Αντιμετώπιση της νόσου του Crohn: Μια διαφορετική προσέγγιση!

antimetopisi-tis-nosou-tou-crohn-mia-diaforetiki-prosengisi-ulcerative colitis

Η νόσος του Crohn/Κρον αποτελεί μια διαταραχή του πεπτικού συστήματος, μέσω της οποίας, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτιολογία, δημιουργούνται τυχαίες φλεγμονές σε οποιοδήποτε σημείο του γαστρεντερικού σωλήνα (από το στόμα μέχρι τα έντερα), δημιουργώντας συμπτώματα όπως έντονος βαθύς πονόκοιλος, διάρροια, εμετός κλπ.

Η συμβατική ιατρική μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να προσδιορίσει απόλυτα την αιτία που δημιουργούνται οι φλεγμονές, και ως εκ τούτου έχει επικεντρωθεί στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων μέσω φαρμακευτικής αγωγής, που κυμαίνεται από ήπια χαπάκια μέχρι χορήγηση ειδικής αγωγής σε ορό ενδοφλέβια.
Δείτε περισσότερα: Νόσος του Crohn: Τι είναι – Αιτίες.

Ωστόσο μπορεί να υπάρξει και άλλος δρόμος. Για όσους έχουν διαγνωσθεί με τη νόσο, η αναγνώριση των πρώτων συμπτωμάτων λίγο πριν την εκδήλωση της έξαρσης (περίοδος που ο ασθενής έχει ενεργή φλεγμονή) αποτελεί κάτι σχετικά εύκολο, μιας και ο ασθενής προσαρμόζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό με τη νόσο, ζει με αυτή, και είναι σε θέση να αναγνωρίσει κάθε σημάδι της. Κατά το πρώτο αυτό κρίσιμο διάστημα λοιπόν, μπορεί να ‘‘πολεμήσει’’ τη νόσο και μονός του απλά με μερικές απλές διορθωτικές κινήσεις, που θα τον οδηγήσουν γρηγορότερα ξανά σε ύφεση, και το κυριότερο, πιθανόν θα τον γλιτώσουν από το να πάρει με το κιλό φάρμακα με απρόβλεπτες επιπτώσεις στον οργανισμό του.

Έτσι, μπορεί να εμπλουτίσει τη διατροφή του με τρόφιμα με καταπραϋντικές ιδιότητες, ώστε να περιοριστεί η κοιλιακή δυσφορία όπως και αν εκδηλώνεται (πόνος, φούσκωμα κλπ) καθώς και με τροφές που δρουν κατά της διάρροιας (πολλές φορές καλύτερα και από το πιο δραστικό φάρμακο!) εφόσον υπάρχει και τέτοιο πρόβλημα. Κάποιες από αυτές τις τροφές μπορείτε να δείτε εδώ: Με την δύναμη της Φύσης! ΟΙ σωστές τροφές είναι …φάρμακο.

Ενδεικτικά από τα παραπάνω, αξίζει να τονιστούν τα εξαιρετικά ευεργετικά αποτελέσματα από την κατανάλωση πρόπολης σε μια μικρή ποσότητα (μισό κουταλάκι του γλυκού κατά προτίμηση με άδειο στομάχι το πρωί). Η πρόπολη είναι ουσία που παράγουν οι μέλισσες για να προστατεύουν την κυψέλη τους και μπορείτε να την προμηθευτείτε από οποιοδήποτε μαγαζί που πουλάει μέλι, κατά προτίμηση τον ίδιο τον παραγωγό. Η λήψη της γίνεται μασώντας την για κάποια ώρα έως ότου διαλυθεί τελείως μέσα στο στόμα. Μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα σε μισό κουταλάκι του γλυκού 2 με 3 φορές τη μέσα στη μέρα.
Δείτε περισσότερα για αυτό το εκπληκτικό προϊόν την Φύσης και δώρο της μέλισσας: Πρόπολη – το φυσικό αντιβιοτικό!
Διαθέτω προς πώληση πολύς καλής ποιότητος ΚΑΘΑΡΉ πρόπολη ως διατροφικό συμπλήρωμα. 

Δείτε και για την δική μας την ελληνική μαστίχα που είναι η ιδανική λύση για τα προβλήματα ολόκληρου του γαστρεντερικού συστήματος: Μαστίχα Χίου, το “Ελληνικό δάκρυ”, ασπίδα του πεπτικού !
Την οποία μαστίχα επίσης έχω καταφέρει να εξασφαλίσω για τους φίλους της «τροφής», που την χρειάζονται και ψάχνουν να βρουν με προσωπική ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΝΌΘΕΥΤΗ μαστίχα Χίου σε ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΤΙΜΗ.

Για να την αποκτήσετε επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com 

Γαστρεντερικό η Βάση της Καλής Υγείας – Προστατέψτε το

O ΛΥΚΙΣΚΟΣ (Humulus Lupulus): Ο αγνοημένος θησαυρός της Ελλάδας.

Έντερο: ο “βασιλιάς” των οργάνων!

Και μην  ξεχνάτε τα πολύτιμα προβιοτικά: ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ-Τα βακτηρίδια πού είναι υπέρ της ζωής!

Σημασία, μορφές προβιοτικών και τα τρόφιμα που τα περιέχουν

Πηγή: Νίκος Λαγάρας


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *