Ανοσοποιητικό ως όπλο κατά του καρκίνου. Πολλά υποσχόμενες οι ανοσοθεραπείες

anosopoiitiko-os-oplo-kata-tou-karkinou-polla-yposhomenes-oi-anosotherapeies

Βρήκαν πως ο καρκίνος ξεγελά το ανοσοποιητικό σύστημα
Οι ερευνητές είπαν ότι η ανακάλυψη αυτή θα φέρει επαναστατικές θεραπείες και νέα φάρμακα που θα παράγουν μια πρωτεΐνη που θα εμποδίζει την εξάπλωση των όγκων σε όλο το σώμα. Οι όγκοι αυτοί μετακινούνται εξαπλώνονται σε διαφορετικά μέρη του σώματος «ξεγελώντας» το ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι αντιστρέφοντας τη διαδικασία αυτοί οι όγκοι θα εκτεθούν στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και ίσως αντιμετωπιστούν. Ο καθηγητής Wilfred Jefferies, του βρετανικού πανεπιστημίου Columbia, δήλωσε: «Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι αποτελεσματικό στον εντοπισμό και την αναχαίτιση της εμφάνισης και εξάπλωσης των πρωτοπαθών όγκων, αλλά όταν εμφανίζονται μεταστατικοί όγκοι, το ανοσοποιητικό σύστημα δεν είναι πλέον σε θέση να αναγνωρίσει τα καρκινικά κύτταρα και να τα σταματήσει.

«Ανακαλύψαμε έναν νέο μηχανισμό που εξηγεί πώς ξεγελούν οι μεταστατικοί όγκοι το ανοσοποιητικό σύστημα και ήδη έχουμε αρχίσει να αντιστρέφουμε αυτή τη διαδικασία, ώστε οι όγκοι να εντοπίζονται από το ανοσοποιητικό σύστημα και πάλι». Τα καρκινικά κύτταρα αλλάζουν γενετικά και πάνω στην εξέλιξη τους αυτή χάνουν την ικανότητα να δημιουργήσουν μια πρωτεΐνη που ονομάζεται IL-33 (interleukein-33). Όταν εξαφανίζεται η συγκεκριμένη πρωτεΐνη, το ανοσοποιητικό σύστημα δεν έχει τρόπο εντοπισμού των καρκινικών κυττάρων, με αποτέλεσμα αυτά να εξαπλώνονται σε όλο το σώμα – δηλαδή ο καρκίνος γίνεται μεταστατικός.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν η απώλεια του IL-33 εμφανίζεται σε επιθηλιακούς καρκίνους που αρχίζουν σε ιστούς στις επιφάνειες των οργάνων. Αυτές περιλαμβάνουν τον καρκίνο του προστάτη, του νεφρού, του μαστού, του πνεύμονα, της μήτρας, του τραχήλου της μήτρας, του παγκρέατος και τους όγκους του δέρματος.

Η Irina Saranchova, διδακτορική φοιτήτρια, δήλωσε: «Η πρωτεΐνη IL-33 θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ σημαντικός ανοσοποιητικός βιοδείκτης για τον καρκίνο του προστάτη, σύντομα θα κάνουμε έρευνα σε μεγαλύτερο μέγεθος δείγματος ασθενών». Οι ερευνητές έχουν από καιρό προσπαθήσει να χρησιμοποιήσουν το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος για την καταπολέμηση του καρκίνου, αλλά μόνο τα τελευταία χρόνια έχουν προσδιορίσει θεραπείες που παρουσιάζουν καλά αποτελέσματα.

Στη μελέτη οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ενεργοποιώντας την πρωτεΐνη IL-33 ενάντια στους μεταστατικούς καρκίνους, αναζωογονήθηκε η ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να αναγνωρίζει όγκους. Οι εμπειρογνώμονες είπαν ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να διαπιστωθεί αν η παραπάνω μελέτη θα μπορούσε να αποδειχθεί αποτελεσματική θεραπεία του καρκίνου στον άνθρωπο. Αυτή η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Scientific Reports.

Ανοσοθεραπεία: Ενίσχυση του ανοσοποιητικού ώστε αυτό να πολεμήσει την ασθένεια
Ο Στιβ Κάρα πίστευε ότι θα τα πήγαινε θαυμάσια με τα ιατρικά τεστ που απαιτούσε η ασφαλιστική του εταιρεία, τον Οκτώβριο του 2014. Ωστόσο οι ιατροί διέγνωσαν ότι έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα, στα 53 του χρόνια. Καθώς είχαν ήδη εμφανιστεί οι πρώτες μεταστάσεις, δεν μπορούσε να χειρουργηθεί.

Τότε ο ογκολόγος του, ο δρ Μάθιου Χέλμαν του Νοσοκομείου Μεμόριαλ Σλόαν Κέτερινγκ της Νέας Υόρκης, του πρότεινε μία πειραματική θεραπεία: την ανοσοθεραπεία. Αντί να επιτεθεί κατά του καρκίνου, όπως κάνει η χημειοθεραπεία, η ανοσοθεραπεία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του αρρώστου έτσι ώστε αυτό να πολεμήσει την ασθένεια.

Σήμερα, η χαλιναγώγηση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι ιατρική πραγματικότητα. Καταπληκτικές ιστορίες για όγκους που εξαφανίζονται και βαριά ασθενείς που μπαίνουν σε ύφεση για χρόνια έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των ειδικών και έχουν γεννήσει επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Υπάρχει μία ουσιώδης αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο σκεπτόμαστε την αντικαρκινική θεραπεία» επισημαίνει ο δρ Τζεντ Ουόλτσοκ, επικεφαλής του κέντρου μελανώματος και ανοσοθεραπειών στο Μεμόριαλ Σλόαν Κέτερινγκ. Ηδη πραγματοποιούνται εκατοντάδες κλινικές μελέτες για την ανοσοθεραπεία εναντίον πολλών μορφών καρκίνου.

Στην πραγματικότητα, το ανοσοποιητικό σύστημα προστατεύει τον οργανισμό από ιούς, βακτήρια και άλλους εισβολείς. Αλλά ο καρκίνος, με τους δικούς του μηχανισμούς, μπορεί και κρύβεται από το ανοσοποιητικό σύστημα ή αναστέλλει την ικανότητά του να πολεμάει. Η ανοσοθεραπεία βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίσει τον καρκίνο ως απειλή και να τον πολεμήσει.
Δείτε και Η ασθένεια ΔΕΝ προκαλείται από ιούς και βακτήρια,αλλά απο το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα!

Μία διαδεδομένη μορφή ανοσοθεραπείας περιλαμβάνει φάρμακα τα οποία απελευθερώνουν τα ανοσοκύτταρα για να πολεμήσουν τον καρκίνο μπλοκάροντας έναν μηχανισμό που η ασθένεια χρησιμοποιεί για να παραλύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται σε αυτού του είδους την ανοσοθεραπεία έχουν ήδη εγκριθεί από τον FDA, τον Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ.

Ωστόσο η αλήθεια είναι, ότι παρά τις μεγάλες ελπίδες που γεννά η συγκεκριμένη θεραπευτική προσέγγιση, η ανοσοθεραπεία έχει καταγράψει καλά αποτελέσματα μόνο σε μειοψηφία ασθενών. Οι ερευνητές προσπαθούν να βρουν γιατί συμβαίνει αυτό. Γνωρίζουν ότι έχουν στα χέρι τους ένα πολύ ισχυρό εργαλείο, αλλά επί του παρόντος δεν γνωρίζουν πώς να το ελέγξουν, ούτε και κατανοούν τους μηχανισμούς του.

Αυτό που γνωρίζουν είναι ότι όταν τα συγκεκριμένα φάρμακα, τα οποία ονομάζονται αναστολείς checkpoint, λειτουργούν είναι πραγματικά αποτελεσματικά και οδηγούν την ασθένεια σε ύφεση για τόσο μακρά χρονικά διαστήματα που μοιάζει σαν η αρρώστια να έχει θεραπευθεί.

Το είκοσι έως σαράντα τοις εκατό των ασθενών έχει καλή αντίδραση στη χορήγηση τέτοιων φαρμακευτικών σκευασμάτων, αλλά, δυστυχώς, για πολλούς ασθενείς αυτά τα θαυματουργά φάρμακα είναι εντελώς αναποτελεσματικά, ενώ για κάποιους είναι αρχικά αποτελεσματικά και μετά μοιάζουν να χάνουν τη δύναμή τους. Το γιατί συμβαίνει αυτό είναι ένα ερώτημα που προκαλεί πονοκέφαλο στους επιστήμονες και είναι αντικείμενο πολλών ερευνών.

Παρά τα μεγάλα ελλείμματα γνώσης που έχουμε σήμερα σχετικά με αυτή την κατηγορία φαρμάκων και την ανοσοθεραπεία γενικότερα, τα σκευάσματα χορηγούνται όλο και πιο ευρέως και κυρίως δοκιμάζονται σε προχωρημένες μορφές καρκίνου όπου η χημειοθεραπεία δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα, ενώ τώρα φαίνεται ότι οι ειδικοί θα τα χορηγούν και ως πρώτη γραμμή θεραπείας.
Δείτε και Η Θανατηφόρα Απάτη της χημειοθεραπείας. 
Η Χημειοθεραπεία Θεραπεύει και… η Γη Είναι Επίπεδη 
Η χημειοθεραπεία ΠΡΟΚΑΛΕΊ καρκίνο: Καρκινοπαθείς που την αποφεύγουν αυξάνουν την επιβίωση τους

Βέβαια οι νέες θεραπείες έχουν και πληθώρα κινδύνων, επισημαίνουν οι ειδικοί καθώς τα φάρμακα έχουν συχνά σημαντικές παρενέργειες, ανάμεσα στις οποίες η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η κολίτιδα, αλλά και λοιμώξεις των πνευμόνων. Προκαλούν, επίσης, ορμονικές διαταραχές, καθώς επιβραδύνουν τη λειτουργία κάποιων αδένων, καθιστώντας αναγκαία τη χορήγηση ορμονών.
«Τροφή»: Εδώ επιτρέψτε μου μία παρατήρηση, καθώς φαίνεται να διαφεύγει από τις αρχικές πηγές του άρθρου. Όλες οι παραπάνω παρενέργειες οφείλονται στα φάρμακα, τα οποία ως γνωστόν είναι ΤΕΧΝΗΤΆ παρασκευάσματα τα οποία ΔΕΝ αναγνωρίζει ο οργανισμός και έτσι φυσικό και επόμενο είναι να τα αντιμετωπίζει ως «εχθρούς» και κατά συνέπεια να δημιουργούνται τα αναφερόμενα προβλήματα υγείας.

Θα μπορούσαμε όμως να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό φυσικά και άρα ΧΩΡΊΣ παρενέργειες; Ρητά και κατηγορηματικά ΝΑΙ, θα μπορούσαμε.
Για την ακρίβεια ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΎΜΕ!
Πως γίνεται αυτό; Μα φυσικά με τον τρόπο που η ίδια η ΦΎΣΙΣ έχει επιλέξει, δηλαδή το γάλα των πρώτων ωρών των θηλαστικών, με άλλα λόγια το ΠΡΩΤΌΓΑΛΑ!!

Το πρωτόγαλα, είναι ο ιδανικός τρόπος να στηρίξουμε την άμυνα του οργανισμού μας ενώ ταυτόχρονα της επαναπροσδιορίζει και έτσι συντονίζεται σωστά στους στόχους/εχθρούς του σώματός μας, όπως και τα καρκινικά κύτταρα: Πρωτόγαλα και ενίσχυση ανοσοποιητικού στη θεραπεία του καρκίνου

Γι` αυτό και σας διαθέτω υψηλής ποιότητας πρωτόγαλα, ως συμπλήρωμα διατροφής (φυσικά σε κάψουλες) το οποίο προέρχεται από αγελάδες ελευθέρας βοσκής που μεγαλώνουν χωρίς ορμόνες, αντιβιοτικά, ύποπτες ζωοτροφές. Είναι επισημαίνω άριστης ποιότητας με ποσοστό ανοσοσφαιρινών 29% IgG. Το ποσοστό αυτό είναι το μεγαλύτερο που υπάρχει και άρα το δραστικότερο, έτσι μας δίνετε η δυνατότητα να ευθυγραμμίσουμε ξανά από την αρχή το τόσο βαλλόμενο από παντού ανοσοποιητικό μας, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα ΠΑΝΤΑ!

Όσοι ενδιαφέρεστε να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας, για πρόληψη (για αντιμετώπιση χρειάζεται άλλη τακτική, που περιλαμβάνει και το πρωτόγαλα), για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό και έναν σχεδόν άτρωτο οργανισμό επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Η Ενίσχυση του ανοσοποιητικού καταπολεμά τον καρκίνο
Οι ερευνητές αφαίρεσαν αποτελεσματικά τα φρένα από το ανοσοποιητικό για να επιτεθεί στον καρκίνο.

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν τρόπο να πυροδοτούν το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να επιτίθεται στον καρκίνο.

Το ανοσοποιητικό ισορροπεί με φίνο τρόπο ώστε να επιτεθεί στους εισβολείς αλλά όχι στους ιστούς του οργανισμού.

Έρευνες σε ζώα υπέδειξαν ότι η μετατόπιση της ισορροπίας θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για νέες αγωγές για τον καρκίνο, δήλωσε ερευνητική ομάδα από το Children’s Hospital of Philadelphia.

Μια δημοφιλής περιοχή έρευνας στον καρκίνο και τις αυτοάνοσες νόσους είναι τα κύτταρα Treg. Αποτελούν μέρος του ανοσοποιητικού που φυσιολογικά ηρεμούν τα πάντα για να εμποδίσουν το ανοσοποιητικό να επιτεθεί στον οργανισμό.
Δείτε και Αυτοάνοσα Νοσήματα: Ο Παραλογισμός του Ανοσοποιητικού συστήματος 
Αυτοάνοσα νοσήματα, Διατροφή και Ανοσοποιητικό

Οι ερευνητές προσπάθησαν να διαταράξουν τη λειτουργία των Treg αφαιρώντας αποτελεσματικά τα φρένα από το ανοσοποιητικό για να επιτεθεί στον καρκίνο.

Ο ερευνητής, Dr Wayne Hancock, δήλωσε ότι έπρεπε να ανακαλύψει ένα τρόπο να μειώσει τη λειτουργία των Treg ώστε να επιτραπεί η αντικαρκινική δραστηριότητα χωρίς να εμφανιστούν αντιδράσεις από το ανοσοποιητικό.

 

Ο Dr Hancock δήλωσε ότι προχωρά ο τομέας προς μια δυνητικά σημαντική νέα ανοσοθεραπεία καρκίνου. Ωστόσο ο δρόμος για θεραπεία είναι ακόμα μακρύς, καθώς χρειάζονται νέες έρευνες για να διαπιστωθεί αν οι ίδιες διαδικασίες μπορούν να χειριστούν το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα πριν δοκιμαστούν σε κλινικές δοκιμές.

Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο περιοδικό ‘Nature Medicine.’

Δείτε ακόμη: Πρόβλημα με το ανοσοποιητικό; Σημάδια που πρέπει να σας ανησυχήσουν

Αιτίες για εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Πως να το ενισχύσετε

Μόλις 3 ημέρες νηστείας μπορούν να αναγεννήσουν το ανοσοποιητικό 

Οι 2 παράγοντες που αλλάζουν ΡΙΖΙΚΆ την κατάσταση του ανοσοποιητικού 

Βιταμίνη D ένας εξαιρετικός σύμμαχος του ανοσοποιητικού! 

Ένζυμα και Ανοσοποιητικό! 

Στοιχεία από
www.typosthes.gr
www.kathimerini.gr
www.iatronet.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *