Αν δεν είσαι ο εαυτός σου τι νόημα έχει να `σαι οποιοδήποτε άλλος

an-den-eisai-o-eaftos-sou-ti-noima-ehei-na-eisai-opoiosdipote-allos

Αν δεν είσαι ο εαυτός σου τι νόημα έχει να `σαι οποιοδήποτε άλλος

Και οι περισσότεροι από μας θα συμφωνούσαν, είναι όμως δυσκολότερο από όσο ακούγεται. Υπάρχουν τόσες μάσκες που απαιτούν οι άλλοι να φορέσουμε για να καλύψουμε το αληθινό μας πρόσωπο, ώστε ορισμένοι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν πάντα τον εαυτό τους όταν τον βλέπουν γυμνό στον καθρέφτη. Και πάρα πολλοί, δεν βρίσκουν ποτέ τον εαυτό τους για να τον αγαπήσουν.
Πόσο ταιριαστό: Τις απόκριες, φορέστε το πραγματικό σας πρόσωπο. Κανείς δε θα σας αναγνωρίσει!!!

Συνδεόμαστε με τον κόσμο μέσα από χιλιάδες κρυφά νήματα που δεν τα διακρίνουμε. Υπάρχουν τα νήματα των προσδοκιών των άλλων κι εκείνα που κατασκευάζουμε εμείς από ματαιοδοξία ή φόβο. Ο κόσμος είναι ικανός να σε περιβάλει πολύ γρήγορα με ένα μύθο που μπορεί να σε καλύψει σαν δίχτυ κι αν δεν έχεις αρκετή ευκινησία για να απελευθερωθείς, μπορείς να περάσεις ολόκληρη τη ζωή σου εκεί μέσα.
Δείτε πολύ χαρακτηριστικά: Πως ο εγκέφαλός μας διαστρεβλώνει την πραγματικότητα
και Συνειδητότητα, Εγκέφαλος και το Μάτριξ του Νου μας

Ένας συνάδελφός μου περιέγραψε κάποτε κάποιον κοινό γνωστό μας, σαν έναν πολύ υπερήφανο άνθρωπο που είχε χάσει την εκτίμηση στον εαυτό του και εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Ακόμη και σήμερα χαμογελάω όταν σκέφτομαι πόσο καλά εξήγησε ο συνάδελφος το πρόβλημα που δημιουργείται όταν προσπαθείς να είσαι κάτι διαφορετικό από τον εαυτό σου. Δυστυχώς, πάρα πολλοί κάνουν το λάθος να πιστεύουν πως η έπαρση θα τους δώσει την εκτίμηση που αναζητούν, όταν αυτό που τους χρειάζεται πραγματικά είναι η ταπεινοφροσύνη.
Δείτε και Τα 9 κλειδιά της αυτοεκτίμησης
Πώς η αυτοεκτίμησή μας επηρεάζεται από τη συμπεριφορά άλλων;

Ορισμένοι νομίζουν ότι το να αποδέχεσαι τον εαυτό σου σημαίνει να είσαι υπερόπτης, για μένα όμως, αυτό φανερώνει ανασφάλεια. Όταν είσαι πραγματικά υπερήφανος, δεν χρειάζεται να παίρνεις προσποιητό ύφος. Αποδέχεσαι απλώς τον εαυτό σου όπως είναι και έτσι «υποχρεώνεις» τους άλλους να κάνουν το ίδιο.
«Τροφή»: Υποψιάζομαι πως όταν αποδέχεσαι ο ίδιος τον εαυτός σου, σου είναι αδιάφορο εάν και τι κάνουν οι υπόλοιποι για αυτό..
Δείτε και Πως να μην επηρεάζομαι απ’ την γνώμη των άλλων για μένα

Ξέρω πως κάποιοι πιστεύουν ότι η ματαιοδοξία προσέφερε πολύ περισσότερα στον πολιτισμό απ’ όσα θα προσφέρει ποτέ η ειλικρίνεια, αλλά μου φαίνεται πως είναι καλύτερο να συμπονάς τον εαυτό σου και να συμφιλιωθείς μ’ αυτό που είσαι, αντί να περάσεις τη ζωή σου προσπαθώντας να ευχαριστείς το πλήθος. Όταν στρέφεσαι προς τους άλλους για να σε επιδοκιμάσουν, αντί να επιδοκιμάζεις εσύ τον εαυτό σου, τους αναγορεύεις σε κριτές της αξίας σου και τους παρέχεις εξουσία πάνω σου, κάτι που δεν θα μπορούσαν να πετύχουν αν δεν τους το εμπιστευόσουν εσύ.
Δείτε και Αποδέχεστε τον εαυτό σας;
και καλά είναι να μην έχει κανείς εξουσία πάνω σου: Φοβάσαι κάποιον διότι του έχεις παραχωρήσει εξουσία πάνω σου
Αφήνω τους άλλους να με εξουσιάζουν και εγώ δεν αντιδρώ… Γιατί;

Αν, λοιπόν πρέπει να αναζητήσεις επιδοκιμασία, διάλεξε τους κατάλληλους ανθρώπους, κι αν δεν σου αρέσει αυτό που ακούς, πάρε μια δεύτερη, ακόμα και τρίτη γνώμη. Όταν κάποιος σε θέλει διαφορετικό απ’ ο,τι είσαι ή αρνείται να σου επιτρέψει να είσαι ο εαυτός σου, προσπάθησε να καταλάβεις πως αυτό είναι, πραγματικά, δικό του πρόβλημα και δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις και δικό σου.

Όταν υποκρίνεσαι πως είσαι κάποιος άλλος, η αποξένωση από τον εαυτό σου κρατάει και τους άλλους μακριά. Και με τον καιρό, η αποξένωση γίνεται τρόπος ζωής.

Αν δεν μπορείς να είσαι ο εαυτός σου τι νόημα έχει να είσαι οποιοδήποτε άλλος;

(Τ. Γουίλιαμς) 

Δείτε ακόμη: Βγες έξω στον αγώνα και πάλεψε, κανείς δε θα το κάνει για σένα 

Η τέχνη της εσωτερικής ηρεμίας (Eckhart Tolle) 

Ναπολέων Χιλ: Το μυαλό μας δουλεύει με ότι το «ταΐσουμε»

Όσσο: Ξέχνα ό, τι σου έχουν πει, Άσε την Ευτυχία να Αποφασίσει

Από το βιβλίο: Οταν οι εραστες ειναι φιλοι – Μερλ Σειν
gerasimos-politis.blogspot.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *