04. Στρατηγική αντιγήρανσης, η ενίσχυση των αγγείων μας

04-stratigiki-antigiransis-i-enishysi-ton-aggeion-mas

04. Στρατηγική αντιγήρανσης, η ενίσχυση των αγγείων μας

Νικήστε τις 7 αιτίες της γήρανσης:

Στα δύο προηγούμενα μέρη επισημάνθηκαν οι έξι πρώτοι υπαίτιοι γήρανσης καθώς και οι τρόποι φυσικής αντιμετώπισής τους.
02. Οι «έξυπνες» εξετάσεις – Νικήστε τις 7 αιτίες της γήρανσης
03. Νικήστε τις 7 αιτίες της γήρανσης!

Έβδομη στρατηγική αντιγήρανσης, η ενίσχυση των αγγείων μας.

Τα ασθενή, ευάλωτα αγγεία είναι ίσως το πιο υποτιμημένο θέμα στην όλη αντιμετώπιση των εμφραγμάτων, του καρκίνου και των εγκεφαλικών.

Όταν τα αγγεία μας χάσουν τη αντοχή και την ελαστικότητά τους, παθαίνουν εύκολα μικρορήξεις. Αυτές τις καταλαβαίνει το ανοσολογικό (αμυντικό) μας σύστημα και πηγαίνει γρήγορα όπως όπως να τις καλύψει.

Κινητοποιείται η διαδικασία της φλεγμονής και μια σειρά από καλυπτήριες ουσίες, μεταξύ των οποίων είναι και η χοληστερίνη.
Δείτε και Χοληστερίνη, Καλή Υγεία και Πρόληψη.

Το τέλος αυτής της διαδικασίας μπορεί να είναι αίσιο ή απαίσιο.

Το αίσιο σενάριο είναι

να επικαθήσουν σαν έμπλαστρο (μάλλον σαν πουρί είναι η πιο σωστή παρομοίωση) στην εστία της ρήξης-φλεγμονής οι καλυπτήριες ουσίες και από πάνω τους να γίνει ασβεστοποίηση της αθηρωματικής αυτής πλάκας.

Τότε προκύπτουν οι λεγόμενες σταθερές αθηρωματικές πλάκες. Αυτές προκαλούν πόνο και σφίξιμο του στήθους στην προσπάθεια (σταθερή στηθάγχη), αλλά δεν προκαλούν έμφραγμα.

Είναι αυτές οι αθηρωματικές πλάκες που θα δει ο καρδιολόγος σας στις στεφανιογραφίες και τα άλλες απεικονιστικές εξετάσεις της καρδιάς σας και που δεν συνεπάγονται σοβαρό κίνδυνο εμφράγματος.
Μπορείτε να δείτε και Αθηρωματική πλάκα: Πώς δημιουργείται; 

Υπάρχει και το απαίσιο σενάριο:

Όταν μέσα μας συμβαίνει ανεξέλεγκτη ανεπαίσθητη φλεγμονή (βλέπε τον πέμπτο υπαίτιο γήρανσης στο προηγούμενο άρθρο), δημιουργείται στο σημείο της μικρορήξης του αγγείου μια προσωρινή ευάλωτη αθηρωματική κάψα που, πριν καν προλάβει να καλυφθεί από καλυπτήριες ουσίες όπως η χοληστερίνη, σπάει και εκεί στα γρήγορα σχηματίζεται ένας θρόμβος στην προσπάθεια του σώματος να περιορίσει την αιμορραγία.

Όσο πιο εύκολα πήζει το αίμα μας τόσο πιο εύκολα σχηματίζεται ο θρόμβος.

Ο θρόμβος αυτός στην πρώτη ευκαιρία θα φύγει από την αρχική εστία όπου δημιουργήθηκε και θα πάει να σφηνωθεί σε όποιο αγγείο βρει πιο κάτω, και να’ σου το έμφραγμα!

Αυτό εξηγεί και το γιατί οι μισοί που παθαίνουν έμφραγμα έχουν φυσιολογικές ή χαμηλές τιμές χοληστερίνης! Από που άρχισαν όλα; Μα από το ευάλωτο αδύναμο αγγείο. Έτσι χάνουν τον πόλεμο της καρδιάς και οι διαβητικοί, λόγω της μικροαγγειοπάθειας.

Ίδιος είναι και ο μηχανισμός για τα ισχαιμικά εγκεφαλικά. Στα άλλα, τα αιμορραγικά εγκεφαλικά, υπάρχουν αγγεία που δεν αντέχουν την αύξηση της πίεσης του αίματος και ρήγνυνται.
Θρόμβωση, η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως. Τι μπορείτε να κάνετε 

Ωστόσο, αναφέρθηκε ότι η ποιότητα των αγγείων μας σχετίζεται και με τον καρκίνο.

Ξέρετε, ο πόλεμος με τον καρκίνο χάνεται στο πεδίο των μεταστάσεων. Δηλαδή οι άνθρωποι δεν φεύγουν αδόκητα, από τις αρχικές καρκινικές εστίες, αλλά από όλα τα προβλήματα που προκαλεί η γενικευμένη διασπορά του καρκίνου παντού στο σώμα.

Όμως για να καταφέρουν τα καρκινικά κύτταρα να ξεφύγουν από την αρχική εστία και να διασπαρούν, πρέπει πρώτα να διατρυπήσουν το συνδετικό ιστό των οργάνων μας, κατόπιν τα αγγεία και να καταφέρουν να μπουν μέσα σε αυτά, οπότε θα κυκλοφορήσουν με το αίμα και θα πάνε να στήσουν αποικίες παντού.

Αν ο συνδετικός ιστός και τα αγγεία μας είναι ισχυρά, αυτό δυσκολεύει πολύ τη διέλευση των καρκινικών κυττάρων, και άρα τις μεταστάσεις!
Η θρόμβωση πρέπει να θεωρείται προειδοποιητικό σημάδι καρκίνου; 

Υπάρχουν έξυπνες εξετάσεις με τις οποίες μπορούμε να γνωρίζουμε όλα όσα αναφέρθηκαν.

Μπορούμε με προηγμένη κολλαγονομετρία και μέτρηση ελαστικότητας να δούμε τι ποιότητα έχουν τα αγγεία μας, μπορούμε με προηγμένη μέτρηση του δείκτη στεφανιαίας ασβεστοποίησης να ξέρουμε αξιόπιστα τι έκταση παίρνει η αθηρωμάτωση στα αγγεία μας πριν την ανακαλύψει ο νεκροτόμος. Μπορούμε να μετρήσουμε συγκεκριμένους νέους δείκτες στο αίμα μας για να δούμε πόση τάση για φλεγμονή και θρόμβωση υπάρχει στα αγγεία μας.

Η ιατρική αντιγήρανσης χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα φυσικών θρεπτικών θεραπευτικών που συμβάλλουν ανυπολόγιστα στην αντοχή και ελαστικότητα των αγγείων μας. Πολύ σπουδαίο ρόλο σε αυτό παίζουν και εκείνες οι ορμόνες που ενισχύουν τα αγγεία και το συνδετικό μας ιστό. Επίσης, μέσα στη φύση υπάρχουν καταπληκτικά θεραπευτικά που φροντίζουν ώστε το αίμα μας να ρέει σωστά και να μην σχηματίζει θρόμβους τόσο εύκολα.

«Τροφή»: Στην συνέχεια ορισμένα φυσικά συμπληρώματα διατροφής που έχω να σας προτείνω για τους θρόμβους, αλλά και την αθηρωματική πλάκα και την αρτηριοσκλήρωση! Πρόκειται για:

1) Μία φόρμουλα υγιείας του κυκλοφορικού,

αλλά και του αναπνευστικού συστήματος, που δημιουργήθηκε μετά από μελέτες του πανεπιστήμιου Αθηνών και που βοηθάει να διατηρήσετε τις αρτηρίες και τα αγγεία σας καθαρά και το κυκλοφορικό σας σε άψογη κατάσταση. Το προϊόν αποτελείται από 3 συστατικά…

– Καθαρή πιστοποιημένη Πυκνογενόλη: Εμφανίζει θετικό αποτέλεσμα στην κυκλοφορία του αίματος (ενεργεί αντιερεθιστικά, ενισχύει τα τριχοειδή αγγεία, τις φλέβες και τις αρτηρίες και τις κάνει πιο ανθεκτικές στα τραύματα. Ανακουφίζει το ανεύρισμα των φλεβών, το πρήξιμο των ποδιών και χρονική φλεβική ανεπάρκεια, μειώνει τον κίνδυνο φλεβίτιδας, πρηξίματα και ερεθισμοί,

– με τζίνγκο μπιλόμπα για κυκλοφορικό, διευρύνει μέχρι και τα τριχοειδή αγγεία του εγκεφάλου και πλούσιο σε φλαβονοειδή. To ginkgo biloba μειώνει τις πιθανότητες εγκεφαλικού και με άλλον ένα τρόπο, κάνοντας τα αιμο­πετάλια λιγότερο κολλώδη, και συνεπώς μειώνοντας τις πιθανότητες να σχηματίσουν θρόμβο και να αποκλείσουν τη ροή αίματος προς τον εγκέφαλο. και 

– εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού: Οι φλεγμονές είναι το κύριο αίτιο της δημιουργίας θρομβώσεων και της αφύσικης πήξης του αίματος. Κλινικά έχει αποδειχθεί πως τα OPC πέρα των άλλων ιδιοτήτων τους έχουν και ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση. Βοηθά όχι μόνο στην πρόληψη σχηματισμού θρόμβων, αλλά και στην αποφυγή δημιουργίας ακόμα και μετά από τραυματισμούς ή χειρουργικές επεμβάσεις.

2) και τα υπερ-πολύτιμα ωμέγα 3:

Μειώνουν το σχηματισμό θρόμβων: Πραγματική «βόμβα» υγείας φαίνεται να είναι τα ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία, σύμφωνα με μελέτες, μειώνουν τη συγκόλληση των αιμοπεταλίων και οδηγούν στη δημιουργία θρόμβων. μειώνουν το ιξώδες του αίματος και αυξάνουν την παροχή οξυγόνου στους ιστούς.

Και φυσικά μιλάμε για το καλλίτερο ωμέγα 3 που είναι το EPAκαι DHA και λόγω της διπλής  απόσταξης (μοριακή εν κενώ) είναι απαλλαγμένο από βαρέα μέταλλα}!

3) Ενώ τα φύκια A.F.A, θα διατηρήσουν ελαστικές και εύκαμπτες τις αρτηρίες σας

Για περισσότερα και αγορά επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com 

Στο επόμενο άρθρο θα μιλήσουμε για το πρώτο από τα δύο θεμέλια της υγείας μας, το αντιστρες.

Πηγή: sites.google.com/a/drfilimon.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *