Αναψυκτικά: Τι θα συμβεί στην υγιεία σας αφότου τα σταματήσετε

anapsyktika-ti-tha-symvei-stin-ygieia-sas-afotou-ta-stamatisete

Για πολλούς ανθρώπους τα αναψυκτικά είναι ένα είδος εξάρτησης, όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ. Αισθάνονται πολύ ωραία, όταν πίνουν αναψυκτικά, αλλά όπως και κάθε άλλη κατάχρηση, έτσι και αυτή προκαλεί αλυσιδωτές επιπτώσεις στην υγεία τους.
Το εθιστικό και η κύρια κατάχρηση στην περίπτωση των αναψυκτικών, αλλά ΚΑΙ του αλκοόλ δεν είναι τίποτα άλλο από τον… λευκό δολοφόνο, που ακούει στο όνομα ΖΑΧΑΡΗ: Τεστ: Δείτε αν έχετε εθισμό στη ζάχαρη
η οποία υπάρχει σε σημεία και τρόφιμα που δεν φαντάζεστε, αλλά καταναλώνετε Ξετρυπώστε την κρυφή ζάχαρη από τα φαγητά σας
Καθόλου τυχαία η συγκάλυψη των επιπτώσεών της τόσα χρόνια: Επιβεβαιώνεται με στοιχεία η συνωμοσία για τη ζάχαρη

Ένας τρόπος για να πειστεί κανείς (αν και δεν θα έπρεπε να χρειάζεται αυτό) να περιορίσει (τουλάχιστον) τα αναψυκτικά που πίνει, είναι να γνωρίζει τι θα συμβεί στο σώμα του, αν το κάνει… 

Καρδιά: Έρευνα του 2012 από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έδειξε ότι τα ζαχαρούχα ποτά (όπως τα αναψυκτικά) αυξάνουν τον κίνδυνο ενός ατόμου για χρόνια καρδιακή νόσο. Οι συμμετέχοντες που έπιναν πολλά αναψυκτικά 20% πιο πιθανό να υποστούν καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με τους ερευνητές. Μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε το 2011, έδειξε ότι τα ζαχαρούχα ποτά αυξάνουν την αρτηριακή πίεση ενός ατόμου, και μάλιστα με τρόπο ανάλογο με την ποσότητα αναψυκτικών που καταναλώνει.
Δείτε και 6 Ενδείξεις που υποδεικνύουν πιθανά προβλήματα καρδιάς που αγνοούμε 
Καρδιαγγειακά νοσήματα: Ποια είναι, Πρόληψη, Εναλλακτική Αντιμετώπιση

Εγκέφαλος: Η ζάχαρη και η καφεΐνη που παίρνετε από ένα αναψυκτικό, σαφώς και θέτει τον εγκέφαλό σας σε εγρήγορση και σας βοηθάει προσωρινά να αυξήσετε την προσοχή/εστίασή σας. Αλλά μακροπρόθεσμα υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις. Μια μελέτη έδειξε ότι η μακροχρόνια κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχή της μάθησης, της μνήμης και της συμπεριφοράς. Διάφορες άλλες μελέτες έχουν επίσης δείξει μια σύνδεση μεταξύ της αυξημένης κατανάλωσης αναψυκτικών και του κινδύνου της νόσου του Αλτσχάιμερ ή άλλων μορφών άνοιας.
Δείτε και Ginkgo Biloba: Εμπροσθοφυλακή κατά της γήρανσης, ειδικά του εγκεφάλου

Δόντια: Τα αναψυκτικά καταστρέφουν τα δόντια και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός. Σύμφωνα, μάλιστα, με έρευνα του 2013, σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις αυτή η ζημιά στα δόντια μπορεί να είναι ανάλογη με εκείνη ενός εξαρτημένου από την μεθαδόνη ατόμου. Το κιτρικό οξύ στα αναψυκτικά διαβρώνει το σμάλτο των δοντιών, καθιστώντας τα πιο μαλακά και πιο ευάλωτα στην τερηδόνα και το κιτρίνισμα.
Δείτε και Συμβουλές για γερά & υγιή δόντια και ούλα

Κύστη: Τα αναψυκτικά είναι διουρητικά, κατ ‘ ουσίαν, πράγμα που σημαίνει ότι σας κάνουν να θέλετε να κατουρήσετε επειγόντως και συχνότερα. Έχει επίσης αποδειχτεί ότι ερεθίζουν και οξύνουν τις λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης, ή του γενικότερου ουροποιητικού συστήματος.
Δείτε και Σταματήστε τις ουρολοιμώξεις χωρίς αντιβιοτικά

Οστά: Ο περιορισμός της κατανάλωσης αναψυκτικών θα μειώσει και τον κίνδυνο οστεοπόρωσης. Επίσης, όσο λιγότερα αναψυκτικά πίνετε, τόσο πιο αποτελεσματικά θα μπορεί ο οργανισμός σας να μετατρέψει το γάλα (ή άλλες τροφές που κάνουν καλό στα οστά) σε ασβέστιο.
Μα η μετατροπή είναι το λιγότερο αν αναλογιστούμε ότι στην πραγματικότητα ΚΛΈΒΟΥΝ το ασβέστιο, αλλά ΚΑΙ μαγνήσιο ΚΑΙ ψευδάργυρο: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΙΝΟΥΜΕ σκευάσματα τύπου COLA.
Δείτε και Οστεοπόρωση: αιτίες, συμπτώματα, πρόληψη και αντιμετώπιση

Νεφροί: Μελέτες έχουν δείξει ότι η μεγάλη κατανάλωση αναψυκτικών μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της νόσου των νεφρών. Η κατανάλωση τουλάχιστον δύο αναψυκτικών κάθε μέρα προκαλεί μια κατάσταση που ονομάζεται πρωτεϊνουρία, κατά την οποία αυξάνεται η απέκκριση πρωτεΐνης στα ούρα, ένα σημάδι νεφρικής ανεπάρκειας.
Δείτε και Σημάδια που προειδοποιούν για πιθανά προβλήματα στα νεφρά

Συκώτι: Άλλη έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που έπιναν πολλά αναψυκτικά καθημερινά είχαν μειωμένη ηπατική λειτουργία σε σύγκριση με γυναίκες που δεν έπιναν αναψυκτικά.
«Τροφή»: Και βέβαια προκαλούνται βλάβες στο συκώτι, γιατί χρειάζεται να στηρίξει και τα νεφρά που σιγά – σιγά αρχίζουν και υπολειτουργούν, όπως είδαμε παραπάνω και όπως αναγράφεται στην συνέχεια, ο διαβήτης είναι από μόνος δείκτης δυσλειτουργίας του συκωτιού!!
Δείτε 9 ενδείξεις ηπατικής βλάβης που πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξετε
και Ανθυγιεινές τροφές δηλητηριάζουν το συκώτι: Πως να το ξεμπλοκάρετε

Διαβήτης τύπου-2: Όπως είναι γνωστό, ο διαβήτης είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την παχυσαρκία και η υπερβολική κατανάλωση αναψυκτικών (και άρα ζάχαρης) συμβάλλει στην παχυσαρκία.
Δείτε και Ο Βασικός Υπαίτιος πίσω από την Χοληστερίνη την Παχυσαρκία και τη Χρόνια Κόπωση!

Επιταχύνουν τη γήρανση: Σύμφωνα με μια μελέτη, ένα αναψυκτικό την ημέρα μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία της βιολογικής γήρανσης και σας κάνει να φαίνεστε έως και 4,6 χρόνια μεγαλύτεροι από ό,τι πραγματικά είστε. Η ίδια μελέτη διαπίστωσε ότι το μήκος των τελομερών (μέρος του DNA που σχετίζεται με την διάρκεια ζωής του ανθρώπου) είναι μικρότερο σε συμμετέχοντες που κατανάλωναν περισσότερα αναψυκτικά, αποδεικνύοντας ότι επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης.
Δείτε και Άλλη η χρονολογική και άλλη η βιολογική ηλικία. Ανακαλύψτε την 
Η δράση αυτή πάνω στα τελομερή, είναι πολύ πιο σοβαρή και με πολύ περισσότερες προεκτάσεις από ότι μπορεί να νομίζετε: Το Ένζυμο της Αθανασίας! 

«Τροφή»: Το μόνο που μπορώ εγώ να προτείνω, εφόσον απαλλαχτείτε από δαύτα, που μόνο οφέλη δεν έχουν, είναι να βοηθήσετε το συκώτι σας, μα επανακάμψει κι εκείνο με την σειρά του θα βοηθήσει ολόκληρο τον οργανισμό. Ιδανικός σύμμαχος για την υγιεία, τον καθαρισμό του ήπατος, αλλά και την αναγέννησή του είναι το: Γαϊδουράγκαθο περιορίζει τις βλάβες, αποτοξινώνει & αναπλάθει το συκώτι 

Διαθέτω εξαιρετικής ποιότητας βιολογικό γαϊδουράγκαθο ως συμπλήρωμα διατροφής, ώστε να εξασφαλίσετε όλες τις παραπάνω δράσεις του στο έπακρο. 

Όσοι ενδιαφέρεστε, να βελτιώσετε την υγιεία σας με την χρήση του, επικοινωνήστε αφήνοντας το μήνυμά σας στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com

Το επαναλαμβάνω για όσους μπορεί να μην το είδαν, καθώς είναι πολύ σοβαρό και οφείλουμε όλοι να το διαδώσουμε: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΙΝΟΥΜΕ σκευάσματα τύπου COLA.

Στοιχεία από:
www.iatropedia.gr
www.clickatlife.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.