Αποτοξινώστε & βελτιώστε το λεμφικό σύστημα για σώμα ισορροπημένο

apotoxinoste-kai-veltioste-to-lemfiko-systima-gia-soma-isorropimeno

Αποτοξινώστε & βελτιώστε το λεμφικό σύστημα για σώμα ισορροπημένο

Πότε ήταν η τελευταία φορά που αποτοξινώσατε το λεμφικό σας σύστημα;
Το λεμφικό σύστημα ενεργεί ως ένα σύστημα λυμάτων για κάθε μεταβολική τοξίνη, και είναι ακόμη πιο ενεργό όταν το σώμα αντιμετωπίζει βαριές ασθένειες.

Οι λεμφαδένες μας, απελευθερώνουν αντισώματα που εξαλείφουν μικροσκοπικούς «εχθρούς», από αλλεργιογόνα μέχρι καρκινικά κύτταρα και καθαρίζουν τη λέμφο. Τα ανθρώπινα σώματα έχουν περισσότερη λέμφο απ΄ ότι αίμα, αλλά σε αντίθεση με το αίμα μας, δεν υπάρχει καμία ώθηση που θα κινηθεί γύρω από τη λέμφο.

Όταν η λέμφος αποτυγχάνει να κινηθεί έξω από τους μικροσκοπικούς λεμφαδένες μέσω των αγωγών στα νεφρά και το ήπαρ, λειτουργεί σαν μια φραγμένη γραμμή υπονόμων. Έτσι οι λεμφαδένες αυτοί μολύνονται, και ως επακόλουθο να παρουσιαστεί αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ως «πρησμένοι αδένες».

Να θυμάστε ότι οι λεμφαδένες δεν είναι αδένες, ωστόσο το μολυσμένο λεμφικό υγρό προκαλεί σίγουρα μια σειρά προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων μερικών ασθενειών απειλητικών για τη ζωή.

Εάν ξοδεύετε πολλές ώρες καθισμένοι στην αναπαυτική σας καρέκλα, είναι πιθανότερο να παρουσιάσετε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας. Μπορεί να τρώτε υγιεινά και να μην βλέπετε πολύ τηλεόραση, αλλά εάν έχετε μια δουλειά γραφείου που περιλαμβάνει τη χρήση ενός υπολογιστή, ακόμα διατηρείτε έναν καθιστικό τρόπο ζωής.

Ανεπαρκής σωματική δραστηριότητα ή η έλλειψη άσκησης είναι επίσης ένα σοβαρό ζήτημα. Η φυσική άσκηση οποιουδήποτε είδους θα ωφελήσει τόσο την πνευμονική όσο και την μυϊκή υγεία σας. Το λεμφικό σύστημα χρειάζεται λοιπόν και την υποστηριξή σας.

Δείτε Καθιστική ζωή και επιπτώσεις στα ζωτικά μας όργανα
και Πως επηρεάζει η άσκηση χοληστερίνη, πίεση & καρδιαγγειακό σύστημα

Το να βάλετε τους λεμφαδένες σε κίνηση είναι πολύ σημαντικό για τις γυναίκες που φορούν σουτιέν με ενίσχυση και χρησιμοποιούν αποσμητικά που περιέχουν αλουμίνιο. Οι τοξίνες, όπως το αλουμίνιο, καταλήγουν σε λεμφαδένες όπως αυτοί που βρίσκονται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος σας στην περιοχή της μασχάλης.

Δείτε Αποσμητικά και Ανθιδρωτικά… δηλητήρια και λύσεις! 
και Αλουμίνιο και επιπτώσεις στην υγιεία. 

Με άλλα λόγια, τα άτομα που καταναλώνουν επεξεργασμένα τρόφιμα, αναψυκτικά, αλκοόλ, και εκείνοι που αγαπούν πραγματικά να κάθονται κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας έχουν μειωμένο ανοσοποιητικό, συμπεριλαμβανομένων του φραγμένου λεμφικού υγρού με τοξίνες, που πρέπει να καθαριστεί και να αφαιρεθεί μέσω των νεφρών.

Θυμηθείτε, η καθιστική ζωή σκοτώνει ακόμη και τα πιο συνειδητά υγιή άτομα που τρώνε καλά και φροντίζουν την υγεία τους. 
Δείτε Οι επτά πιο επεξεργασμένες και ανθυγιεινές τροφές 
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΙΝΟΥΜΕ σκευάσματα τύπου COLA. 
Όλη η αλήθεια για το αλκοόλ και τις επιπτώσεις του

Οι καλύτερες μέθοδοι για να μετακινήσετε το λεμφικό υγρό

Το να χοροπηδάτε, ναι, καλά διαβάσατε, το να χοροπηδάτε. είναι εξαιρετικό για το σκοπό αυτό, και βοηθά τα νεφρά και άλλα ζωτικά όργανα να καθαρίσουν το υγρό. Βρείτε ένα τραμπολίνο με χαμηλό κόστος. Είναι κάτι σαν ένα μίνι-τραμπολίνο που είναι περίπου 4 πόδια σε διάμετρο.

Βρίσκεται κοντά στο έδαφος, έτσι απλά θα πρέπει να ανεβείτε και να αναπηδήσετε το σώμα σας για 10-15 λεπτά. Μπορείτε να το κάνετε αυτό και σε εξωτερικούς χώρους.

Βρείτε κάτι για να κρατιέστε, αν ανησυχείτε για την ισορροπία σας, και απλά πηδήξτε. Τόσο απλά. Κάθε φορά που προβαίνετε σε αναπήδηση στον αέρα, αυξάνετε τη βαρυτική έλξη στο λεμφικό υγρό.

Είναι ακόμα καλύτερα αν μπορείτε να εκτελέσετε μία πιο δύσκολη δραστηριότητα, όπως τα άλματα σε σχοινί ή παιχνίδι μπάσκετ ακόμη και στο μισό γήπεδο, τένις ή σκουός. Τα υγρά στους λεμφαδένες σας θα κινηθούν σαν τρελά, και το σώμα σας θα είναι πιο ικανό να αποβάλει τις τοξίνες.

Κάθε δραστηριότητα που περιλαμβάνει άλμα και τρέξιμο είναι καλή για το σκοπό αυτό.

Η επιτόπου αναπήδηση συνιστάται για όσους έχουν δουλειά γραφείου και δεν έχουν χρόνο να απολαύσουν κάποια από τις προαναφερθέντες σωματικές δραστηριότητες. Βάλτε το στο πρόγραμμά σας και ξεκινήστε την αναπήδηση πάνω-κάτω κατά τη διάρκεια διαλείμματος σας.

Σήμερα, παρότι ζούμε σε μια εποχή υπέρ-άσκησης, οι ειδικοί σε θέματα υγείας εξακολουθούν να προτιμούν και να τονίζουν τα οφέλη του περπατήματος, όταν πρόκειται για την κίνηση της λέμφου. Και όχι, δεν εννοούμε τον περίπατό για ψώνια, αλλά περιπάτους σε εγρήγορση στη φύση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της νόσου του Alzheimer και την άνοια.
Δείτε και Το περπάτημα μπορεί και προλαμβάνει σωρεία ασθενειών 

Κάντε το σε εξωτερικούς χώρους και απολαύσετε τη φύση σε όλο της το μεγαλείο. Θα μπορούσε να είναι στο πάρκο ή στο δάσος, κοντά σε μια λίμνη ή στον ωκεανό. Ο φρέσκος καθαρός αέρας θα κάνει θαύματα για εσάς. Η Αγιουρβέδα λέει ότι η φύση είναι καλή για εμάς.

Το να περπατάτε για 20 λεπτά ή περισσότερο, γύρω στις τέσσερις φορές την εβδομάδα είναι υπέροχο. Ξεκινήστε με όποιο ρυθμό μπορείτε, μέχρι να αυξήσετε την ένταση κάθε φορά που μπορείτε να κάνετε. (Έχουμε τονίσει πολλές φορές πως το ιδανικό περπάτημα είναι όταν λαχανιάζουμε μεν, χωρίς να μας κόβεται η ανάσα δε).

Εφόσον μεγάλος αριθμός των λεμφαδένων σας βρίσκονται στο πάνω μέρος του σώματος σας, τις μασχάλες, το λαιμό ή τους ώμους, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κινείτε τα χέρια σας περισσότερο από το συνηθισμένο.

Το περπάτημα είναι περισσότερο μια δραστηριότητα που έχει να κάνει με το βάρος. Η βαρύτητα κινεί τη λέμφο σας κάθε φορά που περπατάτε σε εγρήγορση και αναπηδάτε και λίγο. Επιπλέον, το ξαφνικό σταμάτημα κάθε βήματος με ολόκληρο το βάρος σας προκαλεί μια επιπλέον βαρυτική έλξη, και φέρνει προς τα κάτω τη λέμφο.

Επίσης το μασάζ μπορεί να σας βοηθήσει πολύ.

Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά ένα καλό μασάζ, μπορείτε ακόμα να αναπηδάτε και να περπατάτε.

Πίνετε άφθονο καθαρό νερό και να δώσετε στα νεφρά και στο συκώτι σας ένα χέρι βοηθείας για την εξάλειψη των τοξινών στο λεμφικό υγρό από το σύστημά σας.
Δείτε και Νεφρά: Καθαρίστε τα… φίλτρα σας
Κανείς δεν μπορεί να είναι υγιής χωρίς ένα δυνατό & καθαρό συκώτι

και φυσικά όταν λέμε να πίνετε πολύ νερό, δεν εννοούμε αυτό που πρέπει ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΏΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΙΛΤΡΆΡΕΙ και που χρειάζεται να δουλεύουν υπερωρία τα νεφρά και το συκώτι για να καθαρίσουν: Νερό – Δηλητήριο σε όλη την Ελλάδα. (Στο τέλος αυτού του άρθρου, θα δείτε και την λύση που εμπιστεύομαι, χρησιμοποιώ και σας προτείνω)

apotoxinoste-kai-veltioste-to-lemfiko-systima-gia-soma-isorropimeno

Σημάδια, ότι το λεμφικό σύστημα σας μπορεί να χρειάζεται κάποια βοήθεια, περιλαμβάνουν:

πονοκέφαλοι, νωθρότητα, φλεγμονές, κακή πέψη, συσσώρευση βλεννών, και γενική ακαμψία.

Ενώ η άσκηση, ακόμα και ντους με ζεστό νερό και το μασάζ μπορούν όλοι να τονώσει τη ροή της λέμφου, δεν πρέπει να αγνοηθούν και ορισμένες επιλογές τροφίμων.

1. Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή είναι από τα αποτοξινωτικά τρόφιμα που μπορείτε να φάτε, ειδικά λεμόνια, λάιμ, πορτοκάλια, μανταρίνια και γκρέιπφρουτ. Αυτά τα όλα τα φρούτα έχουν ισχυρά ένζυμα, μαζί με βιταμίνη C, που ωθούν το σώμα και να διατηρήσει την ροή της πέψης.

Απολαύστε ένα με τρία από αυτά καθημερινά, είτε πρόκειται για ολόκληρο το φρούτο ως μέρος ενός γεύματος ή σνακ, είτε για το χυμό τους αραιωμένο σε νερό ή σε σαλάτες ή ορεκτικά ή ως μέρος φρούτων που χρησιμοποιείτε σε smoothies. Να είστε βέβαιοι ότι είναι βιολογικά, δεδομένου ότι πολλές τοξικές χημικές ουσίες βρίσκονται στις φλούδες.

Τα εσπεριδοειδή είναι επίσης ωφέλιμα και για το συκώτι σας, έτσι είναι ακριβώς τα καταλληλότερα που χρειάζεστε στην προσπάθειά σας να κρατήσετε το σώμα σας σε ομαλή λειτουργία.
Το αγαπημένο μας είναι το λεμονόνερο: Το λεμονόνερο και τα εκπληκτικά οφέλη του στην υγεία μας!!
Τα μανταρίνια όμως δεν πάνε πίσω: Το μανταρίνι και τα βαρέα μέταλλα!

2. Μούρα

Τα μούρα, ειδικά τα κράνμπμερι, είναι πλούσια σε αποτοξινωτικά οφέλη που καθαρίζουν το σύστημα ενώ ταυτόχρονα, ενυδατώνουν και βελτιώνουν την υγιή ροή της λέμφου. Δεδομένου ότι το λεμφικό βοηθά στο φιλτράρισμα των τοξινών του σώματος, είναι σημαντικό να τρώτε τροφές με αντι-βακτηριακή οφέλη όπως τα cranberries.

Φυσικά και τα υπόλοιπα μούρα είναι επίσης εξαιρετικά, γι` αυτό επιλέξτε όποιο από αυτά μπορείτε και φροντίστε να τα απολαμβάνετε καθημερινά.
Δείτε και Ωφέλιμα μούρα που πρέπει να τρώμε κάθε μέρα 
Μούρα – Πολύχρωμος θρεπτικός θησαυρός – Ιδιότητες και χρήσεις

3. Πρασινάδες

Τα πράσινα τρόφιμα αφαιρούν τις επιβλαβείς χημικές ουσίες και τις τοξίνες από το σώμα μας που συναντάμε καθημερινά, ενώ ταυτόχρονα θρέφουν τα κύτταρά μας ώστε να συμβάλλουν στην αποτοξίνωση με τον τρόπο που το σώμα μας θέλει.

Παρέχουν επίσης διατροφική στήριξη με τα θρεπτικά στοιχεία τους, όπως, βιταμίνες A, C, και Κ, μαζί με σίδηρο, μαγνήσιο, βιταμίνες Β, και πρωτεΐνη. Τα πράσινα λαχανικά είναι επίσης μια καλή πηγή χλωροφύλλης, το καλύτερο καθαριστικό της φύσης.
Δείτε Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: πολύτιμα για τον οργανισμό μας!
και Φουλ στα πράσινα – Βάλτε στο πιάτο σας τη χλωροφύλλη!

4. Ηλιόσποροι και κολοκυθόσποροι

Αυτοί οι σπόροι παρέχουν μαγνήσιο που υποστηρίζει το νευρικό σύστημα, υγιεινά λίπη που λιπαίνουν το σώμα και συντελούν στην προώθηση της ροής της λέμφου.

Μπορούν επίσης να βοηθήσουν να καθαριστεί το πεπτικό σύστημα από τις τοξίνες μέσω των ινών τους, καθώς κρατούν το σώμα σας μακρυά από τη συσσώρευση των τοξινών οι οποίες μπορούν να μπλοκάρουν τη λέμφο λόγω της αργής πέψης.
Δείτε 7 λόγοι για να τρώμε ηλιόσπορους καθημερινά! 
Κολοκυθόσποροι οι ευεργετικοί!
και Υγεία: πολύτιμο μαγνήσιο!

5. Chia, σπόροι κάνναβης και λιναρόσπορος

 Όπως οι σπόροι κολοκύθας και οι ηλιόσποροι, έτσι και αυτοί οι σπόροι είναι πλούσιοι σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι ότι καλλίτερο για τη ροή λέμφου. Οι ίνες τους επίσης, διατηρούν ομαλές τις διαδικασίες του σώματος, έτσι η λέμφος κινείται και ρέει με φυσικό τρόπο, το οποίο θα βοηθήσει και την καρδιά σας να παραμείνει υγιής.

Απολαύστε τους στο πλιγούρι βρώμης ή πασπαλίστε τους επάνω σε ένα smoothie. Τα υγιεινά λιπαρά, όπως αυτά, επίσης θα βοηθήσουν το σώμα σας να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά από άλλες τροφές που το λεμφικό σύστημα χρειάζεται για να λειτουργεί σωστά.
Δείτε Chia: Η super τροφή που πρέπει να δοκιμάσετε! 
Κάνναβη: Το απαγορευμένο θαυματουργό φάρμακο κατά του καρκίνου 
Τα μεγάλα οφέλη του λιναρόσπορου!

Βέβαια, εδώ η μαγική ουσία εδώ είναι τα πραγματικά πολύτιμα ωμέγα 3: ω 3 «βόμβες» υγείας!

6. Βότανα και Μπαχαρικά

 Όλα τα βότανα και τα μπαχαρικά είναι εκπληκτικά για τον καθαρισμό του σώματος. Ο κουρκουμάς, το τζίντζερ, η κανέλα, το κάρδαμο, το κόλιανδρο, και το μαύρο πιπέρι είναι μερικά από τα καλύτερα.

Αυτά τα τρόφιμα περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικά που ωφελούν τον εγκέφαλο και μπορούν, επίσης, να βοηθήσουν και το πεπτικό σύστημα να λειτουργεί καλά, κάτι που ωφελεί τη ροή της λέμφου. Το σκόρδο είναι ένα ακόμη ισχυρό και πικάντικο τρόφιμο το οποίο επίσης έχει τα ίδια οφέλη.
Δείτε και Κουρκουμάς: Μια βόμβα υγείας!

7. Φύκια και άλγη

 Η σπιρουλίνα, τα φύκια kelp, το nori, τα φύκια A.F.A., η χλωρέλλα, και τα dulse (Κόκκινα φύκια) είναι τύποι φυκιών και αλγών που, το σώμα μας, τα λατρεύει.

Δεν είναι μόνο ότι καθαρίζουν τον οργανισμό, αλλά διαθέτουν επίσης εξαιρετικά θρεπτικά συστατικά και μάλιστα συμπυκνωμένα, παρέχοντας υψηλές ποσότητες σιδήρου, Ωμέγα 3, βιταμίνης Α, πρωτεΐνης, μαγνησίου, βιταμινών Β, ιωδίου (εάν είναι θαλάσσης), και χλωροφύλλης.

Προσπαθήστε οπωσδήποτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού κάποιου από αυτά στη διατροφή σας. Μπορείτε να τα καταναλώσετε μαζί με τα smoothies σας.
Δείτε και Σπιρουλίνα – Πηγή σωστής διατροφής!
Γαλαζοπράσινα φύκια (A.F.A.) – Η πρώτη μορφή ζωής και αυτοίασης!

«Τροφή»: Ιδανικά έχω να σας προτείνω τα ΑΓΡΙΑ γαλαζοπράσινα φύκια (A.F.A.) τα οποία περιέχουν: 

Τα διαθέτω ως πιστοποιημένο συμπλήρωμα διατροφής, ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας. 

Για περισσότερα στοιχεία και αγορά επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Μην ξεχνάτε να πίνετε άφθονο ΚΑΘΑΡΌ νερό, ακόμη και χυμούς λαχανικών, αν έχετε πρόσβαση σε έναν αποχυμωτή. Αυτά ενυδατώνουν το σώμα, ώστε να διατηρήσει τα πράγματα κινούνται με τον τρόπο που αυτό προτιμά.

Μην αφήνετε την υγεία σας να υποφέρει από κακές επιλογές τρόπου ζωής και διατροφής. Αξίζετε την ευκαιρία να αισθάνεστε καλά, όσο είναι απολύτως δυνατόν, έτσι σηκωθείτε και κινηθείτε (ασκηθείτε) καθημερινά, δοκιμάστε κάποια γιόγκα, φροντίστε να πάρετε λίγο καθαρό αέρα, να απολαύστε ένα ζεστό ντους, και να καταναλώνετε αρκετά από τα παραπάνω τρόφιμα!

Στοιχεία από:
www.naturalcuresandhomeremedies.com/

www.onegreenplanet.org
Τυχόν αναδημοσίευση, παρακαλώ να συνοδεύεται από:
Επιμέλεια/Απόδοσή: proionta-tis-fisis.com


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.