Αυτοάνοσα Νοσήματα, Συμπτώματα, Αιτίες, Ανοσοποιητικό, Διατροφή, Τοξίνες, Φλεγμονές

aftoanosa-nosimata-symptomata-aities-anosopoiitiko-diatrofi-toxines-flegmones

Αυτοάνοσα Νοσήματα, Συμπτώματα, Αιτίες, Ανοσοποιητικό, Διατροφή, Τοξίνες, Φλεγμονές

Η σύγχρονη ιατρική έρευνα και η συσσωρευμένη γνώση χιλιάδων ετών, από την εποχή του Ιπποκράτη που δίδασκε ότι «η τροφή είναι το φάρμακο μας», μέχρι τα σύγχρονα Νόμπελ Ιατρικής, είναι αρωγοί μας, στις θεραπείες για τα Αυτοάνοσα Νοσήματα.

Τα Αυτοάνοσα Νοσήματα προκαλούνται από εσφαλμένη λειτουργία του Ανοσοποιητικού Συστήματος, μιας και αυτό επιτίθεται σε κύτταρα του ίδιου του οργανισμού, τα οποία σταδιακά, παύει να αναγνωρίζει ως δικά του, αλλά σαν ξένα.
«Τροφή»: Εδώ έχει αξία να επισημάνουμε πως πρόκειται για ΕΣΦΑΛΜΈΝΗ λειτουργία, κάτι που επιβάλει τον επαναπροσδιορισμό του ανοσοποιητικού και ΌΧΙ την αποδυνάμωσή του: Αυτοάνοσα Νοσήματα: Ο Παραλογισμός του Ανοσοποιητικού συστήματος 

Περισσότερες από 80 ασθένειες καταγράφονται επίσημα, ως αποτέλεσμα της επίθεσης αυτής του Ανοσοποιητικού Συστήματος με «αυτοαντισώματα» εναντίον οργάνων, ιστών και κυττάρων του ίδιου του σώματος. Άλλες 20 προστέθηκαν πρόσφατα, ενώ οι ερευνητές, πρόκειται να προσθέσουν τουλάχιστον 40 επιπλέον ασθένειες στα Αυτοάνοσα Νοσήματα.

Όλες αυτές οι Χρόνιες Ασθένειες, δε θα υπήρχαν ή θα μπορούσαν να περιοριστούν σε αριθμό. Όπως συνέβαινε και πριν από εκατό χρόνια.

Αυτοάνοσα Νοσήματα

Οι παράγοντες επομένως που επηρεάζουν τη δομή των κυττάρων τόσο πολύ, ώστε να φτάνει το Ανοσοποιητικό Σύστημα στο σημείο, να μην τα αναγνωρίζει καν ως δικά του, έχουν αυξηθεί δραματικά.

Πραγματικά, οι στατιστικές και τα νούμερα είναι αποστομωτικά.

Σύμφωνα με την AARDA (American Autoimmune Related Diseases Association – Αμερικανική Ένωση Αυτοάνοσων Νοσημάτων), άνω των πενήντα εκατομμυρίων Αμερικανοί, πάσχουν από κάποιο Αυτοάνοσο Νόσημα.

Δηλαδή ένας στους πέντε με έξι Αμερικανούς πολίτες, νοσούν Χρονίως. Συγκριτικά, όλοι οι καρκίνοι μαζί, προσβάλουν μέχρι εννέα εκατομμύρια Αμερικανούς και τα καρδιολογικά νοσήματα μέχρι είκοσι δύο εκατομμύρια.

Ταυτόχρονα, τα Αυτοάνοσα Νοσήματα αποτελούν μια από τις δέκα κύριες αιτίες θανάτου σε κορίτσια και γυναίκες όλων των ηλικιών μέχρι 64 ετών! Ανάλογες είναι και οι στατιστικές στην Ευρώπη, με ραγδαία αύξηση των Αυτοάνοσων νοσημάτων την τελευταία δεκαπενταετία.
Γιατί τα αυτοάνοσα έχουν γίνει η κύρια αιτία χρόνιων ασθενειών 

Αυτοάνοσα Νοσήματα – Τι έχει αλλάξει;

Τα κύτταρα μας είναι οι μικρότερες μονάδες ζωής, ομάδες κυττάρων δημιουργούν τους ιστούς και τα όργανα του σώματος μας. Η συνολική βιοχημική και ορμονική τους ισορροπία, ομοιόσταση, σχετίζεται άμεσα με την κατάσταση της υγείας μας. Η ομοιόσταση του σώματος και οι μεταβολικές οδοί, εξαρτώνται από τη λήψη και απορρόφηση των τροφών, καθώς και από τοξικές ενώσεις που εισέρχονται στο σώμα μας.

Τα τρόφιμα πλέον είναι ανεπαρκή στο να προσφέρουν τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε. Έτσι στην πάροδο των ετών το φορτίο ανεπάρκειας που συσσωρεύεται στα κύτταρα μας, τα αλλοιώνει σε τέτοιο βαθμό, που πλέον κάποια από αυτά αναγνωρίζονται από τον ίδιο τον οργανισμό μας ως ξένα.
Χρειάζεστε 10 Μερίδες Λαχανικών για να πάρετε τα Ίδια Θρεπτικά Συστατικά που θα παίρνατε από Μια Μερίδα 50 Χρόνια Πριν
το αποτέλεσμα, Ένζυμα-Διατροφή: Θρέφεις ή Φράζεις το Σώμα σου; 

Τύποι αυτοάνοσων νοσημάτων – Types of Autoimmune Diseases 

Το Ανοσοποιητικό Σύστημα, οφείλει να συμβάλλει στην επιβίωση του οργανισμού με διττό ρόλο.

  • Αφενός με το να αναγνωρίζει ως Αντιγόνα βλαβερούς και παθογόνους μικροοργανισμούς – εισβολείς, τοξίνες, ιούς και να τους επιτίθεται παράγοντας αντισώματα εναντίον τους, προστατεύοντάς μας από ασθένειες.
  • Αφετέρου με το να αναγνωρίζει επίσης και να δέχεται, τα δικά του στοιχεία, δομές, όργανα, συστήματα και ιστούς, καθώς και όλους τους παράγοντες που υποστηρίζουν την επιβίωση.

Μπορείτε να δείτε και Αυτοάνοσα νοσήματα, Διατροφή και Ανοσοποιητικό 

Αυτοάνοσα Νοσήματα – Συμπτώματα

Αυτού του είδους τα νοσήματα, τα Αυτοάνοσα, εκδηλώνονται με πολλαπλά συμπτώματα. Αυτά είναι ανάλογα με τις περιοχές του σώματος που πλήττονται από τα αυτοαντισώματα (αρθρώσεις, ενδοκρινείς αδένες, αγγεία, μύες, δέρμα, συνδετικός ιστός).

Έτσι παρατηρούνται συνήθως, πυρετός, πόνος στις αρθρώσεις (αρθραλγίες), κακουχία, κόπωση, δερματικά εξανθήματα, γαστρεντερικές διαταραχές ή υπέρταση. Όταν εκδηλωθούν, εμφανίζουν περιόδους εξάρσεων και υφέσεων.
Αυτοάνοσα Νοσήματα: 7 πιθανά συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζετε 

Αυτοάνοσα νοσήματα ποιά είναι

ΥποθυρεοειδισμόςΘυρεοειδίτιδα Hashimoto και η Νόσος του Graves του Θυρεοειδούς αδένα
Κοιλιοκάκη ή Στεατόρροια (εντεροπάθεια με δυσανεξία στη γλουτένη)
Ελκώδης Κολίτιδα και η Νόσος του Crohn στο έντερο
Ρευματοειδής Αρθρίτιδα
Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος (S.L.E.) 
Ψωρίαση
– η Νόσος του Addison
– το Σύνδρομο Sjogren
– η Μυασθένεια Gravis
– Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1
– η Σκλήρυνση κατά πλάκας και δεκάδες ακόμη.
Τα κυριότερα αυτοάνοσα νοσήματα. Υπάρχει λύση στα φυσικά ιάματα; 

Η θεραπεία τους, σε γενικές γραμμές περιορίζεται στη μακροχρόνια χορήγηση πολλαπλών και σύνθετων φαρμάκων και σχημάτων. Στόχο τους, η προσωρινή καταστολή του Ανοσοποιητικού Συστήματος. Ταυτόχρονα οι ασθενείς βρίσκονται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση.

Ταλαιπωρούνται δια βίου, με μια διαρκώς συνεχιζόμενη πτωτική κατάσταση της υγείας τους. Η ψυχολογική και οικονομική τους επιβάρυνση είναι μεγάλη. Στις περιόδους δε των εξάρσεων, η προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική τους ζωή, μεταβάλλονται δραματικά.

Αυτοάνοσα Νοσήματα αίτια

Οποιοσδήποτε παράγοντας μπορεί να αλλοιώσει τη βιοχημική ή γενετική πληροφορία σε επίπεδο κυττάρου, έτσι ώστε αυτό να αναγνωρίζεται ως ξένο από τον ίδιο τον οργανισμό, ενοχοποιείται για την αύξηση των Αυτοάνοσων Νοσημάτων.

Τα μορφολογικά, βιοχημικά και δομικά αλλοιωμένα κύτταρα, που παρουσιάζουν πλέον αλλαγές στην ταυτότητά τους, λόγω των τροποποιήσεων που έχουν συμβεί και στην εξωτερική πλευρά της κυτταρικής τους μεμβράνης, ανιχνεύονται από το Ανοσοποιητικό ως ξένα και ξεκινούν οι διαδικασίες απομόνωσης και καταστροφής τους.
Αυτοάνοσα νοσήματα. Τελικά τι τα προκαλεί; 

Αυτοάνοσα Νοσήματα και διατροφή

Η ενέργεια που απαιτείται για την ανάπτυξη και επιβίωση του οργανισμού, προέρχεται κυρίως από τις τροφές. Μαζί με το οξυγόνο, το νερό και τη σωστή έκθεση στον ήλιο, το ανθρώπινο σώμα έχει τις κατάλληλες προδιαγραφές και τους μηχανισμούς εκείνους, ώστε να παράγει

Τα βιοχημικά του δηλαδή καύσιμα. Η ημερήσια παραγωγή και ο συνδυασμός αυτών, εξαρτάται από το είδος και την ποσότητα της τροφής που λαμβάνει.

Η Φλεγμονώδης Διατροφή και παράλληλα, η λήψη στη διατροφή μας πολλών και επεξεργασμένων υδατανθράκων, δημιουργεί Χρόνιες Φλεγμονές και απορρύθμιση του Ανοσοποιητικού μας Συστήματος.
Χρόνιες Φλεγμονές: Καταστρέφουν την υγεία, Σχετίζονται με όλες τις ασθένειες 

Είτε γιατί η διατροφή μας περιορίζεται τεχνητά από διάφορες δίαιτες, είτε για λόγους προτίμησης σε συγκεκριμένα είδη τροφών, είτε για οποιουσδήποτε άλλους λόγους, εάν δεν παρέχεται το σύνολο των θρεπτικών συστατικών που απαιτούνται στα κύτταρα, στους ιστούς και στα όργανα, τότε αρχίζουν να παρουσιάζονται ελλείψεις, ενώ ταυτόχρονα ο οργανισμός, στην προσπάθειά του να αντιρροπήσει την ελλειμματική κατάσταση, μπορεί να στερεί απαραίτητα συστατικά για τη ζωή από ένα όργανο και να τα παρέχει σε ένα άλλο (τεχνητές ελλείψεις).
Τι είναι φλεγμονή. Ποιος ο ρόλος της στα αυτοάνοσα νοσήματα 

Αυτοάνοσα Νοσήματα και Τροφές φτωχές σε θρεπτικά συστατικά

Τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων γεωργικής και ζωικής παραγωγής, δεν είναι όπως ήταν παλαιότερα. Η συστηματοποίηση για την αύξηση της παραγωγής, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σίτισης του ολοένα αυξανόμενου πληθυσμού, έχουν σαν αποτέλεσμα πιο «φτωχές» τροφές, με μικρή ή καθόλου θρεπτική αξία.

Σε ένα Σούπερ Μάρκετ, μπορείς να αγοράσεις ακριβώς το ίδιο τρόφιμο σε χιλιάδες διαφορετικές συσκευασίες. Οι επεξεργασμένοι Υδατάνθρακες σε πολλές διαφορετικές μορφές, χρώματα, μεγέθη, ονομασίες, αποτελούν την πλειονότητα των τροφίμων που μπορεί κανείς εύκολα να βρει.
Αυτοάνοσες ασθένειες και επεξεργασμένα τρόφιμα. 

Το συγκεκριμένο τρόφιμο, έχει χαμηλή θρεπτική αξία. Βοηθά όμως, στο να παράγει ο οργανισμός ενέργεια σε δευτερόλεπτα (αίσθηση κορεσμού στην πείνα) και το υπόλοιπο να αποθηκεύεται με τη μορφή Λίπους.
Αποθήκευση-Χάσιμο λίπους. Πως βάζουμε λίπος ενώ χάνουμε μυικό ιστό; 

Αυτοάνοσα Νοσήματα και Συσσώρευση τοξικού φορτίου

Στο λιπώδη ιστό των κυττάρων μας, αποθηκεύονται διάφορα «τοξικά προϊόντα». Η έννοια τοξικά, αναφέρεται κυρίως σε ουσίες που δεν έπρεπε να βρίσκονται εκεί. (Χημικά, ακτινοβολίες, φαρμακευτικές ουσίες) κλπ.

Βαρέα μέταλλα, χημικές, φαρμακευτικές, βιομηχανικές και περιβαλοντικές τοξικές ουσίες, αθροίζονται. Υπεριώδεις ακτινοβολίες από τον ήλιο, ηλεκτρομαγνητικά πεδία, κοσμική ακτινοβολία, ακτίνες Χ και γάμα, δρουν καταλυτικά στην έναρξη της Αυτοανοσίας.
11 καθημερινές τοξικές ουσίες που προκαλούν σημαντικά προβλήματα υγείας 

Το τοξικό φορτίο επιπλέον κληρονομείται, από τους γονείς στα έμβρυα. Μεταφέρεται δυστυχώς, με τις υπόλοιπες γενετικές πληροφορίες. Αποτέλεσμα, οι νέες γενιές, έρχονται στη ζωή έχοντας ήδη επιβάρυνση στα κύτταρα τους.

Οι άνθρωποι που ζουν σε αστικά κέντρα ή εμπλέκονται σε εκτεταμένη γεωργία, νοσούν πιο συχνά. Πληθυσμοί οι οποίοι διαμένουν πλησίον εργοστασίων, υποσταθμών ρεύματος υψηλής τάσης, πόλεων με νέφος, πυρηνικών εργοστασίων, κεραιών τηλεφωνίας, επιβαρύνονται ιδιαίτερα.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, ποιά είναι η κρίσιμη μάζα ποσότητας παραγόντων ή ο συνδυασμός του τοξικού φορτίου, που επιφέρει τόση αλλοίωση στα κύτταρα μας, ώστε πλέον να αναγνωρίζονται ως ξένα από τον οργανισμό μας και να πυροδοτείται η Αυτοανοσία. Ξέρουμε όμως, πόσο επιβαρυντικά λειτουργεί το τοξικό φορτίο, σε αυτή τη μετάλλαξη.

Αυτοάνοσα Νοσήματα και Μη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών από το έντερο.

Το έντερό μας είναι καταλύτης στην όλη διαδικασία. Αφενός, συνδέεται άμεσα με το ανοσοποιητικό, μιας και το 80% του Ανοσοποιητικού μας Συστήματος εξαρτάται από το γαστρεντερικό σύστημα. Αφετέρου, γιατί η διατάραξη της χλωρίδας του, μεταφράζεται άμεσα στη μη απορρόφηση των πολύτιμων θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό.
Γαστρεντερικό, επαναφέρουμε την φυσιολογική λειτουργία ώστε να απορροφά θρεπτικές ουσίες

Σε αυτήν την περίπτωση, ανεξάρτητα από τη μορφή λήψης αυτών (είτε από τροφές είτε από συμπληρώματα), ποτέ δεν καταλήγουν στα κύτταρα (τεχνητή ανεπάρκεια).
Πως συνδέονται Έντερο και Αυτοάνοσα Νοσήματα

Αυτοάνοσα Νοσήματα και Μεταβολικό Σύνδρομο

Δεν αποτελεί κυρία αιτία, αλλά συνδράμει στη συσσώρευση ανεπάρκειας στα κύτταρα. Όταν οι λειτουργίες παραγωγής των μεταβολιτών μειώνονται ή αδρανούν, έχουμε σαν αποτέλεσμα την παραγωγή μη επαρκούς ενέργειας για τα κύτταρα.

Οι μεταβολίτες, είναι μόρια που παράγονται σε διάφορες λειτουργίες του οργανισμού. Βοηθούν στη μετατροπή των θρεπτικών συστατικών σε βιοχημικά καύσιμα.
Μεταβολικό σύνδρομο: Μια σύγχρονη μάστιγα 

Αυτοάνοσα νοσήματα και ψυχολογία

Κάτω από συνθήκες έντονου στρες, κούρασης, συσσωρευμένης συναισθηματικής απώλειας, επιζήμιων γεγονότων ή δυσάρεστων συμβάντων, η αμυντική ικανότητα μειώνεται και μπερδεύεται. Η μείωση αυτής της ικανότητας του ανοσοποιητικού τότε, μπορεί να εκφραστεί με τη μορφή νόσου, είτε ιογενούς, είτε χρόνιας και αυτοάνοσης.
Φαύλος κύκλος: Αυτοάνοσα νοσήματα: Πώς επηρεάζει ο ψυχολογικός παράγοντας; 

Αυτοάνοσα Νοσήματα και Ορμονική ανισορροπία

Οι διαταραχές στο ανοσοποιητικό μας σύστημα και η σωστή ή όχι ανοσοαπόκριση, οφείλονται κατά κύριο λόγο, στη φυσιολογική ή παθολογική λειτουργία του ορμονικού μας συστήματος. Οι ορμόνες μας, επηρεάζοντας και ελέγχοντας κάθε κυτταρική λειτουργία, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη συμπεριφορά και του Ανοσοποιητικού μας Συστήματος.
Πώς να εξισορροπήσετε τις ορμόνες σας με φυσικό τρόπο 

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε, ότι η απόκλιση από το φυσικό τρόπο ζωής και διατροφής, καθώς και η επιβάρυνση από το «τοξικό φορτίο», είναι οι κύριοι οδοί, που προάγουν τα Αυτοάνοσα Νοσήματα.

Αυτοάνοσα Νοσήματα θεραπεύοντας τις Αιτίες

Το κλειδί για τις θεραπείες βρίσκεται βαθιά μέσα στο κύτταρο και τους μηχανισμούς του.
Η τεχνολογική επανάσταση, μπορεί να έφερε πολλά δεινά, αλλά ταυτόχρονα και νέες δυνατότητες. Ειδικές Μοριακές και Γενετικές Εξετάσεις, που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, βρίσκονται πλέον στη φαρέτρα μας.

Με λήψη αίματος ή ούρων στο πρώτο ραντεβού, τα οποία αποστέλονται σε εξειδικευμένα μικροβιολογικά εργαστήρια κυρίως στην Αμερική με τα οποία συνεργαζόμαστε, μπορούμε να γνωρίζουμε τους παράγοντες και τις αιτίες που προκάλεσαν την Νόσο. Η συνολική διάρκεια της πρώτης επίσκεψης είναι περίπου μιάμισης ώρας και περιλαμβάνει ένα εξειδικευμένο πολυσέλιδο Ατομικό Ιατρικό Ιστορικό καθώς και τις διατροφικές σας συνήθειες και προτιμήσεις.

Dr. Νικολέτα Κοḯνη, M.D.
Ιατρός Λειτουργικής, Προληπτικής, Αντιγηραντικής και Αναγεννητικής Ιατρικής.
Diplomate and Board Certified in Anti-aging, Preventive, Functional and Regenerative Medicine from A4M (American Academy in Antiaging Medicine).

Για περισσότερα (εξετάσεις και θεραπείες): functionalmedsystem.com 

«Τροφή»: Τι δύναμαι από πλευράς μου να προσφέρω…

Από μόνα τους τα αυτοάνοσα μας έδειξαν τα μονοπάτια που τα δημιουργούν και δεν είναι αλλά από αυτά των σύγχρονων τρόπων διαβίωσης. Επεξεργασμένες τροφές, τοξίνες, ρύπανση του περιβάλλοντος, πολυφαρμακία, έλλειψη άσκησης, άστατος ημερήσιος προγραμματισμός ως προς τις ώρες διατροφής, ύπνου, ξεκούρασης κ.α.

Από την άλλη σήμερα γνωρίζουμε όχι μόνο τον δρόμο πρόληψης αλλά και καταστολής όλων των αυτοάνοσων νοσημάτων που δεν είναι άλλος από την επανένταξη στην φύση μας από την διατροφή, τρόπο διαβίωση έως και εμπιστοσύνη στα ιάματα της.

Με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, (Με διατροφή και φυσικά ιάματα.) συχνή αποτοξίνωση και επιμέρους ενίσχυση των λειτουργιών του οργανισμού (Επίσης με φυσικά ιάματα για αποτελεσματικότητα με ασφάλεια) πραγματικά μόνο την κακή τύχη θα φοβόμαστε.
Αποκατάσταση της Υγείας με Ισορροπημένη και Καθολική Αποτοξίνωση 

και τόσα άλλα που με σωστούς εξατομικευμένους συνδυασμούς παραμένουν σταθερά δίπλα μας όχι μόνο ως αρωγή καλής υγείας, αλλά και αξιόπιστης θεραπείας και σε χρόνια νοσήματα. 

Η «τροφή», λοιπόν, σε συνεργασία με τους ειδικούς συνεργάτες της, έχει καταφέρει να σας εξασφαλίσει όλα τα παραπάνω σε άριστη ποιότητα, οργανικά, για τους φίλους της που ενδιαφέρονται.

Ταυτόχρονα, καθώς η κάθε περίπτωση και ο κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός, μπορούμε να εξειδικεύσουμε όλα τα παραπάνω, ανάλογα με το περιστατικό και να προτείνουμε υπεύθυνα την κατάλληλη αντιμετώπιση.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Μπορείτε ακόμη να δείτε Πως σχετίζονται μύκητας Candida albicans και αυτοάνοσα νοσήματα 

Πολύτιμο βότανο που αντιμετωπίζει σωρεία ασθενειών ΚΑΙ αυτοάνοσων 

Αυτοάνοσες ασθένειες: Σωστή διατροφή για θυρεοειδή και γενικά τα αυτοάνοσα 

Τρόποι για να αρχίσετε να αντιστρέφετε το αυτοάνοσο νόσημά σας 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *