υγείας μπορεί να προκληθούν όπως:

 • περίσσεια κοιλιακού λίπους,
 • προβλήματα αποβολής,
 • φούσκωμα,
 • πρήξιμο στο στήθος,
 • πρησμένα άκρα,
 • αίσθηση φαγούρας,
 • πονοκεφάλους,
 • ερεθισμός του δέρματος,
 • ευαισθησία,
 • ειδικά σε γυναίκες κατά τη διάρκεια έμμηνου κύκλου τους,
 • υπερευαισθησία και δυσκαμψία των αρθρώσεων.

Καταβεβλημένο Ήπαρ

Ο κύριος λόγος για τον οποίο οι τοξίνες καταλήγουν στη ροή του αίματος είναι η υπερφόρτωση χολής και τοξινών στο ήπαρ. Όταν συμβαίνει αυτό, οι τοξίνες φτάνουν τα κύτταρα λίπους και προσκολλούνται για χρόνια μέσα, προκαλώντας οξείδωση και εκφύλιση κυττάρου.

Μπορούν να φτάσουν ακόμα και σε ολόκληρους λιπώδεις ιστούς του σώματος, και στον εγκέφαλο, όπου μετατρέπονται σε νευροτοξίνες και προκαλούν γνωστικές διαταραχές και προβλήματα στην υγεία.
Δείτε και Η υγιεία είναι στο αίμα μας!

Το να κάψετε περισσότερο λίπος.. σημαίνει πως καίτε περισσότερες τοξίνες

Η Ayurveda εστιάζει στο να κάψει το σωματικό λίπος. Όταν το σώμα αρχίζει να καίει το λίπος στην πραγματικότητα αποβάλλει τα τοξικά λίπη. Το σώμα σας είναι σε θέση να κάψει εύκολα το λίπος όταν το νευρικό σας σύστημα είναι απαλλαγμένο από το άγχος.

Μεταξύ όλων των άλλων παραγόντων που συμβάλλουν στο σωστό κάψιμο λίπους είναι, ο γενικός τρόπος ζωής και συνηθειών. Η ικανότητα του σώματός σας να κάψει λίπος και να αποτοξινώσει τον οργανισμό ρυθμίζεται από τη πεπτική οδό, τη λέμφο και τη ροή της χολής σας.
Δείτε και Μέθοδοι καθαρισμού οργάνων και η σειρά που είναι καλύτερο να γίνονται

Απέκκριση

Θα πρέπει να γνωρίζετε τις διατροφικές σας συνήθειες διότι αν τρώτε ανθυγιεινά, και είστε συνεχώς αγχωμένοι, θα επηρεάσει την λειτουργία των λαχνών και την κινητικότητα του εντέρου σας. Το συνεχές στρες έχει τη δυνατότητα να στεγνώνει τις εντερικές βλεννώδεις μεμβράνες, κατάσταση που θα οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα.

Η περίσσεια βλέννη μπορεί να σημαίνει πως τα κόπρανά σας είναι φυσιολογικά, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είστε υγιείς, για να μην αναφέρουμε και τη δυσάρεστη αίσθηση φουσκώματος.

Θα πρέπει να κάνετε κάτι έτσι και παρατηρήσετε βλέννη στα κόπρανα σας, γιατί αν δεν λύσετε αυτό το πρόβλημα, οι λάχνες θα υπερφορτωθούν και θα εγκλωβιστεί περίσσεια βλέννα.
Δείτε 22 ανθυγιεινές τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε και οι εναλλακτικές τους 
και Σημάδια στο σώμα σας που αποκαλύπτουν στρες – Τι να προσέξετε!

Αυτές οι τοξίνες τελικά θα πάνε πίσω στο συκώτι, όπου θα επηρεάσουν τη φυσιολογική ανοσολογική απόκριση και την εντερική υγεία σας. Οι λάχνες δεν πρέπει να είναι πάρα πολύ υγρές ή πολύ ξηρές, αν θέλετε να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα.

Ακόμα και το να διατηρήσετε τη σωστή ισορροπία είναι δύσκολο και ευαίσθητο, θα πρέπει όμως τουλάχιστον να το προσπαθήσετε. Εκτός από το στρες, υπάρχουν και άλλοι ορισμένοι παράγοντες που θέτουν σε κίνδυνο τις λάχνες όπως: ο καφές, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα πρόσθετα τροφίμων, τα αεριούχα ποτά και τα όξινα επίπεδα pH.
Δείτε Οι επτά πιο επεξεργασμένες και ανθυγιεινές τροφές 
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΙΝΟΥΜΕ σκευάσματα τύπου COLA

και Σούπερ υγιεινή δίαιτα με όξινες και αλκαλικές τροφές στη θαυματουργή διατροφή pH

Αλλεργίες Τροφίμων και Αδυναμία Απορρόφησης «καλών» Λιπών

Όταν οι λάχνες και οι λεμφαδένες έχουν φτάσει στον κορεσμό, το σώμα δεν είναι σε θέση να απορροφήσει τα καλά λίπη. Αυτή είναι η κύρια αιτία για τις δυσανεξίες στο σιτάρι, στα γαλακτοκομικά και στη σόγια. Το σώμα δεν μπορεί να αφομοιώσει αυτά τα τρόφιμα και παράγει περίσσεια βλέννα.
Δείτε και Τροφική δυσανεξία: Πώς αντιδρά ο οργανισμός.

Η περίσσεια βλέννα στα έντερα και η μη διάσπαση της γλουτένης ερεθίζει τα εντερικά τοιχώματα και διεγείρει τη παραγωγή βλέννας. Αυτό επηρεάζει τη λειτουργία του εντερικού τοιχώματος σας στο να παρέχει ένα φράγμα για την υγεία του σώματος.
Δείτε και Γλουτένη και δυσανεξία. 
Πως θα καταλάβετε εάν έχετε δυσανεξία στη γλουτένη. Κάντε το τεστ

Μπορείτε να αντιληφθείτε ότι κάτι δεν πάει καλά με την αποτοξίνωση και τις αφομοιωτικές οδούς όταν έχετε δυσκοιλιότητα ή υδαρή κόπρανα. Μπορείτε επίσης να παρατηρήσετε ότι η ροή της χολής σας έχει επηρεαστεί εάν νιώθετε σαν βαριά γεύματα να έχουν κολλήσει στο στομάχι σας. Αν συμβαίνει αυτό, θα είστε πιο επιρρεπής στο να συσσωρεύετε τοξικά λίπη στο σώμα σας, αλλά ευτυχώς μπορείτε να θεραπεύσετε αυτή τη διαταραχή χρησιμοποιώντας απλές μεθόδους.

Η Αγιουρβέδα σας βοηθά να προστατεύσετε το εντερικό τοίχωμα, συμβάλλει στη κινητικότητα της χολής και του ήπατος και ξεπλένει το λεμφικό σύστημα.

Το μονοπάτι των τοξικών λιπών

Προκειμένου να διατηρηθεί η υγεία σε βέλτιστο επίπεδο, η βέλτιστη ροή χολής είναι απαραίτητη. Η χολή έχει το ρόλο του ανταποκριτή του ανοσοποιητικού συστήματος στο πεπτικό σύστημα.

Με την κατανάλωση λιπών, η χολή συλλέγει τις χημικές ουσίες που βλάπτουν την υγεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, διότι μετά η χολή έχει την ικανότητα να εξαλείψει τις τοξίνες.

Από την άλλη πλευρά, αν δεν καταναλώσετε τροφές πλούσιες σε ίνες, περίπου το 94% της χολής πηγαίνει πίσω στο ήπαρ και περνά μέσα από μια διαδικασία ανακύκλωσης. Αυτό κατακλύζει το συκώτι και έτσι αποτυγχάνει να επεξεργαστεί τα τοξικά λίπη.
Δείτε και Αυξήστε τις φυτικές ίνες με 10 τροφές.

Τελικά, το ήπαρ θα υποστεί συμφόρηση και η χολή θα γίνει λασπώδης. Αυτός είναι και ο λόγος που το σώμα σας δεν μπορεί να επεξεργαστεί το ζουμερό χάμπουργκερ ή τα λιπώδη γεύματα. Η χολή αποτυγχάνει να ρυθμίσει τα στομαχικά οξέα τα οποία τείνουν να εισχωρούν στο λεπτό έντερο διότι γίνεται παχύρρευστη.

Οι λάχνες γίνονται ευερέθιστες και το σώμα παράγει περισσότερη βλέννα. Μετά από λίγο, η χολή γίνεται τόσο παχύρρευστη που εμποδίζει την κυκλοφορία των παγκρεατικών ενζύμων στο λεπτό έντερο.

Όταν ο αγωγός παθαίνει συμφόρηση, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε πεπτικά προβλήματα αφού το πάγκρεας και η χοληδόχος κύστη χρησιμοποιούν τον ίδιο αγωγό.
Δείτε και Πεπτικά ένζυμα και ασθένειες
Ενζυματική, η έξυπνη διατροφή. 

«Τροφή»:

Καθόλου, μα καθόλου τυχαία δεν επιμένω να αποτοξινώνετε συκώτι και χολή!! Και βέβαια το πλέον ειδικό βότανο είναι το γαϊδουράγκαθο! Κατά την ταπεινή μου άποψη θα έπρεπε να ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ η χρήση του ακόμη και από τους γιατρούς, αν θέλουμε να μιλάμε για καλή υγιεία!

Σας το προτείνω, λοιπόν, ως ΦΥΣΙΚΟ συμπλήρωμα διατροφής, για ενισχυμένη δράση και για αποτοξίνωση από πέτρες, άμμο, λάσπη και όλα τα δηλητήρια και του συκωτιού και της χολής: Μια από τις δράσεις του βοτάνου αυτού είναι η αύξηση της διαλυτότητας της χολής, εμποδίζοντας τη στασιμότητά της και κατά συνέπεια την πιθανότητα σχηματισμού πέτρας στη χοληδόχο κύστη.

Χορηγείται σε όλα τα προβλήματα της χοληδόχου κύστης, καθώς αυξάνει την έκκριση και την ροή της χολής από το ήπαρ και της χοληδόχου κύστης. Επιπροσθέτως μπορεί να βοηθήσει, πέραν από την πρόληψη ΚΑΙ την αντιμετώπιση των χολόλιθων, καθώς, όπως προαναφέρθηκε, έχει την ιδιότητα να αυξάνει τη διαλυτότητα της χολής.

Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελία, επικοινωνήστε στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com

Δείτε ακόμη: Καθαρίστε συκώτι και χολή με αυτή την απλή συνταγή 

Ρόφημα για ήπιο καθαρισμό της χολής από πέτρες και λάσπη 

Καθαρισμός της χολής και του ήπατος από πέτρες και άμμο. 

Μήπως έχετε πέτρες στη χολή; Συμπτώματα, διατροφή και θεραπεία 

Χολόλιθοι: Πως σχηματίζονται και πως να τους διαλύσετε φυσικά

Πηγή: allabouthealthyfood.com
Παρακαλώ πιθανή αναδημοσίευση να γίνεται με ρητή αναφορά στα:
Επιμέλεια/Μετάφραση: AdRianna Gkika για τα proionta-tis-fisis.com


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *