Αυτοάνοσα Νοσήματα: 7 πιθανά συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζετε

aftoanosa-nosimata-7-pithana-symptomata-pou-prepei-na-gnorizete

Τα αυτοάνοσα νοσήματα χαρακτηρίζονται από μεγάλη ποικιλία συμπτωμάτων, τα οποία δεν εκδηλώνονται με τον ίδιο τρόπο σε όλους τους ανθρώπους και είναι σύνηθες φαινόμενο να μην καταφέρνουν οι γιατροί να διαγνώσουν σωστά τέτοιου τύπου ασθένειες.

Tί είναι τα Αυτοάνοσα Νοσήματα;
Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ένα πολύπλοκο δίκτυο από κύτταρα και συστατικά κυττάρων (που ονομάζονται μόρια). Ο φυσιολογικός ρόλος του ανοσοποιητικού συστήματος είναι να προστατεύει τον οργανισμό και να αντιμετωπίζει τις λοιμώξεις που προκαλούνται από βακτήρια, ιούς και άλλα μικρόβια που εισβάλλουν στο σώμα. ‘Όταν κάποιος πάσχει από ένα αυτοάνοσο νόσημα, το ανοσοποιητικό του σύστημα λανθασμένα επιτίθεται εναντίον του ίδιου του σώματός του, στοχεύοντας τα κύτταρα, τους ιστούς και τα όργανά του.

Η συσσώρευση κυττάρων και μορίων του ανοσοποιητικού συστήματος σ’ ένα σημείο του σώματος που δέχεται επίθεση, είτε φυσιολογικά στα πλαίσια λοίμωξης, είτε “λανθασμένα” σε ένα αυτοάνοσο νόσημα αναφέρεται ευρέως ως φλεγμονή.
Δείτε: Αυτοάνοσα Νοσήματα: Ο Παραλογισμός του Ανοσοποιητικού συστήματος
Τι είναι φλεγμονή και ποιος ο ρόλος της στα αυτοάνοσα νοσήματα

Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά αυτοάνοσα νοσήματα, καθένα από τα οποία μπορεί να προσβάλλει τον οργανισμό με διαφορετικούς τρόπους.

Για παράδειγμα, η αυτοάνοση αντίδραση στρέφεται εναντίον του εγκεφάλου στη Σκλήρυνση κατά Πλάκας π.χ. εναντίον του εντέρου στη νόσο του Crohn. Σε άλλα αυτοάνοσα νοσήματα, όπως ο Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος, οι ιστοί και τα όργανα που προσβάλλονται μπορεί να διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή, όλοι όμως πάσχουν από την ίδια νόσο. ‘Ενας ασθενής με “Λύκο” μπορεί να έχει προσβολή του δέρματος και των αρθρώσεων, ενώ κάποιος άλλος (να έχει προσβολή) του δέρματος, των νεφρών και των πνευμόνων.

Τέλος, η βλάβη που προκαλείται από το ανοσοποιητικό σύστημα σε ορισμένους ιστούς μπορεί να είναι μόνιμη, όπως συμβαίνει με την καταστροφή των κυττάρων του παγκρέατος που παράγουν ινσουλίνη στο Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου Ι ή παροδική.

Υπάρχουν πολλά είδη αυτοάνοσων νοσημάτων.

Υπάρχουν πάνω από 80 είδη αυτοάνοσων νοσημάτων, τα πιο κοινά είναι

Σκλήρυνση κατά πλάκας
Το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου
Ρευματοειδή αρθρίτιδα
– Ο διαβήτης τύπου 1
Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος
– Η κακοήθης αναιμία 

Δείτε και Τα κυριότερα αυτοάνοσα νοσήματα. Υπάρχει λύση στα φυσικά ιάματα;

Αν βρείτε κάποιο από αυτά τα επαναλαμβανόμενα συμπτώματα, προτείνουμε να επισκεφθείτε τον οικογενειακό σας γιατρό το συντομότερο δυνατό.

1. Κούραση
Αυτό φαίνεται πολύ φυσιολογικό, σωστά; Ο καθένας κουράζεται ώστε να μπορέσει να κρατήσει ένα καλό προφίλ στην κοινωνία και να διατηρήσει και την οικογένειά του στα ίδια στάνταρ.
Ωστόσο, αν έχετε συνειδητοποιήσει ότι είστε εξαντλημένος δεν έχει σημασία πόσο ξεκουράζεστε ή πόσο καταπληκτική είναι η διατροφή σας, μπορείτε να έχετε ένα αυτοάνοσο νόσημα.
Δείτε: Οι 10 πιο συχνές αιτίες κόπωσης ~ Πως να απαλλαγείτε 
Ο Βασικός Υπαίτιος πίσω από την Χοληστερίνη την Παχυσαρκία και τη Χρόνια Κόπωση!

2. Διακύμανση του βάρους
Αυτό ισχύει και με τους δύο τρόπους, αν και η απώλεια βάρους μπορεί να φαίνεται σαν ένα θείο δώρο για εσάς μην προσπαθείτε να χάσετε παραπάνω βάρος από ότι πρέπει.
Αν συνειδητοποιήσετε ότι παρά την άσκηση και την υγιεινή διατροφή, το σώμα σας εξακολουθεί να μην είναι σταθερό, μπορεί να χρειαστεί να δείτε ένα γιατρό. 
3. Αϋπνία
Αυτό συνήθως αποδίδεται στο στρες, αλλά αν δεν βρείτε καμία υποκείμενη ψυχολογική αιτία για την αϋπνία, σίγουρα μπορεί να έχει εντοπιστεί ένα ελάττωμα στο ανοσοποιητικό σύστημα.
Δείτε: Σημάδια στο σώμα σας που αποκαλύπτουν στρες – Τι να προσέξετε! 
Υγεία, Νόσος και Στρες. Γιατί αρρωσταίνουμε και τι μπορούμε να κάνουμε για να παραμείνουμε υγιείς.
10 τρομακτικές επιπτώσεις του στρες στον οργανισμό.
4. Τριχόπτωση
Παρά το γεγονός ότι ο καθένας χάνει ένα κομμάτι από τα μαλλιά του κάθε μέρα, η ξαφνική απώλεια μαλλιών είναι συνήθως ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει σίγουρα καλά με το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
Δείτε και Ξαφνική Τριχόπτωση: Αιτίες, Διατροφή και Βότανα που Βοηθάνε

5. Δυσκολία εστίασης
Αυτό το σύμπτωμα μπορεί να υπάρχει και σε άλλες αιτίες. Ορισμένοι ειδικοί της υγείας, πρόθυμοι να σας προτείνουν κάποια φαρμακευτικά προϊόντα, χωρίς να έχουν σκεφτεί την απλή περίπτωση της ΔΕΠ-Υ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας).* ΔΕΠ-Υ είναι ένα σύνδρομο που αναφέρεται σε άτομα, που αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες με την προσήλωση της προσοχής τους σε μία δραστηριότητα ενώ ενδέχεται, παράλληλα, να εμφανίζουν σωματική υπερδραστηριότητα. Ειδικότερα τα άτομα με ΔΕΠ-Υ χαρακτηρίζονται από απροσεξία, αδεξιότητα, δυσκολίες στην αφοσίωση στις σχολικές υποχρεώσεις ή τη συμμόρφωση σε υποδείξεις. Η διαταραχή μεταφράζεται ως ανικανότητα ρύθμισης της συμπεριφοράς. Συχνά, σχετίζεται με αρνητικές επιδόσεις στο σχολείο, καθυστέρηση (ελλείμματα) στη μάθηση και στην επικοινωνία.
Η αλήθεια είναι ότι μπορεί επίσης να είναι σύμπτωμα ότι κάτι στο ανοσοποιητικό σύστημα δεν πάει καλά.
Για αυτές τις περιπτώσεις που το σύστημα έχει εφεύρει κυριολεκτικά νέες «ασθένειες» θα βρείτε πολύ χρήσιμες πληροφορίες στο «Μάρκετινγκ της τρέλας«. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο 2ο μέρος!

6. Πεπτικό Σύστημα
Εάν έχετε συνειδητοποιήσει ότι το στομάχι σας δεν μπορεί να χειριστεί ορισμένα γεύματα, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα διαταράσσει την ευαίσθητη ισορροπία της χλωρίδας και χιλιάδες νευρικές απολήξεις του πεπτικού σας συστήματος.
Μην ξεχνάτε: Γαστρεντερικό η Βάση της Καλής Υγείας – Προστατέψτε το 
Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο. Ιπποκράτης (460-370 π.κ.χ.) 
και Η αλλοίωση της εντερικής χλωρίδας έχει δυσάρεστες συνέπειες

7. Σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας σας
Μπορεί να μην είναι ο καιρός θα μπορούσε το σώμα σας να προσπαθεί να σας πει ότι κάτι πάει λάθος με το κύριο σύστημα άμυνας σας.

“Τροφή”: Κάθε πάθηση έχει και τη θεραπεία της. Δυστυχώς η μέχρι τώρα αντιμετώπισή τους έχει να κάνει με την ανοσοκαταστολή, ώστε το ανοσοποιητικό να μην επιτίθεται στον ίδιο του τον οργανισμό. Το ζήτημα όμως δεν είναι να εξαλείψουμε το άλφα και το ωμέγα της άμυνάς μας, αλλά να βοηθήσουμε το ανοσοποιητικό μας να “ξεμπερδευτεί”, να ευθυγραμμιστεί θα μπορούσα να πω με την αρχική του λειτουργία και άρα να εξυπηρετεί σωστά τον σκοπό του.

Η καλλίτερη μακράν λύση που έχει η Φύσις για να στήσει γερό και λειτουργικό ανοσοποιητικό, στα θηλαστικά, είναι το μητρικό γάλα. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα να το εντάξουμε στην διατροφή μας ως: Πρωτόγαλα – Colostrum (αρχαίο: πύαρ)!

Όποιος ενδιαφέρεται να προμηθευτεί εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής δραστικότητας πρωτόγαλα, μπορεί να επικοινωνήσει στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com

Δείτε ακόμη: Πρόβλημα με το ανοσοποιητικό; Σημάδια που πρέπει να σας ανησυχήσουν  

Γιατί τα αυτοάνοσα έχουν γίνει η κύρια αιτία χρόνιων ασθενειών 

Αυτοάνοσα νοσήματα, Διατροφή και Ανοσοποιητικό 

Αυτοάνοσες ασθένειες: Σωστή διατροφή για θυρεοειδή και γενικά τα αυτοάνοσα 

Τρόποι για να αρχίσετε να αντιστρέφετε το αυτοάνοσο νόσημά σας 

Αυτοάνοσες ασθένειες και επεξεργασμένα τρόφιμα. 

Αυτοάνοσα νοσήματα: Πώς επηρεάζει ο ψυχολογικός παράγοντας;

Επίσης πολύ καλά αποτελέσματα σε όλες τις αυτοάνοσες ασθένειες (κυρίως στην σκλήρυνση κατά πλάκας), έχουμε δει πολύ συχνά και επανειλημμένα με το μανιτάρι κόρντισεπς: Το φάρμακο για την σκλήρυνση κατά πλάκας είναι 100% φυσικό και η απάτη της ιατρικής
Πολύτιμο βότανο που αντιμετωπίζει σωρεία ασθενειών ΚΑΙ αυτοάνοσων

Όσοι επιθυμείτε να το εντάξετε στο «οπλοστάσιό σας» ενάντια στην ασθένεια που αντιμετωπίζετε και για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και συμβουλές, επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Επιμέλεια: Μαρία Κρεμμύδα
www.newsitamea.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *