Απλοί τρόποι για να σταματήσετε την ακμή φυσικά

aploi-tropoi-gia-na-stamatisete-tin-akmi-fisika

Η ακμή μπορεί να είναι μια οδυνηρή κατάσταση τόσο αισθητικά όσο και ψυχολογικά.
Επηρεάζει το 85% περίπου του πληθυσμού σε δεδομένη στιγμή της ζωής, συμπεριλαμβανομένων και των ενηλίκων.

Οι περισσότεροι έφηβοι παρουσιάζουν ακμή η οποία μπορεί να εμφανιστεί στο πρόσωπο, στο λαιμό, στην πλάτη ή στο στήθος.
Η πρόκληση βρίσκεται φυσικά στο πως να τη θεραπεύσει κανείς αποτελεσματικά χωρίς να επιβαρύνει την υγεία του σε κάποιο άλλο τομέα.

Συμβατικές θεραπείες για την ακμή
Η συνήθης στρατηγική για την αντιμετώπιση της ακμής είναι η λήψη αντιβιοτικών.
Ο παράγοντας που προκαλεί τη φλεγμονή στο πρόσωπο είναι ένα βακτηρίδιο που ονομάζεται propionobacterium acnes.
Το συγκεκριμένο βακτηρίδιο μπορεί να βρεθεί στο δέρμα του καθενός. Η εξάρσεις της ακμής προκύπτουν όταν τα βακτηρίδια κλείσουν τους πόρους του δέρματος οπότε προκαλείται φλεγμονή.

Τα αντιβιοτικά είναι πολύ αποτελεσματικά στην εξαφάνιση της ακμής. Άλλες συμβατικές θεραπείες περιλαμβάνουν την εφαρμογή τοπικών ουσιών όπως το benzyl peroxide ή σε πιο ανθεκτικές και βαριές μορφές την ισοτρετινοΐνη (Roaccutane).
Η συγκεκριμένη ουσία συνοδεύεται από σημαντικές παρενέργειες και πρόκειται για το μόνο φάρμακο που ανήκει στην κατηγορία Χ. Επιφέρει δηλαδή γενετικές ανωμαλίες στο 100% των περιπτώσεων. Από το 2002 επιβάλλεται τεστ κύησης πριν σας συνταγογραφηθεί το συγκεκριμένο φάρμακο..

Παρόλο που αυτές οι θεραπείες έχουν αποτελέσματα, είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσει κανείς ότι ΔΕΝ αντιμετωπίζουν σε καμία περίπτωση την πραγματική αιτία της ακμής και μπορούν να επιβαρύνουν σημαντικά τον οργανισμό.

Πώς να αντιμετωπίσετε την πραγματική αιτία της ακμής
Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να εξαλείψουμε τον πραγματικό λόγο που τα βακτηρίδια καταλήγουν να προκαλούν τις βλάβες της ακμής. Ευτυχώς υπάρχουν πολύ απλές προσεγγίσεις που επιτυγχάνουν το στόχο και είναι αποτελεσματικές σε όλες τις περιπτώσεις.
Οι περισσότεροι ειδικοί θα σας πουν ότι η διατροφή δεν παίζει σημαντικό ρόλο στην ακμή. Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο αναληθές!
Είναι πλέον προφανές ότι η διατροφή είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την αποτελεσματική διαχείριση της ακμής.

Αν έχετε προδιάθεση για ακμή και καταναλώνετε τροφές που ανεβάζουν τα επίπεδα της ινσουλίνης στο αίμα σας τότε θα αποκτήσετε ακμή.
Αυτό συμβαίνει γιατί όταν τρώτε επεξεργασμένους υδατάνθρακες και ζάχαρη προκαλείται αύξηση των επιπέδων της ινσουλίνης στο αίμα και ενός παράγοντα που λέγεται IGF-1 (insulin-like growth factor) στο σώμα σας.
Έτσι προκαλείται υπερβολική αύξηση ανδρικών ορμονών, οι οποίες στη συνέχεια προκαλούν αυξημένη έκκριση σμήγματος. Η αυξημένη έκκριση σμήγματος προωθεί την ανάπτυξη των βακτηριδίων που δημιουργούν την ακμή.

Επομένως, η απλή λύση είναι να μειώσετε δραστικά την ποσότητα των τροφών που αυξάνουν την έκκριση ινσουλίνης στο σώμα σας. Οι κύριοι υπαίτιοι είναι τα σάκχαρα και όλοι οι υδατάνθρακες που μετατρέπονται άμεσα σε ζάχαρη. Αυτό περιλαμβάνει τροφές όπως:

• Ψωμί
• Δημητριακά
• Μακαρόνια
• Ρύζι
• Πατάτες
• Καλαμπόκι

Η συνήθης σύγχυση προέρχεται από το γεγονός ότι ο κόσμος νομίζει ότι τα συγκεκριμένα τρόφιμα, αν είναι ολικής αλέσεως ή βιολογικά, είναι υγιεινά. Επιπλέον πολλοί πιστεύουν ότι το καλαμπόκι είναι λαχανικό, ενώ στην πραγματικότητα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και θα πρέπει να αποφεύγεται.

Θα πρέπει να αντικατασταθεί η ζάχαρη και οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες με υδατάνθρακες που προέρχονται από λαχανικά.
Υπάρχουν βέβαια τρόποι να φάμε αυτές τις τροφές χωρίς να τις διαγράψουμε πλήρως από τη διατροφή μας. Π.χ να τρώμε τα μακαρόνια και το ρύζι μας al dente (όχι παραβρασμένα) σε μικρές πάντα ποσότητες.

Επιπλέον παράγοντες στη θεραπεία της ακμής
Αποκαταστείστε τη φυσιολογική ισορροπία της βακτηριδιακής χλωρίδας του οργανισμού – Αν έχετε λάβει αντιβιοτικά είναι πολύ σημαντικό να πάρετε προβιοτικά συμπληρώματα. Πρόκειται για συμπληρώματα που περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις καλών, δηλ. απαραίτητων βακτηριδίων. Τα αντιβιοτικά δεν ξεχωρίζουν τα παθογόνα από τα απαραίτητα βακτηρίδια και αλλοιώνουν την ισορροπία με αποτέλεσμα παθογόνοι μικροοργανισμοί να αναπτύσσονται πιο εύκολα.
Δείτε: Η μεγάλη απάτη του παγκοσμιο-ποιημένου διατροφικού κώδικα (Codex Alimentarius), για καθολικό πόλεμο ενάντια σε όλα τα μικρόβια.
ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ-Τα βακτηρίδια πού είναι υπέρ της ζωής!
Πως να αποκαταστήσετε την υγιή εντερική χλωρίδα, μετά την λήψη αντιβιοτικών.

Ιδιαίτερα αν είστε γυναίκα είναι πολύ εύκολα να αναπτύξετε μύκητες οι οποίοι είναι δύσκολο να θεραπευτούν στη συνέχεια. Οι ζάχαρη και οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες θρέφουν και ενισχύουν τους παθογόνους μικροοργανισμούς.

Βελτιστοποιήστε τα επίπεδα τις βιταμίνης D – Η βιταμίνη D είναι πολύ σημαντική για την απόκτηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος και για τον έλεγχο σχεδόν κάθε τύπου λοιμώξεως. Ο καλύτερος τρόπος να βελτιώσετε τα επίπεδα αυτής της ζωτικής βιταμίνης είναι η έκθεση καθημερινά στον ήλιο 10-20 λεπτά του 40% της επιφάνειας του σώματος μας.Η έκθεση αυτή θα μας εξασφάλιζε μέχρι 20.000 IU βιταμίνης D. Δεν πρέπει να εκτιθέμεθα στον ήλιο πέραν του σημείου που το δέρμα μας αρχίζει αν προσλαμβάνει ένα ελαφρύ ροζ χρώμα.
Δείτε: Βιταμίνη D, ο Σημαντικότερος Παράγοντας για την Υγεία Μας!
Βιταμίνη D ένας εξαιρετικός σύμμαχος του ανοσοποιητικού!
Τροφές με βιταμίνη D: Οι 7 καλλίτερες φυσικές πηγές για τη διατροφή σας!

Πρόκειται για απλές στρατηγικές αντιμετώπισης της ακμής με φυσικό τρόπο οι οποίες ενισχύουν τη συνολική μας υγεία και έχουν πολύ καλά αποτελέσματα σε ένα πρόβλημα που επηρεάζει μεγ
άλο αριθμό ανθρώπων.

Εκτός όμως από την εσωτερική προσπάθεια, χρειάζεται και η εξωτερική σωστή περιποίηση! Έτσι σας προτείνω μία Βιολογική σειρά φροντίδας του δέρματος με μεγάλη ποικιλία σε φυτικά συστατικά βιολογικής γεωργίας, μοναδικά ως προς την αποτελεσματικότητά τους. Τα δραστικά αυτά συστατικά συνδυάζονται μεταξύ τους με τρόπο ώστε να σας προσφέρουν ανανεωμένη, υγιή όψη και νεανική επιδερμίδα. Ανάμεσα τους υπάρχουν και προϊόντα ενάντια στην ακμή!

Χωρίς paraben, χωρίς σιλικόνη, χωρίς συνθετικά αρώματα, χωρίς χρωστικές, χωρίς άλατα αλουμινίου.

Έτσι η “τροφή” είναι σε θέση να εγγυηθεί και για την ασφάλεια, αλλά και για την δραστικότητα τους. Όσοι ενδιαφέρεστε, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε στο μέιλ μας: life@proionta-tis-fisis.com

Δείτε ακόμη: Αντιμετωπίστε την ακμή φυσικά!


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *