4 τρόποι καθαρισμού και φιλιτραρίσματος του νερού χρησιμοποιώντας φρούτα!

4-tropi-katharismou-ke-filitrarismatos-tou-nerou-hrisimopiontas-frouta

Υπάρχει ένας οικονομικός και εύκολος τρόπος για οποιαδήποτε – αναπτυγμένη ή υπανάπτυκτη – κοινότητα να φιλτράρει το νερό της. Οι φλούδες μερικών φρούτων ευρείας κατανάλωσης παγκοσμίως είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στην απορρόφηση επιβλαβών ρύπων – συμπεριλαμβανομένων βαρέων μετάλλων – και μπορούν να μετατραπούν σε φίλτρα νερού με ελάχιστη προετοιμασία.

Φλούδες Μπανάνας 
Οι ψιλοκομμένες φλούδες μπανάνας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό νερού μολυσμένου από βιομηχανικούς ρύπους έως και 11 φορές με την ίδια αποδοτικότητα. Στην μελέτη «Banana Peel Applied to the Solid Phase Extraction of Copper and Lead from River Water: Preconcentration of Metal Ions with a Fruit Waste» σημειώθηκε το πολύ χαμηλό κόστος της μπανάνας καθώς και το γεγονός ότι δεν χρειάζεται καμία χημική επεξεργασία του προϊόντος ώστε να αποτελεί αποτελεσματικό φίλτρο νερού. 

Ο Gustavo Castro και οι συνεργάτες του, σημειώνουν πως οι διαδικασίες εξόρυξης και η απορροή βιομηχανικών αποβλήτων μπορεί να μολύνει τις υδάτινες οδούς με βαρέα μέταλλα – όπως ο μόλυβδος και ο χαλκός. Τα βαρέα μέταλλα μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία καθώς και στο περιβάλλον. Οι τωρινές μέθοδοι αφαίρεσης βαρέων μετάλλων από το νερό είναι δαπανηρές, και μερικές από τις ουσίες που χρησιμοποιούνται στην διαδικασία αυτή είναι και οι ίδιες τοξικές. 

Οι ενώσεις στις φλούδες της μπανάνας περιέχουν άτομα αζώτου, θείου και οργανικές ενώσεις, όπως τα καρβοξυλικά οξέα. Τα οξέα αυτά φορτίζονται σε τέτοιο βαθμό που τα αρνητικώς φορτισμένα ηλεκτρονιακά ζεύγη εκτίθενται – πράγμα που σημαίνει ότι δεσμεύονται με τα μέταλλα στο νερό, τα οποία συνήθως είναι θετικά φορτισμένα, εξήγησε ο Castro.
Δείτε ακόμη: Μην πετάτε τις φλούδες της μπανάνας, χρησιμοποιήστε τις!

Φλούδες τομάτας και μήλου 
Ο Ερευνητής Ramakrishna Mallampati επινόησε έναν εύκολο, φθηνό τρόπο καθαρισμού του νερού για τις αγροτικές κοινότητες του αναπτυσσόμενου κόσμου. Ανακάλυψε ότι οι φλούδες της τομάτας και του μήλου – δύο από τα πιο διάσημα φρούτα παγκοσμίως – είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στην απορρόφηση πολλών επιβλαβών ρύπων και μπορούν εύκολα – και με την ελάχιστη επεξεργασία – να μετατραπούν σε φίλτρα νερού. 

Για να χρησιμοποιήσετε την τεχνική του Mallampati, ξεκινήστε από το ξεφλούδισμα της τομάτας – ή του μήλου – και τοποθετείστε τις φλούδες τα σε ένα διάλυμα αλκοόλης να μουλιάσουν. Στη συνέχεια βγάλτε τα από το διάλυμα αυτό και αφήστε τα να στεγνώσουν. Όταν στεγνώσουν τελείως, απλώς τοποθετείστε τις φλούδες σε ένα δοχείο με νερό και περιμένετε. Έπειτα από μερικές ώρες αφαιρέστε τες και το νερό σας είναι έτοιμο! Ο Mallampati διαπίστωσε πως οι φλούδες της τομάτας και του μήλου μαζί απορροφούν αποτελεσματικά βαρέα τοξικά μεταλλικά ιόντα, διαλυμένα οργανικά και ανόργανα χημικά, διάφορα νανοσωματίδια, χρωστικές ουσίες και φυτοφάρμακα.

Ίνες καρύδας και φλοιοί ρυζιού 
Το 1972, ερευνητές εργάστηκαν στην Ταϋλάνδη για την ανάπτυξη μιας νέας προσέγγισης επί του φιλτραρίσματος του νερού, η οποία σε εργαστηριακή κλίμακα έδειξε να έχει μεγάλη εφαρμοσιμότητα στους τομείς του καθαρισμού του νερού καθώς και στην επεξεργασία των λυμάτων στην Νοτιοανατολική Ασία. Το φίλτρο αυτού του τύπου, αποτελείται από δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο αποτελείται από τις ίνες τεμαχισμένου φλοιού καρύδας, οι οποίες φιλτράρουν το μεγαλύτερο μέρος των αιωρούμενων στερεών από το νερό – το δεύτερο στάδιο είναι ένα στρώμα καμένων φλοιών ρυζιού που καθαρίζουν το νερό, αφαιρώντας τις λοιπές ρυπαντικές ουσίες. Το φίλτρο χρησιμοποιεί – έτσι – τοπικά υλικά που είναι ευρέως διαθέσιμα καθώς και αρκετά οικονομικά έτσι ώστε να μπορούν να απορριφθούν μετά την χρήση. Επιπλέον, οι καμένοι φλοιοί ρυζιού έχουν την δυνατότητα να απορροφούν σημαντικά τις περιττές γεύσεις, οσμές και χρωστικές ουσίες.

Ηλιακή απολύμανση με Lime 
Ένας φυσικός, φθηνός και άκρως αποτελεσματικός τρόπος καθαρισμού του νερού. 
Η απολύμανση του νερού χρησιμοποιώντας το φώς του ήλιου και σχεδόν κάθε είδους εσπεριδοειδές μειώνει σημαντικά τα επικίνδυνα επίπεδα του βακτηρίου E. Coli, ωστόσο τα πιο αποτελεσματικά των εσπεριδοειδών φαίνεται να είναι τα lime. Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins έδειξε πως προσθέτοντας limes σε νερό – το οποίο απολυμαίνεται από τον ήλιο επιταχύνεται ην διαδικασία απολύμανσης. 
«Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της μελέτης αυτής δείχνουν πως η ηλιακή απολύμανση του νερού σε συνδυασμό με τις ιδιότητες των εσπεριδοειδών μειώνουν σημαντικά τα επίπεδα του βακτηρίου E. Coli σε μόλις 30 λεπτά Επιπλέον, τα 30 ml χυμού ανά δύο λίτρα νερού ανέρχεται σε περίπου μισό Lime Περσικού τύπου ανά μπουκάλι, μια ποσότητα – δηλαδή – που δεν είναι ούτε δαπανηρή ούτε δημιουργεί κάποια δυσάρεστη γεύση» 
Απολυμάνετε το νερό σας με μια δροσιστική πινελιά Lime.

Παρακαλώ σημειώστε πως οι μέθοδοι αυτοί δεν απομακρύνουν όλα τα παθογόνα από το νερό, παρά μόνο μια ευρεία ποικιλία ρύπων, οπότε ας μην λαμβάνονται υπόψιν ως πρακτικές ολοκληρωτικού καθαρισμού του νερού.

«Τροφή: Η ποιότητα του πόσιμου νερού είτε από την βρύση είτε από τα διάφορα εμφιαλωμένα είναι ένα όλο και περισσότερο πιεστικό ζήτημα για όλους τους ανθρώπους, καθώς το νερό είναι ο κυριότερος αποτοξινωτής μας. Χωρίς καθαρό νερό, είναι σαν να προσπαθούμε να ξεπλύνουμε την μπουγάδα μας με απόνερα.

Πως μπορεί κάτι τέτοιο να είναι αποτελεσματικό;

Θέλουμε το νερό μας να είναι απαλλαγμένο από εξασθενές χρώμιοχλώριο, φθόριο, βαρέα μέταλλα, φυτοφάρμακα, τοξικές χημικές ουσίες, βακτήρια και άλλα επικίνδυνα συστατικά. Όλα αυτά μπορώ να σας τα διασφαλίσω με ένα απλό μεν αλλά αποτελεσματικότατο φίλτρο νερού, που έχει ιδιαίτερα σημαντικές εγκρίσεις και πιστοποιήσεις που ΔΕΝ διαθέτει κανένα άλλο φίλτρο, όπως:

pistopoihseis_filtrou

Και μπορεί να χλωριώνουμε το νερό, γνωρίζουμε όμως τις επιπτώσεις αυτής της τακτικής; Η χλωρίωση του νερού καταστρέφει την πρωτεΐνη των κυττάρων
Εκτός από το χλώριο βέβαια, υπάρχει και το φθόριο (άλλο μεγάλο θέμα αυτό και με μηδέν όφελος) και ένα σωρό ακόμη δηλητήρια, μέχρι να φτάσει στο ποτήρι μας: Νερό – Δηλητήριο σε όλη την Ελλάδα.
και: Το Φθόριο και οι επιπτώσεις στην υγεία μας. Μέρος 1ο.
Φθόριο: δηλητήριο στην οδοντόπαστα & το νερό. Μέρος 2ο.

Έτσι η “τροφή” με τις κατάλληλες συνεργασίες έρχεται να δώσει ασφαλή και οικονομική λύση για καθαρό νερό χωρίς τοξικές χημικές ουσίες, βακτήρια και άλλα επικίνδυνα συστατικά, πολύ πιο αποτελεσματικά και με χαμηλότερο κόστος από τις συμβατικές μεθόδους καθαρισμού του νερού. Προσφέρουμε στους φίλους μας, με ενδιαφέρον και ευαισθησία, ένα εξαιρετικά αξιόπιστο φίλτρο νερού απλό στην εγκατάσταση και με χαμηλό κόστος αγοράς και συντήρησης.

Δίνοντας σήμερα λίγα χρήματα για το καλλίτερο φίλτρο της αγοράς, γλιτώνετε αύριο ένα σωρό χρήματα που θα χρειαζόσασταν για να αντιστρέψετε τα προβλήματα που θα δημιουργήσει αργά ή γρήγορα το απαράδεχτο νερό της βρύσης μας, αλλά και των διαφόρων εμφιαλωμένων όπως βλέπουμε…

Το εξαιρετικά αξιόπιστο φίλτρο που σας προτείνω, είναι το καλλίτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε σε εσάς αλλά και ολόκληρη την οικογένειά σας!!

Όσοι ενδιαφέρεστε, αφήστε το μήνυμά σας στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com 

Δείτε ακόμη: Αξιοποιήστε τις φλούδες φρούτων και λαχανικών! 

Χρήσιμες φλούδες και τσόφλια! 

Τι μπορώ να κάνω με τα υπολείμματα των τροφίμων;

Το είδα: enallaktikidrasi.com


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *