Αιτίες για εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Πως να το ενισχύσετε

aities-gia-exasthenimeno-anosopoiitiko-systima-pos-na-to-enishysete

Αιτίες για εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Πως να το ενισχύσετε

Χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα: Ποιες είναι οι αιτίες;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί μερικοί άνθρωποι, πιθανόν και εσείς, αρρωσταίνουν περισσότερο από άλλους; Η απάντηση μπορεί να έγκειται στο γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι έχουν μειωμένη ικανότητα να καταπολεμήσουν τα μικρόβια, τους ιούς και άλλους εισβολείς του σώματος, οι οποίοι μπορούν προκαλέσουν διάφορες παθήσεις όπως κρυολογήματα, γρίπη, ορισμένες άλλες ασθένειες και πολλές ακόμα απειλές για την υγεία και την ευημερία του οργανισμού.

Η εξασθενημένη ικανότητα του σώματος να διεξάγει επιτυχώς τη μάχη με ότι απειλεί την υγεία μας εντοπίζεται σε ό, τι συνήθως αναφέρεται ως χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα, ή αδυναμία στη φυσική ικανότητα του σώματος να αμυνθεί ενάντια σε ότι απειλεί την ευεξία.

Η σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος είναι ένα από τις πιο σημαντικές λειτουργίες για να παραμείνετε υγιείς. Όταν εντοπίζεται ένας κίνδυνος για την υγεία μας, το ανοσοποιητικό σύστημα – αν λειτουργεί με τις βέλτιστες δυνατότητες του – θα δράσει και θα ανταποκριθεί άμεσα σε ένα δυνητικά επιβλαβή εισβολέα ως ένας τρόπος να τον εξαλείψει προτού αναπτύξουμε πραγματικά μια ασθένεια.
Δείτε Η ασθένεια ΔΕΝ προκαλείται από ιούς και βακτήρια,αλλά απο το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα!

Ωστόσο, για τους ανθρώπους που έχουν χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα, το παραπάνω σενάριο δεν συμβαίνει πάντα. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι: πιο συχνά κρυολογήματα, περισσότερη ευαισθησία σε γρίπη και πιθανότητα προσβολής από άλλες, πολύ πιο σοβαρές ασθένειες.
Δείτε Αυτοάνοσα Νοσήματα: Ο Παραλογισμός του Ανοσοποιητικού συστήματος

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις πιο κοινές αιτίες που προκαλούν χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι τέσσερις κοινές αιτίες του χαμηλού ανοσοποιητικού συστήματος

Στρες.

Σχεδόν όλοι μας έχουμε αισθανθεί τις επιδράσεις του στρες σε κάποιο σημείο στη ζωή μας. Πονοκέφαλοι, πόνοι στο στήθος, δυσφορία και μια αίσθηση ολικής πίεσης είναι τα συμπτώματα που χαρακτηρίζουν το άγχος.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες συνδυάζονται και προκαλούν το ανοσοποιητικό σύστημα να πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να υπερασπίσει τον οργανισμό ενάντια στις απειλές για την υγεία, που κατά καιρούς καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα σε τέτοιο σημείο, με αποτέλεσμα να έχει αποδυναμωθεί τελείως.
Δείτε και Το στρες δημιουργεί ασθένειες – Τι πρέπει να αποφεύγουμε 
Σημάδια στο σώμα σας που αποκαλύπτουν στρες – Τι να προσέξετε! 

Μειωμένη άσκηση.

Το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού σας πιθανώς να μην είναι στα καλύτερά του εάν ο τρόπος ζωής σας περιλαμβάνει μια υπερβολικά καθιστική ζωή.

Ένα παράδειγμα του πόσο σημαντικό είναι το να διατηρήστε ενεργοί αναφέρεται στην ιατρική έρευνα που έδειξε ότι η τακτική άσκηση μπορεί να βοηθήσει τις λειτουργίες των ουδετερόφιλων κυττάρων, τα οποία είναι τύποι κυττάρων που λειτουργούν για να σκοτώσουν ανεπιθύμητους και ενίοτε επικίνδυνους μικροοργανισμούς που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία.
Δείτε Οι δυσάρεστες επιπτώσεις της καθιστικής ζωής στο σώμα 
Καθιστική ζωή και επιπτώσεις στα ζωτικά μας όργανα 

και Πως να παραμείνετε δραστήριοι για μια ζωή 
Το περπάτημα μπορεί και προλαμβάνει σωρεία ασθενειών

Έλλειψη ύπνου.

Ίσως να μην το συνειδητοποιείτε αυτό, αλλά ενώ κοιμάστε τα κύτταρα στο αίμα σας που καταπολεμούν λοιμώξεις εργάζονται για να κρατήσουν τις λοιμώξεις αυτές υπό έλεγχο. Έτσι η έλλειψη ύπνου και η κόπωση, που αυτή συνεπάγεται, μπορεί να σας αφήσει ευάλωτους σε ασθένειες.
Δείτε Συνταγές – ροφήματα για την αϋπνία! 
Αϋπνία: Καταπολεμήστε την με την διατροφή και τα κατάλληλα βότανα 

Ιδανική λύση, κατ` εμέ, αποτελεί η βαλεριάνα, η οποία είναι παρεξηγημένη, καθώς δεν έχει υπνωτικές ιδιότητες, αλλά ηρεμεί το νευρικό σύστημα και έτσι όχι μόνο διευκολύνει τον ύπνο, αλλά φροντίζει να είναι και ποιοτικός: Βαλεριάνα – Το ηρεμιστικό της φύσης! 
Εμπιστευτείτε δε, το σκεύασμα που σας προτείνω, εντός του άρθρου, καθώς έχω αξιολογήσει ουκ ολίγες φορές την αποτελεσματικότητά του και στα θέματα του ύπνου, αλλά και στις περιπτώσεις του στρες που είδαμε παραπάνω!!

Ακατάλληλη διατροφή.

Τα στατιστικά δείχνουν ότι η κακή διατροφή, ειδικά όταν συνδυάζεται με την έλλειψη άσκησης, ευθύνεται για το θάνατο 310.000 με 580,000 Αμερικανών κάθε χρόνο.

Φυσικά, είναι σημαντικό να τρώτε μια καλά ισορροπημένη ποικιλία τροφίμων όπως φρούτα, λαχανικά και τροφές ολικής αλέσεως που βοηθούν στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος, παρέχοντας ζωτικής σημασίας βιταμίνες, μέταλλα, φυτοχημικά και αντιοξειδωτικά.

Εξίσου κρίσιμο, είναι να αποφεύγετε λιπαρά τρόφιμα φαστ φούντ όποτε είναι δυνατόν. Τα λίπη, κυρίως τα πολυακόρεστα λίπη, τείνουν να καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Να έχετε επίσης σε επιφυλακή την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ζάχαρης, η οποία μπορεί να αναστέλλει την φαγοκυττάρωση, τη διαδικασία με την οποία λειτουργούν τα λευκά αιμοσφαίρια για να καταστρέψουν τους ιούς και τα βακτήρια.

Δείτε Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα λίπη και τα έλαια! 
Διατροφικός κίνδυνος τα τρανς λιπαρά – Κόψτε τα διά παντός
Επιβεβαιώνεται με στοιχεία η συνωμοσία για τη ζάχαρη

Συνολικά οι 22 ανθυγιεινές τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε και οι εναλλακτικές τους
Ενώ από την άλλη Με σωστή διατροφή, δεν θα υπήρχε ιατρική, διότι δεν θα υπήρχαν αρρώστιες – Ιπποκράτης 
Πως αντιστρέφονται οι ασθένειες με την διατροφή 

Εδώ θα πρέπει να θίξουμε και έναν ακόμη παράγοντα, που δεν ανέφερε το άρθρο. Μιλώ για τα χημικά που έχουν κατακλείσει στην κυριολεξία την καθημερινότητά μας,
– Είτε αυτά είναι καθαριστικά/απορρυπαντικά 
– Είτε αυτά είναι δήθεν προϊόντα «περιποίησης και φροντίδας»
Και που όλα περιγράφονται αναλυτικά εδώ: Χημικός πόλεμος στο σπίτι μας: Τοξικές ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν θανατηφόρες ασθένειες

Πώς θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Αν και για μερικούς ανθρώπους μπορεί να περιλαμβάνει μια ολική αλλαγή στον τρόπο ζωής τους, καθεμία από τις παραπάνω αιτίες του χαμηλού ανοσοποιητικού συστήματος μπορεί να αντιμετωπιστεί ξεχωριστά για να βελτιώσετε την ανοσοποιητική λειτουργία.

Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλές στρατηγικές για τη μείωση του στρες, όπως το να αφήνετε τον εαυτό σας να κάνει τακτικά διαλείμματα από την εργασία, εξαλείφοντας τις καταστάσεις που μπορεί να σας ενοχλούν όπως αντιπαραθέσεις με άλλους ανθρώπους, και επιτρέποντας περισσότερο χρόνο για να πάτε από ένα μέρος στο άλλο αντί το να στρεσάρετε τον εαυτό σας όπου πάτε.

Επιπλέον, διατηρώντας ένα σταθερό πρόγραμμα άσκησης – ακόμη και αν είναι τόσο απλό όπως το να κάνετε μια βόλτα-είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να βάλετε στη λίστα σας. Επίσης, αν και μπορεί να είναι δύσκολο ανάλογα με το πρόγραμμα σας και το διαθέσιμο χρόνο σας, προσπαθήστε τουλάχιστον να έχετε 7-8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ.

Και, δώστε προσοχή σε ό, τι τρώτε, διαβάζοντας τις αναγραφόμενες ετικέτες.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο στο να ενισχύσετε την ικανότητα του ανοσοποιητικού σας για να αποκρούσει απειλές για την υγεία σας είναι το να λαμβάνετε συμπληρώματα διατροφής.

«Τροφή»:

Ιδανικό για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού είναι το πρωτόγαλα, το οποίο είναι κατάλληλο και για παιδάκια. Εκ πείρας και πάλι, έχω να σας πω ότι πολλά παιδιά έχουν γλυτώσει παντελώς από τις αντιβιώσεις που χρειάζονταν τα χρόνια πριν την κατανάλωσή του!!
Πιθανό βέβαια κάποιες φορές να χρειαστεί ενίσχυση και με πρόπολη και/ή σκόρδο!

Όποιος ενδιαφέρεται να προμηθευτεί εξαιρετικής ποιότητας, βιολογικό και υψηλής δραστικότητας πρωτόγαλα (29% IgG ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΟ), ως συμπλήρωμα διατροφής, μπορεί να επικοινωνήσει στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com 

Μη ξεχνάτε, ένα ισχυρό ανοσοποιητικό αντιμετωπίζει ΤΑ ΠΆΝΤΑ!! Ακόμη και Αιτίες φλεγμονών – Ανοσοποιητικό – πεπτικό & φλεγμονώδης απόκριση 

Αυτοάνοσα νοσήματα, Διατροφή και Ανοσοποιητικό

Φροντίστε για την Αποτοξίνωση του Ανοσοποιητικού Συστήματος. 

και να έχετε τον νου σας για: Πρόβλημα με το ανοσοποιητικό; Σημάδια που πρέπει να σας ανησυχήσουν

Πηγή: www.delimmune.com
Παρακαλώ, τυχόν αναδημοσίευση με σαφή αναφορά σε:
Ελεύθερη μετάφραση/επιμέλεια: proionta-tis-fisis.com


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *