Αντικαταστήστε την ιβουπροφαίνη με φυσικές παυσίπονες και αντιφλεγμονώδεις λύσεις

antikatastiste-tin-ibouprofaini-me-fysikes-pafsipones-kai-antiflegmonodeis-lyseis

Αντικαταστήστε την ιβουπροφαίνη με φυσικές παυσίπονες και αντιφλεγμονώδεις λύσεις

H ιβουπροφαίνη, όπως και κάθε άλλο φάρμακο, έχει διάφορες ανεπιθύμητες παρενέργειες. Το πρόβλημα βασίζεται στην ευκολία με την οποία είμαστε σε θέση να αγοράσουμε φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, τα οποία συχνά καταναλώνουμε και σε μεγάλες ποσότητες.

Τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για έγκαιρη θεραπεία, με κατάλληλη χρονική διάρκεια και σωστές δοσολογίες. Οι κύριες επιδράσεις της ιβουπροφαίνης είναι: παυσίπονες, αντιφλεγμονώδεις και αντιπυρετικές και γι ‘αυτό το λόγο έχει τόσο μεγάλη ζήτηση.

Ως κοινωνία, έχουμε συνηθίσει απλά να αναζητούμε το σκεύασμα με τα χάπια κάθε φορά που νιώθουμε πόνο στο σώμα μας, συμπεριλαμβανομένων της αρθρίτιδας, των αθλητικών κακώσεων, του πονοκεφάλου, του πόνου στην πλάτη, της νευροπάθειας (πόνος των νεύρων), των μυϊκών κραμπών, του πυρετού και των πόνων της περιόδου για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Ακόμα συνηθίσαμε να δίνουμε παυσίπονα στα παιδιά μας από τη στιγμή της βρεφικής ηλικίας. Έχει εδραιωθεί μέσα μας η νοοτροπία ότι κάθε φορά που αισθανόμαστε πόνο θα πρέπει να αναζητούμε ένα χάπι. Απ’ την άλλη, η μια μελέτη μετά την άλλη δείχνουν ότι η υπερβολική εξάρτησή μας από αυτά είναι επικίνδυνη.
Μπορείτε να δείτε και Τα τρία πιο επικίνδυνα φάρμακα για τον πόνο.
Φάρμακα-αλόγιστη χρήση και συνέπειες: Πως να τις αποτρέψουμε 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, όσον αφορά τα φάρμακα γενικότερα, πως

ο γιατρός σας είναι αυτός που έχει τη δυνατότητα και υπευθυνότητα να σας συνταγογραφήσει το είδος του φαρμάκου που είναι κατάλληλο για την περίπτωσή σας και να σας συμβουλεύσει για το πώς να το καταναλώσετε σωστά (Χρονικό διάστημα-δοσολογία). Εναλλακτικά και ώστε να προλαμβάνετε οποιασδήποτε πιθανή αρνητική κατάσταση για την υγεία σας θα ήταν συνετό να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για τις πιθανές διαταραχές.

Όταν όμως δεν αντιμετωπίζετε ιδιαίτερα σοβαρές καταστάσεις, μπορείτε να επιλέξετε φυσικά ιάματα για να ανακουφίσετε τον πόνο με πιο παραδοσιακό τρόπο. Λάβετε υπόψη ότι ακόμη και τα φυσικά φάρμακα μπορεί να έχουν παρενέργειες, γι ‘αυτό είναι επίσης συνετό να μιλήσετε με το γιατρό σας προτού υποβληθείτε σε οποιοδήποτε είδος θεραπείας.

Τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα – ΜΣΑΦ, όπως και η ιβουπροφαίνη έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν επικίνδυνες παρενέργειες, όπως

 • κοιλιακά προβλήματα,
 • αυξημένο κίνδυνο έλκους
 • αιμορραγία στο στομάχι,
 • νεφρική βλάβη,
 • καρδιακά προβλήματα, ακόμη και
 • καρδιακή προσβολή,
 • εγκεφαλικά επεισόδια,
 • απώλεια ακοής,
 • αλλεργικές αντιδράσεις,
 • αποβολές,
 • ορμονικές ανισορροπίες,
 • ηπατική βλάβη,
 • ακόμα και θάνατο 

Μπορείτε να δείτε και Πονώ υπερβολικά. Δεν θέλω να πάρω μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη. Τι να κάνω;
Κίνδυνος καρδιακής ανακοπής από τη χρήση κοινών αναλγητικών 

Ποιες είναι οι φυσικές εναλλακτικές λύσεις;

Υπάρχουν διάφορα φυτά και φυσικές θεραπείες που μπορείτε να καταφύγετε κάθε φορά που χρειάζεστε παυσίπονη και αντιφλεγμονώδη δράση και εφόσον η υγεία σας δεν απειλείται από σοβαρό κίνδυνο.

Και φυσικά, αν δεν δείτε βελτίωση, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας το συντομότερο δυνατό.

Κουρκουμάς

Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Διατηρεί τις αρθρώσεις σας υγιείς και σε καλή κατάσταση. Μπορείτε να το βρείτε σε μορφή σκόνης καθώς και σε κάψουλα.

Αντενδείξεις: Η χρήση του δεν συνιστάται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. σε παιδιά ηλικίας κάτω των τριών ετών, αν παίρνετε φάρμακα κατά των θρόμβων του αίματος, πριν από τη χειρουργική επέμβαση ή εάν έχετε χολόλιθους.
Τα 34 φάρμακα που μπορείτε να αντικαταστήσετε με κουρκουμά

Άρνικα

Έχει αντιφλεγμονώδεις και παυσίπονες ιδιότητες. Χρησιμοποιείται γενικά για τον πόνο, μυϊκούς πόνους, τα κοψίματα και την ρευματοειδή αρθρίτιδα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως έγχυμα: Ένα κουταλάκι αποξηραμένου φυτού σε ένα φλιτζάνι καυτό νερό. Εφαρμόστε το στην πληγείσα περιοχή με ένα καθαρό πανί ή ως κατάπλασμα.

Αυτό προορίζεται μόνο για εξωτερική χρήση. Μην το καταναλώνετε εσωτερικά.
Μπορείτε να την κάνετε ή να την βρείτε και ως λάδι άρνικας. Ανάλογη δράση έχει και το βαλσαμόχορτο-σπαθόλαδο: Άρνικα η ορεινή – Ιδιότητες και χρήσεις! 

Πιπέρι καγιέν και καψαϊκίνη

Έχει αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις. Επωφεληθείτε από τα οφέλη του προσθέτοντας το στα αγαπημένα σας πιάτα. Μην ξεχνάτε ότι θα τους δώσει μια ισχυρή και πικάντικη γεύση. Μπορείτε επίσης να το… πιείτε: Θα χρειαστείτε ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν το οποίο θα προσθέσετε σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Πιείτε το αργά κατά την διάρκεια όλης της ημέρας.
Καγιέν: Πάνω από 20 απίστευτα οφέλη για την υγιεία μας 

Μπορείτε επίσης να βρείτε την δραστική του ουσία, την καψαϊκίνη, ως αλοιφή, κρέμα ή λάδι στα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα. Προσέξτε να μην το εισπνεύσετε ή να έρθετε σε επαφή με οποιοδήποτε βλεννογόνο όργανο. Πρέπει να πλένετε καλά τα χέρια σας όταν το αγγίζετε ή χρησιμοποιείστε γάντια για να είστε ασφαλείς.

 Έχει χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά ως τοπικός παράγοντας για να καταπραΰνει τα νεύρα, τους μύες και τον πόνο στις αρθρώσεις. Η καψαϊκίνη δρα αναστέλλοντας μια χημική ουσία (ουσία Ρ) που μεταδίδει τα σήματα πόνου στον εγκέφαλο.
Καψαϊκίνη: Η Δραστική και Ωφέλιμη Ουσία των Καυτερών Πιπεριών Τσίλι 

Ιτιά-Salix Alba.

Λόγω των παυσίπονων επιδράσεών της, χρησιμοποιείται για τους πόνους της περιόδου, αλλά και μυϊκούς πόνους, πονοκεφάλους, καθώς και σε περιπτώσεις όπως η αρθρίτιδα και για τη μείωση του πυρετού.

Τζίντζερ.

Έχει παυσίπονες και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εσωτερικά, αλλά και εξωτερικά για περιπτώσεις αρθρίτιδας, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, τραυματισμούς, στροφές κ.λπ.

Το Τζίντζερ μπορεί να είναι αποτελεσματικό έναντι της φλεγμονής, της οστεοαρθρίτιδας, και των ρευματισμών. Για οξύ πόνο, μπορείτε να παίρνετε 2 γραμμάρια αποξηραμένου τζίντζερ καθημερινά, ενώ για τις χρόνιες παθήσεις απλά μειώστε την πρόσληψη σε 1 γραμμάριο την ημέρα με την κάθε ποσότητα χωρισμένη σε τρεις δόσεις.
Χρησιμοποιήστε το τζίντζερ για να βελτιώσετε την υγεία σας 

Αρπαγόφυτο (Harpagophytum procumbens).

Το νύχι του διαβόλου ή αρπαγόφυτο περιέχει μια ομάδα αντι-φλεγμονωδών ενώσεων που ονομάζονται ιριδοειδείς γλυκοζίτες, οι οποίες περιλαμβάνουν την ουσία harpagoside, την δραστική του ουσία. Το φυτό αυτό ενδημεί στη Νότια Αφρική και την ονομασία του την πήρε λόγω του καρπού του, ο οποίος καλύπτετε με μικρά άγκιστρα που μπορούν να γαντζωθούν στο δέρμα και να προκαλέσουν μεγάλο πόνο. Το ειρωνικό είναι πως χρησιμοποιείται ως θεραπεία για τη μείωση του πόνου.

Μελέτες δείχνουν ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για τον πόνο στην πλάτη και την αρθρίτιδα. Όταν αγοράζετε συμπληρώματα αυτού του βοτάνου, αναζητήστε στα συστατικά τους αν περιλαμβάνουν τη δραστική ένωση harpagoside. Πάρτε 50-100 mg της harpagoside ημερησίως ή 400 mg από το αποξηραμένο βότανο. Άτομα με έλκος στομάχου θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους πριν καταναλώσουν αυτό το βότανο.
Αρπαγόφυτο, ένα από τα πολυτιμότερα φαρμακευτικά φυτά στον κόσμο 

Λιβάνι Boswellia

Το λιβάνι, είναι γνωστό για τις αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητές του. Μπορεί να απαλύνει τόσο τον τοπικό όσο και τον χρόνιο πόνο, συμπεριλαμβανομένων των πόνων της οστεοαρθρίτιδας και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, του πόνου της ουρικής αρθρίτιδας, του πόνου του καρπικού συνδρόμου, των πόνων της θυλακίτιδας και της τενοντίτιδας, των τραυμάτων όπως τα κατάγματα και τα διαστρέμματα, της ινομυαλγίας, της ελκώδης κολίτιδας, καθώς και καταπραΰνουν το ξηρό και σκασμένο δέρμα (12).

Να ψάχνετε για σκευάσματα που περιέχουν 60% του δραστικού συστατικού, μποσβελικό οξύ (ή μποσβελίνη) εξασφαλίζοντας ότι παίρνετε 750 mg καθημερινά σε τρεις δόσεις.
Boswellia Serrata: Ένα Ισχυρό Φυσικό Αντιφλεγμονώδες 

Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.

Το σώμα σας χρησιμοποιεί ω-3 λιπαρά οξέα για να συνθέσει φυσικές αντι-φλεγμονώδεις ενώσεις. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι η έλλειψη ωμέγα-3 λιπαρών από τη διατροφή μπορεί να επιβαρύνει τους πόνους και τις φλεγμονές όταν αρρωσταίνουμε ή τραυματιζόμαστε. 

Μελέτες που έχουν συγκρίνει φαρμακευτικά σκευάσματα με δραστική ουσία ibuprofen με τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, έχουν δείξει ότι τα τελευταία λειτουργούν τόσο καλά όσο τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα για τον αρθριτικό πόνο. Η μελέτη έδειξε ότι επίσης είναι πολύ πιο ασφαλή από τα ΜΣΑΦ και άλλα αναλγητικά για τον πόνο στο λαιμό και στην πλάτη (17). Μπορείτε επίσης να πάρετε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα σε μορφή συμπληρωμάτων.
Ο μακρύς κατάλογος ασθενειών που σχετίζονται με έλλειψη Ω 3 

Κάνναβη.

Λοιπόν, δεν υπάρχει κάποια έκπληξη σε αυτό. Σε μελέτη που αναφέρθηκε στο The Journal of Pain, το οποίο δημοσιεύθηκε από την American Pain Society, η χρήση κάνναβης σε ασθενείς με καρκίνο που ανταποκρίθηκαν ανεπαρκώς σε οπιοειδή παρείχε αποτελεσματική ανακούφιση από τον πόνο. Κάθε φορά που άνθρωποι καταναλώνουν κάνναβη, υπάρχει πάντα μια αξιοσημείωτη μείωση της ποσότητας των παυσίπονων που χορηγούνται με συνταγή.
Ναι στην κάνναβη, για θεραπευτικούς λόγους 

Τροφές με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

 • Ψάρια (πέστροφα, σολομός, σαρδέλες)
 • Φυτικά έλαια όπως το ελαιόλαδο ή το λινέλαιο
 • Ξηροί καρποί και φυλλώδη χόρτα, αμύγδαλα, φουντούκια.

Εάν υποφέρετε από κάποια φλεγμονώδη νόσο, συμπεριλάβετε αυτά τα τρόφιμα στη διατροφή σας.

Εφόσον γνωρίζετε τα αντιπαραγωγικά αποτελέσματα, τις παρενέργειες και τις επιπτώσεις δηλαδή, που προκύπτουν από φάρμακα όπως η ιβουπροφαίνη, δοκιμάστε καλλίτερα φυσικές λύσεις. Μην ξεχνάτε ότι θα χρειαστείτε μια σωστή εξέταση από έναν φυσικό γιατρό σχετικά με τη δοσολογία και το χρόνο θεραπείας.

Ακριβώς επειδή είναι φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε καταχρήσεις ως προς την κατανάλωσή τους ή ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε κάθε περίπτωση. Ζητήστε εξειδικευμένες ιατρικές συμβουλές και σε περίπτωση που τα χρησιμοποιήσετε με τον ενδεδειγμένο τρόπο, τότε δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα.

Μια υπενθύμιση…

Εάν βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή ιατρική περίθαλψη, δεν είναι λύση να εγκαταλείψετε το φάρμακο σας για να καταφύγετε σε αυτές τις φυσικές συστάσεις. Αυτές οι μέθοδοι συνιστώνται μόνο για όσους θέλουν να αποφύγουν την κατανάλωση φαρμάκων σε περίπτωση ελαφρών πόνων που δεν αποτελούν ένδειξη σοβαρής ασθένειας.

«Τροφή»: Ο καθένας που σέβεται την υγεία του και θέλει να ζει απαλλαγμένος από ασθένειες, καταλαβαίνει πόσο έντονη είναι η ανάγκη της διαχείρισης των χρόνιων φλεγμονών.

Έτσι, γι’ αυτό το πρόβλημα σας διαθέτω συμπληρώματα διατροφής, όπως:

τα οποία έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και ωφελούν σε ΌΛΕΣ τις περιπτώσεις!

Όσοι ενδιαφέρεστε, επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com 

Μπορείτε να δείτε ακόμη: Αντιφλεγμονώδη φάρμακα και παρενέργειες ή διατροφή και βότανα 

Κορυφαίοι λόγοι για να πιεις έναν αντιφλεγμονώδη χυμό με ανανά 

Φυσικά αντιφλεγμονώδη και πόνος 

Βότανα, που δρουν σαν παυσίπονα 

Θυμάρι: Παυσίπονες και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, χωρίς παρενέργειες 

Στοιχεία από
steptohealth.com

naturalon.com
Παρακαλώ πιθανή αναδημοσίευση να γίνεται με ενεργό σύνδεσμο και ρητή αναφορά στα:
® Επιμέλεια/Μετάφραση: proionta-tis-fisis.com 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *