Αν θέλεις αγάπη… δώσε αγάπη;

an-theleis-agapi-dose-agapi

Αν θέλεις αγάπη… δώσε αγάπη;

Μισο-σωστά… μισο-λάθος… και η Χαοτική κατάσταση που επικρατεί

1) Αν θέλεις αγάπη, δώσε αγάπη!

Σίγουρα είναι ωφέλιμο και απαραίτητο να νιώθουμε αγάπη για τους άλλους, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα λάβουμε, όσο και να δώσουμε.
Η αγάπη που θα μας επιστρέψουν οι άνθρωποι είναι συνάρτηση της αγάπης που νιώθουν για τον εαυτό τους και όχι απαραίτητα ανάλογη με αυτό που τους δίνουμε.

Συμπαντικός Νόμος: Η Αγάπη είναι πολύτιμο δώρο που δεν πρέπει να σπαταλιέται. Μοιάζει με παιχνίδι τένις. Στέλνεις μια «μπάλα» αγάπης στον άλλον, περιμένεις να στην επιστρέψει και μετά συνεχίζεις να δίνεις. Αν δίνεις συνέχεια, ικανοποιείς το εγώ σου, αλλά δεν αγαπάς τον εαυτό σου γιατί γίνεσαι θύμα και επιπλέον κινδυνεύεις να «πνίξεις» τον άλλον μέσα σε ένα «τσουνάμι» συναισθημάτων που δεν μπορεί να διαχειριστεί. 
Δείτε και ΑΓΑΠΗ: Υγιής ή Τοξική;
Η αγάπη νικά τον σωματικό πόνο…
Ωκυτοκίνη, η ορμόνη της αγάπης από τη μητέρα στο παιδί

2) Αν θέλεις ειλικρίνεια, δώσε ειλικρίνεια!

Όποιος το έχει δοκιμάσει ξέρει ότι ΔΕΝ λειτουργεί ακριβώς έτσι.

Συμπαντικός Νόμος: Αν η ειλικρίνειά σου παραβιάζει τα όρια της αλήθειας του άλλου (στερεότυπες προσωπικές αντιλήψεις, πεποιθήσεις, προκαταλήψεις, παρανοήσεις) ή «χτυπάει» τον αυτοσεβασμό του, προκύπτει ανεπιθύμητη κατάσταση. Η ειλικρίνεια πρέπει να συνδυάζεται και με διπλωματία και να παίρνουμε υπ’ όψη μας την ψυχοσύνθεση του άλλου (δεν αντέχουν όλοι την ειλικρίνεια, γι’ αυτό θεωρείται «Χόμπυ» με ακριβό τίμημα).
Δείτε και Το Μαγαζί της Αλήθειας – Χόρχε Μπουκάι

3) Αν θέλεις σεβασμό, δώσε σεβασμό!

Εσύ μπορείς να δείχνεις σεβασμό, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα σου επιστραφεί.

Συμπαντικός Νόμος: Η κάθε ψυχή λειτουργεί ανάλογα με τη γνώση και τις αλήθειες που περιέχει στον πυρήνα της (εξαρτάται από το πόσο έμπειρη ψυχή είναι στην πορεία των μετενσαρκώσεων). Ο άνθρωπος που δεν σέβεται τον εαυτό του, δεν μπορεί να λειτουργήσει με σεβασμό προς τους άλλους, ότι και να κάνεις εσύ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι δεν πρέπει να δείχνουμε αγάπη, ειλικρίνεια και σεβασμό προς τους άλλους.
Το ότι όμως θα μας επιστραφούν ΔΕΝ είναι αυτονόητο (γι’ αυτό ας αποφεύγουμε τον άσκοπο πόνο).

Συμπαντικός Νόμος: Το αυτονόητο μπορεί να υπάρξει μόνο ανάμεσα σε άτομα ιδίου επιπέδου εξέλιξης συνειδητότητας στο συγκεκριμένο θέμα που συνεννοούνται. Γενικά ό,τι είναι αυτονόητο για τον έναν, δεν είναι αυτονόητο για τον άλλον.

Το ρητό λέει ότι για να επικοινωνήσουν δυο μυαλά πρέπει να είναι και τα δυο γεμάτα ή και τα δυο άδεια. Ανάμεσα σε ένα «γεμάτο» και σε ένα «άδειο» μυαλό η επικοινωνία δεν είναι και τόσο εύκολη και άμεση.

Το σωστό και το λάθος μάς το δείχνει το ίδιο το βίωμα της ζωής και όχι τα ωραία λόγια που γράφονται.

Η εναρμόνιση με τους Συμπαντικούς Νόμους μας προφυλάσσει από όλες τις ανεπιθύμητες καταστάσεις που συμβαίνουν τόσο συχνά στη ζωή μας. Μόνο που σε αρκετά θέματα οι Συμπαντικοί Νόμοι είναι πολύ διαφορετικοί από αυτά που μας έχουν μάθει, γι’ αυτό και αισθανόμαστε έκπληξη για το πως γίνεται και να συμπεριφερόμαστε σωστά (όπως νομίζουμε) και να ζούμε αρνητικές εμπειρίες ταυτόχρονα!…

7 Ομόκεντροι Κύκλοι Αυτογνωσίας


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *